icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
24. sep 2010

@allisia krasna.. a aky model 😀

mehlo
25. sep 2010

@allisia gratulujem ta je naprosto úžasnááá

cinocka
25. sep 2010

@allisia - tak ta je kraaasna 😉

roo
25. sep 2010

@zojec @quaxi Tak som to vcera vecer skusila usit, viac som sa narozmyslala, nez mi trvalo samotne usitie 😅 Vysledok je tu: (nedaju sa mi pridavat obrazky priamo na MK, mame nieco zablokovane v PC) http://img.mimibazar.sk/h/bs/6/100925/08/f74044...

dulkagabulka
25. sep 2010

@alisia ..prekrasne....tie cvoky tam davas sama? kde sa to da kupit?

mehlo
25. sep 2010

@roo MOC HEZKÉ POVEDLY SE!!!

allisia
25. sep 2010

kocky dakujem, no ale aj tak som riadny amater oproti niektorym vasim vyrobkom ako napr. @mehlo alebo @quaxi 😅
@dulkagabulka ano patentky som davala sama, da sa objednat na detivbavlnke.sk alebo sijemdetem.cz 😉

monikajan
autor
25. sep 2010

@roo podarilo sa Ti to!!! 🙂 , urcite bude ritulka spokojna v takejto postolke a nie v igelitovej z obchodu 😝.

@allisia no teda, vyzera uzasne ta Tvoja PRVA kapsa! Len neviem, ci je to tym modelom, co ju predvadza, alebo si fakt taka sikovna 😀 😀 😀 .

allisia
25. sep 2010

@monikajan moni rozhodne modelom 😀 😵 dakujem za pochvalu 🙂

zojec
25. sep 2010

@roo super.. 🙂 pekne.. 😉

animal
25. sep 2010

holky kde a jaký Tea trea olej kupujete na látkové vložky??

katka82
25. sep 2010

@allisia super kapsovka 😵
@roo no šikula povedlo se skvěle 😉
@animal ahoj koukam že už máte doma přírustek 😉 mooooc gratulujeme k Marečkovi 😉 🙂 já používám Tea trea olejíček na plíny dávám ho do máchání 😉 vložky stále ještě( po 2 letech) nejsou aktuální 😅 😀 jinak myslím že je úplně jedno kde a jaký koupíš 😉

animal
26. sep 2010

@katka82 ahoj, no přírustek už je doma 🙂 sice o 3 týdny dříve a bohužel nakonec císařem, ale jsme vpořádku

maryol
26. sep 2010

@monikajan strih som si nakreslila podľa utaninky, no upravila som ho a zmenšila, používaním sa to ešte trochu natiahlo, tak máme rezervu - poslúžia ešte pár mesiacov, potom už sa budem snažiť plienočky odplienkovať 😀
merino som oprala v práčke na 60-tke, zrazilo sa asi o 12 cm...no katka.carska písala, že sa jej meter látky zrazil na 70 cm, tak som ho preventívne dala oprať ešte raz na 60-tku. To moje sa asi zráža menej, z metra mi ešte stále zostalo cca 81-84 cm.
Ešte jedna info pre teba: bola som v Martine a konečne som kúpila tú špeciálnu trojvrstvovú nepremokavú látku. Je dokonca mierne elastická, vyrába sa v Nemecku v niekoľkých farbách: čierna, tmavošedá, bledošedá, červená, oranžová a krémová tuším. Teraz už môžem poslať vzorku 😉

maryol
26. sep 2010

@animal blahoželám!

maryol
26. sep 2010

Maminky-šikulky, aké plienočky dávate do vlniačikov? My používame štvorce a rôzne tvary pošité z BMB froté a flísu, no nechcela som tie ešte mierne lepkavé nalanolínované vlniaky dať tak, aby sa dotýkali väčšej časti telíčka, tak asi predsa budeme musieť ušiť aj nohavičkové pod tie vlniaky (ako dočasné riešenie som použila ako medzivrstvu obyčajný štvorec prehnutý na trojuholník - na noc sa dá)

mehlo
26. sep 2010

@maryol čau já jedině kalhotkové, zkoušela jsem tam dát prefold na kalhotkový sklad zajištěný snapkou a tak divně se mi to sune dolů, takže jedině kalhotkové na patentky.

