Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Máš to krásne ušité, prečo toľko sebakritiky? Fakt precízna práca, aj fotky suprové, si šikula 😉
@caramilla Famózna sukňa, hneď som Ti ju aj na Fleri obzerala, fakt škoda, že nie je pre žirafy 😀
@macin73 ale co se ti na tom nezdá? Máš to hezké.
Jinak většina těch dětských střihů rozeznává PD a ZD pouze hloubkou výstřihu, takže aby se mi nestávalo totéž, tak si stříhám 2x ZD a pak si akorát zvětším výstřih.
Pas u legošů mi přijde ok 😉 . A seš dobrá, že stíháš s dětmi šít!
A do třetice já: ženy, funguje přímá úměra u plastových patentků, tedy čím větší, tím delší ten trn? Jde mi o to, že mám plenkové a ty mi nedrží ve více vrstvých teplákoviny, čebuju delší trn, aby se tam všechna ta látka vešla. Díky za odpověď!
@zuzu_epona @koki_melo díky, holky 😎... i všem ostatním díky za páčíky 😵
já jsem děsná perfekcionistka, takže bazíruju na "blbostech"... třeba aby i v rubu to vypadalo pěkně... což ty legínky v pase zatím nevypadají, ale tak kdo kouká, jak je to ušité z rubu, žejo... 😀 a taky jsem si až po sešití vzpomněla, že bych měla cácorce našít dopředu nějaký štítek, aby poznala, kde je předek, tak se mi to blbě našívalo a není to úplně rovně.... ale tak chybami se člověk učí, že?
jinak tu mám právě týden jen juniora, holky jsou na prázdninách, a mé smělé plány byly, že touto dobou bude už našita komplet garderóba do školky... haha, dva dny jsme lítali po doktorech, den jsem se z toho vzpamatovávala, dva dny prcka trápilo bříško víc než jindy, takže jsem ho měla furt na ruce a pak jsem tu měla brigádníky, takže jsem se starala o proviant... no jsem prostě marná 😝
@koki_melo Aj na detivbavlnke maju patentky s dlhým hrotom na oblečenie http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... Posielajú aj do ČR za české poštovné.
@caramilla sukně je nádherná! Taky bych chtěla mít takové odstřižky 😉 Šila jsi podle nějakého střihu nebo od oka?
@anastazieb No, první jsem si udělala střih, ale nevychytala jsem přídavek na to krklání, takže sukně je kratší než jsem chtěla, pokus - omyl 😀
zeny, ja som sa uz tolko krat chcela opytat, ale vzdy zaspim.. kedy preboha sijete? za 12 mesiacov som stihla usit akurat 2 teplaky, 2 tricka, 2 klobuky - lebo sme uz potrebovali a 20 merino vlniakov na kseft.. este aj flisovu kapsu na nosic som si radsej nechala usit u zojec, lebo by nebola ani do leta. 😀 od rana do vecera ma lyncuju 2 deti, jedno mi visi na nohe, lebo nevie chodit, druhe visi na nohe, lebo ziarli. vkuse robim policajta, lebo starsia tlce mladsieho, upratujem tu brajgel, riesim pradlo, nejaku polievku a obcas aj burinu v zahrade, ktorej je viac nez zeleniny.. to vam chodia babky strazit deti a jedlo mate take-away? lebo mne ked sa tych 2 podari o 22:30 uspat, som tak na odpadnutie, nieto na sitie 😵. alebo spite tak 5 hod denne? kde robim chybu? to mam taky zly time menezment? 😅
@maroubrabeach Háááhahááá, s těmi babičkami a také-away jsi mě pobavila 😀 😀 😀
@janula18 dekuju moc, latka je z produktservisu http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-ma...
@maroubrabeach vzhledem ke stáří dětí, si myslím, že jsi výkonná. A pokud Ti usínají tak pozdě, tak to už vůbec nejde šít. Dneska jsem měla plán, že do 21:00 žehlím a pak jdu šít a co myslíš, začala jsem žehlit ve 21 30 a teď jdu na chvíli ke stroji...
Ahojte baby, som tu úplne nová, chcela by som radu. Aký šijací stroj by ste mi poradili? A ako mám ušiť PULky? Hlavne kde kupit material, odkazy co som tu nasla su uz stare, ak ma niekto niečo aktuálne, mám obmedzený internet, neda sa mi prelistovat vsetkych skoro 3000 stranok.
Ďakujem krásne.
@maroubrabeach 😀 😀 😀 Jsem se pobavila... Já myslím, že máš hodně kritický věk toho mladšího, pamatuju si, že to bylo hodně náročné v tomhle věku. Navíc děti hodně u sebe. Já šiju většinou, když Kryštof spí během dne. Dneska jsem chvilku šila se šátkem, když v něm spal a jsem totál odrovnaná 😝
@julin k tomu pulu ještě dodám kráčející patku ...mě totiž na borther stroji s normální patkou moc pul šít nešel - pokud jsem jen lemovala tak ano, ale sešívat 2vrstvy pulu bylo nemožné - patka se zasekávala, takže buď kráčející nebo teflonovou a nebo prý podlepit papírkem, ale mě to nešlo...
Dievčence čo ste tu teraz spomínali tie patenty čo sú aj v detivbavlnke-oni sa dajú aj kladivom nabiť alebo potrebujem na to tie kliešte za 16€ čo sú tam v ponuke?A tieto kliešte sa dajú využiť aj na ine typy patentov(kovové) či len na takéto umelé s klobúčikom?
@alenf na plastové patentky potřebuješ ty kleště, jinak to nejde. A kleště použiješ jen na ty plastové, na nic jiného. Ale možná se dají koupit levněji třeba na ebay.

@caramilla to ještě jde??? 😕 😀 😀
@zabza40 super sukně 😵 😵