icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
10. júl 2014

@terezita a kde su take slony k dostaniu? :D aj ja chceeeem :D

terezita
10. júl 2014

@zojec ja je mam z dawandy..

mahafi
10. júl 2014

@kuna díky 🙂, všechny ta její trička mají na sobě vyšívání vyšívacím stehem... jen u toho zeleno/bílo/béžového jsem nezvolila moc dobře barvu a není to skoro vidět :-/.

alenf
10. júl 2014

Robila som ešte 1 sukňu,na ktorej je zvláštnosť,že je zips nie naboku,ale vzadu v členení.🙂

kuna
10. júl 2014

@veronik77 @caramilla teď dočítá, tak reaguju se zpožděním. Pobavilo mě, jak Verča poznala dlažbu, protože já jsem stejně poznala fotku @jemi - pamatuju si, jak říkala, že tuto krytinu pokládali na balkon a dávala fotku 😉

kuna
10. júl 2014

@alenf ty jsi neskutečná! To je dokonalé, pacouši budou chrochtat blahem při pohledu na šik doktorku a sestřičku 🙂

alenf
10. júl 2014

@kuna Ďakujem,uvidím zajtra čo mi segra ofrfle a čo sa jej bude páčiť 😀

laeela
10. júl 2014

@kveta007 aha. 😀

jieff
10. júl 2014

@zojec já kupovala na sitiniti.cz ale nejaký poslední kousek...

jieff
10. júl 2014

@kuna jemi jsem taky poznala. Tu podlahu si pamatuju protože se mi hrozně líbí 🙂

zuzkasim
10. júl 2014

@zojec Jo jo, já mám taky z šití nití.

argo1
10. júl 2014

@terezita Ten Orlík, ten se má. 😵 😵 😵 Úžasný komplet 🙂

veronik77
10. júl 2014

@kuna dlažba jemi byl další z mých 9 bodů 😀 podlahové krytiny budou asi moje hobby 😀

zojec
10. júl 2014

@terezita a to je lille?? na siti niti to uz nie je , neviem to dohladat... bars ma zaujima ta latka :D :D pomooooc

terezita
10. júl 2014

@zojec latka se jmenuje elefantenparade a je to myslim lille, od blaubeerstern. Maj ji i v modrém.

caramilla
10. júl 2014

@crawler já nejradši šiju všechno jenom jednou, to samý pečení a vaření, nesnáším opakování 😀
@kveta007 ty jsou hezký, ty jsem asi ani nikdy normálně neviděla 😀
@terezita komplet dokonalej, ještě že Kryštofovi nesluší oranžová 😀 A zlaté dítě závidím a zároveň přeju (Alespoň budeme mít na co koukat - tvoje výtvory). Kryštof dneska spal 3 hodiny venku, což je jeho životní rekord v kočáku a když se vzbudil měl horečku 38, tak jsem jásat přestala (Asi chytl 6. nemoc od bratrance). A jak to vzládá Em? 😉
@mahafi ty šaty oranžový na posl. fotce mám taky 😎 Jen do nich mám už velký kozy 😝

palosek
11. júl 2014

@kuna tak u podlahy i dlažby jsem si říkala, že už to tu na nějaké fotce bylo...jen si vzpomenout u koho 😀 😀 😀 😀 A zpětně jsem po fotkách nebádala 😝

papajka7
11. júl 2014

dobre ranko
prihodim vcerajsi pocin,darcek pre mamu a konecne sa aj pre mna usla 😵 ,hadajte ktora 😀

a_lexa
11. júl 2014

@papajka7 Určitě ta s šicím motivem 😀 Krásné jsou obě dvě. 🙂

papajka7
11. júl 2014

@a_lexa mas bod 😀

alenf
11. júl 2014

Baby potrebujem radu-narýchle potrebujem zohnať na 2 dievčenské pyžamká úplet,ale aby nebolo vysoké poštovné.Čo som objednávala z produktservisu-už mi dnes príde balík ,nerátala som s touto fuškou 😒 Kde mám hladať?Alebo nemáte dakto zvyšky že už nechcete z toho robiť?Na 1 súpravku potrebujem meter.

ucitelka70
11. júl 2014

@alenf detivbavlnke.sk

caramilla
11. júl 2014

Tričko pro prasátko 😎 😀 Plus ty moje slavné tepláky 😀 Tyhle zelené jsou v kurzu absolutně nejvíc, asi budu muset našít druhé (a to mám sušičku 😀 ) - je to mechová zelená ze ŠD aksamit bambus. Úplně boží barva 😵

sinala
11. júl 2014

holky nějak stagnuje tipování sysla 😀 , tak směle do toho 😀 😀 😀 https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/sy...

eriqe
11. júl 2014

@papajka7 skvele tasky, z akej latky si to sila, ta so sitim je skvela ;)

@caramilla Kristof je na zjedenie, zelena mu ide a je to aj nasa oblubena farba 😀 😵
ja mam stale strach usit bodyno, neviem sa k tomu odhodlat 😅

eriqe
11. júl 2014

co som uz sice davnejsie posila, ale konecne pofotila. Dakujem vam, ze ma posuvate a za rady so strihmi 😵
a pokorena dvojihla, kvoli ktorej teraz nesijem, lebo si to nechcem poprestavovat 😀 😀

zojec
11. júl 2014

@eriqe ja sa chcem k tej dvojihle spytat, nevypadava ti zo silvera? lebo mne sa vytahuje z nadstavca.. mam klasicke akry.. ale aj organy vypadavaju, hadam este viac, ako keby bol kratky sroubik.. dole to mam nastavene dobre, nastavil mi to v tenexe, nemusim prestavovat ani pri rovnostehu, tak skus, mozno nebudes musiet prestavovat 😉

eriqe
11. júl 2014

@zojec nevypadava, tiez mam akry. Ze by som skocila do tenexu, mala by som aj OL dat pozriet preventivne, len ked stale si hovorim, ze ked ich odnesiem nebudem moct sit a aj tak nesijem 😀

papajka7
11. júl 2014

@eriqe bavlna taka tensia,takze sa da pekne zlozit do maleho balicka 🙂

sinala
11. júl 2014

@zojec mě z veritasky vypadávala strečové dvojjehly ( normální mi drží), držely mi Veroniky http://www.sici-stroje.cz/produkty/prislusenstv...