cinocka
26. sep 2010

baby, ako usijem extendor?? (som total zaciatocnik 😀 )

maryol
26. sep 2010

@cinocka na kus širokej gumy našiješ na oba konce kus BA látky (pozor, - viac vrstiev, aby sa cvoky nevytrhli) + baby cvoky v rovnakých rozostupoch ako na body

katka.carska
26. sep 2010

@allisia krasna 🙂
@animal nech sa dari malemu cloviecikovi aj maminke!
Dosila som vlnene spodky - foto mam v albume - a funguju celkom spolahlivo i ako vlniaky - medzi nozkami su dve vrstvy, medzi ne sa da vsunut este vlneny obdlznik. Strih je tiez v albume.
K tomu zrazaniu ma napadlo - davam prat na 60 na dlhy cyklus, ci nemoze byt rozdiel v tom. Aj ceske sportove merino sa mi zrazilo 30%.
@maryol cez den len stvorcove narovno, ale vlniaciky davam malicke, tie co som sila pre novorodeniatko. V noci nohavickove. Speci latku si kupila v metrazi ?

maryol
26. sep 2010

@katka.carska ja mám práve to české športové merino, najprv si asi ušijem to termotričko a až keď otestujem na sebe, prestanem mať obavy z toho, že "hryzie" a budem dávať iba obdĺžniky 😀
(program na 60-tke trvá asi 120 min., naozaj neviem, prečo sa mi to zrazilo iba necelých 20 centi, preto som mala obavy šiť z toho...)
Dávaš iba 1 štvorec?
áno, látka je z metráže - Sofia MT

katka.carska
26. sep 2010

@maryol nasa pracka ma dlhy program bavlna 2,5 hodiny, do horucej vody si vpusta ku koncu cyklu studenu. Som zvedava na tricko 🙂

katka82
26. sep 2010

@animal tak hlavně že jste oba v pořádku 😉 🙂
@cinocka kuk sem: http://ekozahrada.blog.cz/1008/extendor-k-prodl... 😉
@maryol stejně jako Mehlo jedině kalhotovky 😉

cinocka
26. sep 2010

@maryol, @katka82 - dakujem kocky...este som si "vygooglila" ze sa to da aj zo starych bodov...tak idem skusat 😉

monikajan
autor
26. sep 2010

@animal nech Vam Vase slniecko prinasa do zivota stale viac a viac radosti .... 🙂

@maryol
@katka.carska ja som prala merino to iste, co Katka, spralo sa mi o 23 cm (z 1 m na 77 cm), tiez som prala na 60, co trva cca 100 min. Tak neviem, asi zalezi od pracky. Dnes som to supla znovu oprat na 80 😲 a uz sa to zbehlo iba o 2 cm, takze idem bez obav sit. 🙂

@maryol ja davam pod natahovacie vlniaky len nohavickove plienky (len na noc), cez den mame stvorce narovno v Loveybums. A z tej speci latky mas aky dojem? Urcite by som vzorku chcela a aj cenu. Napis mi do ip, prosim.

maryol
27. sep 2010

@katka.carska na tričku nie je nič zaujímavé, iba ak sa ozvláštni nejakou batikou...

animal
27. sep 2010

@monikajan děkuji, radost on přináší, ale taky totální nevyspání. To on umí dobře 😀

zojec
27. sep 2010

@cinocka daj potom vediet ako si to sila zo stareho body.. tiez sa na to chystam.. dik

eyya
27. sep 2010

no a tu su posledne na ktore som mala matros ...hor sa do nakupu 🙂

anaj_janka
27. sep 2010

Chcem si objednat nejaký matroš zo sijemdetem, ale co to znamená množstvo 1, to ako 1m2? 😒 To šitie ma začína bavit 🙂. Tak vela zdaru 🙂