icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
6. júl 2014

@a_lexa ďakujem,celé som to robila podľa strihu,aj polohu vrecka,aj zapínanie,takto na pohľad sa zdá,že je ten výstrih veľký,ale tým,že je to šikmé a je tam golier s légou-vôbec sa to viac neotvorí,nemusí sa báť,že budú prsia vyliezať 😀

papajka7
6. júl 2014

@alenf isto super premakane,si sa pohrala s tym 😉

papajka7
6. júl 2014

tak zase nieco pre mm ,fotky mizerne,ale hned si to vyobliekal do prace 😀 ,uz len dufat,ze v nej ostane viac ako tyzden 😅 no a tam som bojovala s tym zacistenim kapucne,nerobila som podsadky,zacistovala som lem gumku ,no neslo mi to tak pekne,ako to robite vy?

alenf
6. júl 2014

@papajka7 hehe vsak aj mikča je prepracovaná 😀

koki_melo
6. júl 2014

SOUTĚŽ: ŽENY, POŠLETE SVÉ TIPY, AŤ TO MŮŽU VYHODNOTIT PROSÍM. POKUD NĚKDO TIPOVAT NECHCE, POŠLETE MI TAKY ZPRÁVU, AŤ VÍM, NA KOHO NEČEKAT. MOC DÍK 🙂 .

A omlouvám se za kapitálky 😉 .

sinala
6. júl 2014

@papajka7http://tafanas.blogspot.cz/2014/04/siti-zipu-s-podkrytem-do-bundy-bez.html , já jsem jednou šila zip bez podsádky a zevnitř to nevypadá hezky

crawler
6. júl 2014

@argo1 no jo vidíš - ten výstřih. Střih jsem dělala sama - od oka a protože se vždycky bojím, aby to nebylo přes hlavu těsný, tak jsem to tam takhle vykrojila a ono to vypadá dobře...ale možná tam dám ještě patentku,aby to udělalo "slzičku"😉jo a pracné to není - jen o fous zdlouhavější😉

@stassy střih je můj, ale levou zadní ho zvládneš - já nakreslila sed jako u volnějších tepláčků, nohavičky krátké a bok jsem udělala dokulata...pak jsem si jen trošku lámala hlavu, jak olemovat, ale nakonec PD odshora a ZD jen kousek nad místem, kde se spojují...kdyby se Ti s tím nechtělo jó crcat, tak bych poslala😉
@a_lexa nádhera😵tip top 😵

olivka84
6. júl 2014

@alenf krasne to mas dufam ze sa sestre pacilo.

alenf
6. júl 2014

@olivka84 tak to este len uvidím,pride az koncom týždna,este idem robit dalsie modely,tak si snad daco aj povybera 😕 .

a_lexa
6. júl 2014

@crawler to asi nejspíš patřilo alnef 😉

arlette
6. júl 2014

byla jsem "donucena" udělat hromádku MTX, kdo neví co s penězma, může se přidat 😀 odkaz na tabulku pošlu do IP 🙂

alenf
6. júl 2014

@arlette 😀

macin73
6. júl 2014

@caramilla díky, to jsi mě nepotěšila 😉... no zatím byl potřeba asi dvakrát třikrát, malému se zdá se šátek nevadí... jen já musím vychytat utahování, protože se mi O. prověšoval v zadečku... o víkendu je to dobrý, to nejsem na děti sama, v týdnu asi zase bude třeba...

sufik1
6. júl 2014

tak ještě fotku sem, po malé úpravě.
Včera u nás propukla akce Jan Hus.
Pár kostýmů je i z mojí dílny...
příští rok bude 900 let vesnice a 600 let od upálení Jana Husa, tak to bude velký...
už plánuju další kostýmy...
víc článků a fotonávodů na čepce bude postupně na blogu

caramilla
6. júl 2014

@macin73 Natibaby i Oscha mají stále nové krásné šátky, neboj 😉 A jsem teda moc ráda, že jsi si se šátkem poradila, to je úžasné! Dotahování určitě vychytáš, je to o cviku a každým vázáním jsi blíž dokonalosti. 😉

katka82
7. júl 2014

@arlette mohla bych poprosit o odkaz na tabulku 😉 díky

zuzkasim
7. júl 2014

Je vedro, takže ideální čas příprav na zimu🙂

mahafi
7. júl 2014

@zuzkasim to je super, to úplně ochlazuje 🙂, líp jak nanuk 😀. a já tu zrovna žádnou zimní látku nemám... škodaaa 😀.

caramilla
7. júl 2014

Tak kdy bude odhalení soutěže, jako už jsem napnutá jak struna a asi brzo prasknu! 😀

anastazieb
7. júl 2014

Já taky!!!!

stassy
7. júl 2014

@crawler Střih bych asi zvládla, ale nějak mi hlava nebere to lemování a sešítí dílů. Mohla bys mi prosím napsat postup? Jako pro úplného blba, prosím. 😀

palosek
7. júl 2014

@alenf fakt super komplet, ale jen na ambulaci 😉 Moc pěkný. Škoda, že u nás by se neujal, hned bychom tě najali 😉 😉 😉 😀

koki_melo
7. júl 2014

@caramilla
@anastazieb chybí ještě několik tipů, od @terezita, @vondandy, @vianne, @rebelie. Holky prosím, zkuste to otipovat co nejdřív. Moc ď.!

veronel24
8. júl 2014

baby nemate dake fotky oblecenia kde ste kombinovali orandzovu sustiakovinu?chcem malej usit bundu na jesen ale nechcem len z orandzovej poradte mi daco pre dievcatko

zuzkasim
8. júl 2014

@koki_melo vondandy psala, že bude týden na lodi, že se hlasování asi nezúčastní

caramilla
8. júl 2014

@koki_melo no, ale já bych to brala tak, že tipování není povinné, takže kdo nenašel čas, tak bych ho vynechala. Navíc Sinalu stejně nikdo netroufne, takže já už chystám balíček 😀 😀 😀 Pokud některá z holek chce počkat, tak ať ti dá vědět, ale jinak bych to uzavřela. Není to teda moje soutěž, jen můj sobecký názor 😀 😀 😀

katka82
8. júl 2014

@koki_melo jj souhlasím s @caramilla 😉 taky už bych to uzavřela 🙂 kdo chtěl tipovat tak si čas našel 🙂

bury
8. júl 2014

@koki_melo - vondandy psala, to je pravda a @terezita má asi jiné starosti.... ostatní nevím. Já si taky myslím, že už to můžeš uzavřít. Že by někdo trumfl Sinalu si taky nemyslím 😉

zojec
8. júl 2014

@koki_melo suhlasim s @caramilla , tiez som napnuta ako guma na gatoch 😀
@veronel24 oranzovu mozes skombinovat naozaj so vsetkymi farbami :D zavisi ako velmi si odvazna :D ja mam rada aj oranzovo-ruzovu, alebo oranzovo-cervenu kombinaciu, tak isto aj s fialovou ide.. sila som z oranzoveho softu len pre chalana, ale myslim, ze dceru nejaka blazniva kombinacia tiez neminie :D kukni mi do fotoblogu su tam nejake veci s oranzovou posite 😉