Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Vedela by ste mi niektorá dat tip na strih vrchných PUL nohaviciek? Idem skúsat prvé pokusy 😎 tak vám budem vdacná, za radu
@monikajan jůůů super plínuška 😵 jsi šikulka 😉
@anaj_janka koukni sem: http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...
ahojte, krasne veci tu vytvarate 🙂
ja si zatial plienky sit netrufam (nemam ani niake specialne materialy k tomu potrebne a asi ani zrucnost..), ale rada by som si este pred porodom usila pratelne vlozky do podprsenky, minule som pocas dojcenia na jednorazove vyhodila majlant 😒 Takze sa vas pytam na radu - sili ste si ich niektora? A ked hej - z akeho materialu (bezne dostupneho by sa dali urobit? A ako? (z kolkych vrstiev..)
Dakujem velmi pekne 😉
@katka82 vdaka za radu 😉 , idem na to 🙂
@maryol no tak ty jsou suprový 😵 😵fakt bomba 🙂 jsi šikulka 😉
@anaj_janka za málo 😉 ať se daří 🙂
@horalka777 koukni sem už jsem tu ten odkaz dnes dávala 😉 jsou tam i vložky do podprsenky: http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny... 😉 běžně dostupný matroš by bylo asi nejlepší froté bych řekla 🙂
jinak kdyby měl někdo zájem tak pár vložek do podprsenek prodávám 😉 : https://www.modrykonik.cz/bazar/potreby-pro-koj... 😀
@katka82 dakujeeeem 🙂
@horalka777 rádo se stalo 😉 🙂
@horalka777 ahoj já je šila z flanelu a druhý typ z polyesterovýho flísu
Ahojte, poradite mi, ci si mozem usit ortopedicke nohavicky pre babo? Paci sa mi nieco taketo
http://www.babetkovo.sk/components/com_virtuema...
http://www.babetkovo.sk/index.php?page=shop.pro...
Material mam, myslela som, ze dovnutra by som dala frote (z uteracika) a zvonku bavlnene platno (prip. ci ho aj zdvojit, aby to bolo pevnejsie). Ma to zmysel? Tieto renka nohavicky s mi pacia, ale cena plus postovne... LAebo sa na to vykaslat a kupit klasicke s gumou? (inac, nepouzivam latkovky, ku tretiemu dietatu uz tolko investovat nechcem, ostanem pri jednorazovkach a na siroke balenie chcem pouzivat klasicke stvorcove plienky, ktorych mam celu kopu este od prveho dietata a nejake tie ortopedicke nohavicky).
@roo jasne, nie je problem to usit, asi najidealnejsie by bolo spravit to z 2 vrstiev pevneho bavlneneho platna alebo kepru, flis je umelina, malo priedusny a makky, to by som nedavala, frote moze byt, ak mas nejake lacne zbytky doma. Original postolky su z nejakeho igelitu vnutri a kepru zvonku, ten igelit nechapem preco tam davaju (snad este z historickych dovodov, ked to boli zaroven vrchne gate na latkovky), ale ja som ich prave kvoli tomu igelitu nepouzivala, lebo sa pod tym krpec vzdy totalne zaparil, takze ked to ma ist na jednorazovku, volila by som priedusne materialy.
@maryol krasne vlniaky a vsetky svy su vlastne ploche, co je super. 🙂 🙂 Strih je podobny ako ma katka carska, len bez pasu, ze? Ana aku teplotu si prala to merino pred sitim?
Ano, mame dubove parkety, asi aj Vy, co? 😀
@eyya No takto pokope to vyzera este lepsie, ako ked sa odfoti len jedna plienka 😉 😉 😉 , to som si uvedomila az teraz... (Pul v stredu poslany 😉 ).
A este ma napadlo, uvazujem, ze budem robit objednavku od Stoklasy: www.stoklasa.sk Ak by ste niekto nieco chceli, dajte vediet. Urcite sa oplatia nite, gumicky .... ja chcem aj kvalitne noznice a rezacie kliesko.

@kloti pekny darcek, supeeer. 🙂 🙂 🙂
@katka.carska ja som sila takuto - zvonku b-flis stredny a zvnutra som chcela dat najprv biely aksamit, ale nakoniec som odstrihla modry (a je tam este tretia vrstva medzi nozkami - tiez b-flis stredny). Iba ta nasivka je z obchodu 😒 , chystam sa aj na nejake vlastne vytvory ... 😝