Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka.carska ja som vseobecne na kvietky... 😀 malu by som do vsetkeho z kvetov obliekala 😀 inak som pozerala aj tie hildo kvietkovane latky su krasne.. 😉 kati, a pustaju tie kvietky farbu? budem to moct prat so stvorcami, vsak? @katka888 FT je najlepsia zo vsetkych.. dnes sa mi do ruky dostala aj organic vkladacka do flipiek.. materialovo na dotyk sa to da porovnat.. akurat FT ma urcite lepsiu savost 😉
kvietky pri prani na 60 dodali ruzovkasty nadych suchemu zipsu - bavlnu ani bambus nenafarbili.
kocky ked chcem spravit plienocku kombinacia wendy a aksamitu po jednej vrstve bude to stacit alebo mam dat este nieco medzi to? dakujem 🙂
tie kvietky sa aj mne pacia, uz mame tri kvetinkove plienocky 😵
@mehlo jej dik, cize nemusim davat tri vrstvy plienky, staci ked spravim hrube vkladacky ak som to spravne pochopila? parada. No ja mam doma tiez maleho poziarnika. napr. vcera som ho prebalovala pred cestou domov, kotra trva 20 minut s tym, ze som ho dala vonku vycikat, poriadne sa vycikal a dala som mu IB ze to by malo tu kratku cestu vyrdzat a on ju precural 😅
inak mehlo mas nadherne plienocky v albume 😵
@allisia jo přesně stačí hrubé vkládačky. tak to jsme na tom stejně. IB nemáme, kdysi jsem ji strašně chtěla ušít- dokonce tady mám střih od kámošky, ale jak jsem četla diskuse, tak ji právě většina dětí pročůrá a tak jsem to vzdala.
Děkuji! Nejradši mám ted ty poslední PULky, ani nevím jestli jsem je tam už dala nebo ne- hned se musím podívat.
@katka888 ano presne tak.. 🙂 ale mam ich potiahnute akskamitom.. ale nemusi to byt 😉 2x plus akskamit navrch.. okrem toho tie vkladacky vyuzijes do akejkolvek plienky na zvysenie savosti, aj do kapsovky , ale to je skoda 😉 davam aj na tu plienku (je to vlastne taky home made prefold 🙂 ) z FT, .. je to rozmer ako v anavach ta mala vkladacka 😉
mam doma vlniaky, uz sa peru, fotky su v albume. 😵 chvalte a prehanajte. 😀
som zvedava ake budu funkcne, lebo sa mi zda ze mozno su trochu riedko ustrikovane..... 😅
@allisia zalezi na hrubke wendy - mehlo ma asi wendy vyplnek a to je taka teplakovina, vlastne sluzi na spevnenie celej plienky a cosi aj nasaje (a este je to aj pekne). Ked je to tenke wendy + aksamit, podla mna to bude tenke a slabo drzat tvar. Take "handrove" - len ako keby obal na vkladacky. Ja vzdy davam medzi tenke wendy a aksamit nieco na spevnenie plienky a zaroven na savost (fr. terry, b-flis alebo kon. flis) - ked mas ucuranca, aj tak musis dat este aj vkladacky... Som Ta asi nepotesila 😅 , ale je to moja skusenost....
@labutka jeeej, pekneeeee a to ani neprehanam, ako si chcela 😀 . Pozdravujeme babkine sikovne ruky!
@chaarleene tak ma napadlo, a vymenila si si spodny nastavec na kliestikoch???? lebo sucastou kliestikov su tri velkosti, a pre velkost patentiek co ma terka a monikajan bolo u mna teda aspon potrebne vymenit tu nasadku, od vyroby som tam mala inu..... ta patentka tam musi sediet ako "rit na serberl" :D
@mehlo tie pulky hnede su perfektne, ja sa tiez chystam usit jednovelkostne len cakam na pul 🙂 to lemovanie si robila lemovacou gumickou alebo niecim inym? e este otazocka, tie zmensovacie patentky si podsivala flisom ci nie? lebo neviem ci bude stacit ked ich len podlozim flisom v mieste kde je patentka aby pevne sedeli alebo mam podsit cely ten kus kde ich budem nacvakavat? dik 😉
@mehlo dakujem krasne za pomoc 😵 lemovaciu gumicku uz mam aj nachystanu, som citala v jednom navode na pulky ze ju staci natiahnut v miestach kde ma pruzit, cize na stehienkach a na chrbatiku, aj ty si to tak robila? vyskusam potom to podkladanie patentiek lebo ked som sila aio tak som podlozila cely kus
ahojte šikulky... ja som trošku odbočila od témy plienočky a ušila som môjmu slniečku k jednému rôčiku "krajinku". Keďže už začíname cupitať, bolo treba vymyslieť zábranu na schody, tak ocinko s krstným zmontovali rám a maminka sadla za stroj 😉 a hotové dielko vyzerá takto... a dá sa naň vymyslieť neskutočne veľa otázok, takže máme novú zábavku 😉
@kloti parada.... skvely napad 😉
@kloti skvele ! Si sa poriadne pohrala so vsetkymi tymi detailami. 🙂 Mna ohuril aj zajko lyziar a nasivky na ciernych asi vlniacikoch ?
@labutka velmi sa mi paci vysledok farbenia - a samozrejme babicka boduje 😵
Ked tu riesite vrstvy na plienocky, co by ste poradili na bielu plienku ? Dve vrstvy aksamitu sa mi zdaju malo, aksamit a nejaky flis zvonka ?
este podavam hlasenie z lanolinovania - ked som namocila vlniaky do lanolinu (tie modre), ostala mi modra voda, takze trochu pustili, ale ked som ich vyplachala, tak su take iste ako predtym. este uschnu, a mozno pozajtra budeme testovat.

@katka888 tak, ako Ti radia baby, radsej oper vsetko na 60 a mas pokoj. Co sa tyka zrazenia (najviac - najmenej): kon. flis, bamb. flis hruby, f-flis stredny, fr. terry, aksamit- ale zrazi sa vsetko, aspon minimalne. Akurat pruzkovany aksamit nie, je predprany.
Co sa tyka vrstiev, 2 vrstvy fr. terry saju velmi dobre .... mne sa velmi paci, ako fr. terry funguje. A tie 2 vrstvy kon. flisu + aksamit - to by bolo naozaj dobre save a ked bude na tele aksamit, tak v pohode.
Ale ked nechas nejake vkladacky len 1 vrstvu, ze budes len skladat, rataj s tym, ze sa kraje trochu krutia... lepsie su preto zosit 2 vrstvy a je pokoj.
@eyya no krasne si sa rozbehla! 🙂 Pekne plienky a budu, ako pises, stale krajsie... Ta hneda je z coho - pekna hneda farba 😉 .