Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jsem se chtěla zeptat jak to tu funguje s těma tabulkama atd. a jestli budete objednávat něco od Moraviatexu... já bych tam chtěla ten biobavlněný úplet, malýmu na trika a roláky 🙂
@michamicha ono záleži, kdo se na to vrhne a vezme si to na triko. Většinou se odkazy na tabulky dávají na www.slepicarna.cz, ale to teď nějak o víkendu nefunguje. Ale určitě, až nějaká hromadka bude, tak to sem někdo hodí. Tuším, že je teď už vše uzavřené, objednané apod....
Ještě odkaz na nažehlovačky https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
@caramilla oko a ploutev delfína ručné vyšívané, prve jsem chtěla na stroji, ale ručně to bylo rychlejší 😎 Kdysi jsem vyšívala i ubrusy (ale to už je za mnou 😝 ). Jen jsem neměla ty správné pomůcky 😒
Bunda pro chlapa je dobrá, jen člověk nemůže tak moc popustit fantazii, co? 😀 Ta tvoje se mi líbí víc 😀 😀
@michamicha Ty nejsi ta,která u mé hromadky z MTX má přezdívku MIchMIchma? jestli jsi, tak balíček už v sobotu odputoval a v table máš doplatek 😉
@palosek kalhoty pěkné a delfín je super 🙂 a plínka paradní já na ně teď nějak nemám čas 😒
@caramilla Peti bunda pěkná hezké detaily s těma kuličkama, jen já bych asi volila jiné kapsy
Já dostala taky úkol od manži chtěl kalhoty už teda dlouho ale nebyl spokojen s barvama látek tak teď si vybral tak dávám foto mého nočního počinu foceno ve tmě 😕
@crawler nee, to nejsem já 🙂
dneska jsem došila to povlečení pro malýho, nemám zatím nafocené, ale ještě jsem ušila povlak na polštářek a zítra na něj budu našívat aplikaci 😎 jen jsem se chtěla zeptat jak našíváte vy aplikace? cik zak stehem? a ještě nevim jestli pod tu kytku nemám dát radši nažehlovací vlizelín, aby se to líp šilo 😖 nebo jen přichytit stehovkou a obšít a pak jí vytáhnout? bude to moje první "nášivka" 😅
@lillyzelvicka wou! kalhoty suprový!!! manža je chce taky/ukázala jsem mu je/ , ale to je ně mě ještě vzdálenej level :-/ 😀
@michamicha šmande...jácelou dobu myslela, že jsi to ty 😲 ,...jinak já bych tam ten vlizelin dala a cikcakem 😉
@michamicha urcite tam vlizelin dej, po prani by se ti to mohlo nehezky trepit. a bude se to i lip sit. ja nasivam jak co, podle tloustky a struktury latky.
@lillyzelvicka super gatě! Bych je brala i pro sebe...
Krásný večer, krásné věci 🙂 bunda mně taky čeká, dneska se manža připomínal, musím se už do toho pustit, jen mám obavy, taková šička nejsem.
počiny nefotím neb se mně rozbil foťák a notas nekomunikuje s mobilem ☹ ale dneska capáčky pro malou, jaksi v její velikosti už je problém koupit 🙂 - kombinace kůže, rifloviny 🙂 triko z merino z MTX -proužek a nová modráááá 🙂 je to super materiáááál, prví triko už máme půl roku a drží a to je pořád nošeno a práno - v pračce s ostatním i na 60tku 🙂 a drží.
ale splnila jsem resty - hromadu oblečení na opravy, fuj to nesnáším, furt měnit nitě, bléééé, ještě tam mám jednou tolik, a nějaké restíky ala záclony pro sousedku za hlídaní malé a tak. ten seznam je taaaak dlouhýýýýýýýýýýý 😀
@nika hihi, no to mi vykladej.. seznam mam taky tak na tri stranky, ale nejak to neubyva.. 😀 😀 a do toho m. udelal zase pruvan ve skrini a vyhazel tu hromadu tricek, co mam presit na detska. nejak se to tu hromadi. a do toho nejsem schopna vyprat mylly, abych se konecne pustila do strihani.. 😅
@terezita ona je ta kytka právě z takový slabší látky, tak to radši zajdu koupit ten vlizelín, mam doma jen takovej divně ustřiženej zbytek a na tu kytku mi to nevychází 😠
@michamicha tak nalep dva kousky vlizelinu vedle sebe.. 😀 jestli ti to vyjde.. a jestli je to tenke, tak bych to asi prisila spis rovnym stehem.. mam ho radsi nez cikcak.. 😀
@terezita se s tím zítra nějak poperu 😉
@lillyzelvicka kalhoty super, já je muži šít odmítla. Ale sobě si je ušiju 😀
@nika Taky jsem nedávno zdolala hromadu oprav 😀 Myslela jsem, že to jen já nesnáším to měnění nití 😝 😀 a jsem líná...tak jsi mě potěšila 😀 😀
@lillyzelvicka kalhoty super. Já se chystám na bundu pro sebe a pro m. Ale nějak není čas, napřed potomka a pak mi. jenže do tý doby bude mrznout... takže ještě merino
ale v novém ottobre je super beranice. Takže se nějak mění můj pořádník, bo malý nemá zimní čepici
@lillyzelvicka gatě práda.. teda takový bych brala všema 10!
@lillyzelvicka Ty kalhoty nemají chybu, ty bych brala i já 😉
@lillyzelvicka kalhoty jsem skvělééé, manža šel okolo mého notasu a koukal - prý super barvy 🙂
@daisyr ulovená kožená sukně ze sekáče za 40 kaček, ale ta je tenká, musela jsem na první dát na podrážku dvě vrstvy, teď nějaký kus asi původně se svářeckých rukávců, kůže je doma málem více jak látek. 😀
holky to je mor tady, vás jenom rychle prolistuju a běžím, zkouknu pěkné výtvory 😀 😀 a ani nestihnu říct, že se mi líbí.
holky, poradíte prosím, kde koupit merino vlnu? Kámoška by mi upletla čepku, ale mám si to sehnat sama...
holky, jak ukončujete na úpletech rukávy, spodek a výstřih? Já mám OL a mám představu, že to ukončím přišitím proužku tý látky. Viděla jsem to tak na body. jde to i jinak?? Nebo jak děláte pružný šev, který by byl vidět? 🙂
@erinka83 Vlnu tady:
http://www.vlnap.cz/DetailZbozi.aspx?pID=1
Na slepičárně možná bude i nějaká hromada 😉 v těchto dnech...
@lillyzelvicka No, ty kapsy jsem strašně dlouho přemýšlela a fakt mě nic jinýho nenapadlo. Přemýšlela jsem nad výpustkovýma, ale to jsem šila na nosící bundě a to se mi nelíbí, jak ta kapsa tam je celý schovaná a je to pak moc jednolitá plocha vepředu, pak jsem chtěla udělat kapsu zevnitř a shora prošít šedou nití, ale to jsem si říkala, že bude vypadat taky divně, tak jsem udělala toto jako pokus. Taky jsem přemášlela udělat kapsy jako mám na bundě já, ale to mi přišlo příliž ženské a taky manža v tám má mraky věcí a vypadávaly by mu. Jako asi nejlepší jsou voděodolné zipy a neřešit to, prostě to tam našít a dovnitř kapsu a nic neprošívat. Ale to je hezký na bundě, který je "na tělo", ale na bundě XXXXXL, co má můj manžel to působí divně, je tam zip a pak 3m volného prostoru.
Poraď!🙂
A kalhoty jsou boží, to bych vůbec neřekla, že jsou šitý doma, fakt profi, asi si u tebe pro chlapa budu oblečení objednávat, mě to nejde ☹ ☹ ☹
@palosek Jo jo, fantazie nec moc. Ale já byla spokojená s těma kuličkama, je to takové oživení, ale decentní a nejvíc se mi líbí na té kapucce 😀

Engross nažehlovačky. Holky ještě se dnes v tom pohrabejte, co kdo chcete přidat, večer nebo zítra bych to zamkla, ať to objednáme a budem to brzy mít 😉 Písněte mi tam prosím adresy, asi bych je na vás někde dohledala, ale jak víte, čas je drahý... 😉 Ještě mi prosím napište k adrese, zda chcete poslat obyčejně nebo doporučeně, pokud nic neuvedete, tak pošlu doporučeně.