icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
23. okt 2011

@season ne ne ne 😀
Toho softu se vůbec neboj, šije se z něj skvěle - jako ty aplikace - lepší než cokoliv jiného podžehleného. Nepodžehluji, prostě vystřihnu a objedu na stroji. Doporučuji pro začátek ne takové ty jemné malůvky jako jsou malé okvětní lístky a tak. Ona i kolečka aby byla rovně, dají zabrat, ale když se šije pomalu, tak je to v pohodě. Ale jinak se to nekroutí, drží to na místě, prostě se s tím šije krásně. Já soft miluju, ale pro chlapa z něj už nešiju 😀

season
23. okt 2011

@caramilla dakujem za povzbudenie! Ja asi tiež chlapovi nie, asi by to nebolo také profi, nakoniec by to nechcel nosiť, tak nech nezničím zbytočne látku 😝 Ale ani na seba sa nejako nehrniem... hlavne nohavice by som teplejšie potrebovala. Ale dnes prišiel druhorodený vymrznutý ☹ lebo som nejako omylom neprehodila na hromadku vlnene spodky pod soft a ocko ho tak vzal vonku. Tak to až tak nehreje, už sme museli prejsť na zimné bundy ☹ ☹ ☹

season
23. okt 2011

@caramilla ale este nešiješ s kráčajúcou? Neviem, či sa mi marí, ale si písala, že Ta stála 6stovák? Lebo tá moja len vyse 200... Ale uvažovala som chvilku o coverlocku, tak som prestala, ked pišeš, že to nie je až také ideálne (nešije sám!), že sa uspokojím kráčajúcou patkou v kombinácii s dvojihlou sa to dá zniesť 😉

dankakk
24. okt 2011
season
24. okt 2011

@dankakk beriem, posli mi do IP číslo účtu 🙂

caramilla
24. okt 2011

@season Kráčející patku ještě nemám, Definitiv ze Slepičárny je nějaká mimo nebo co. Psala jsem jí zprávy a nereaguje. Někde to tam u ní mám, ale jsem z toho už trochu rozpačitá, nejradši bych si ty věci objednala ze Strimy sama a vyprdla se na ni, ale zase je to neseriozní, když dělala hromadu, objednala a někde to tam pro mě má. Jenže zase čekat na ty patky 3 měsíce mi přijde docela dlouho ☹ Než mi to přijde, tak dám stroje do skříně a dám si pauzu od šití a budou mi pak k ničemu...

Ten COL si fakt myslím, že je zbytný 😀 OL + kráčející + dvojjehla je podle mě fajn. Jediná výhoda je, že nemusíš nic přestavovat, převlíkat, měnit, prostě jen sedneš o stroj vedle 😀 A samozřejmě je to profesionálnější řešení, když se šije na zakázku, ale u mě to teda ještě moc profi není, když to neumím.

Jinak manžel asi softshellku nosit nebude ☹ Úplně mi to vzalo motivaci do šití a vůbec se mi nechce sedat ke stroji ☹

season
24. okt 2011

@caramilla nepáči sa mu, alebo nesadla? Def bola chorá a potom písala o osobnom odovzdaní v Prahe a kto chce poštou, nech napíše. Tak som jej napísala a v piatok to vraj posielala. Tak neviem, či máš iné info?

lillyzelvicka
24. okt 2011

@caramilla hele manža je ťula🙂 já to mám doma to samé kalhoty ode mne nosí ale jiné věci nee a ty kalhoty jen co druhé 🙄 .Kapsy jsem nemyslela špatně jen podle mě ty nakládané to zvětšují.Ale ty kuličky ty jsou fakt super jsou luxusní.A nevěš hlavu šíj pro sebe a pro děti.V krejčovině se říká že pro chlapy se šije nejhůř 😝
jinak jsi mě potěšila s tou patkou🙂 nebudu kupovat coverlock a koupím kráčející patku 🙂

medvi11
24. okt 2011

@caramilla Strima...hmmm....no asi před 14 dny jsem si tam objednávala nitě, mám to tam asi 45min autobudem (s Janou zdarma,...), chtěla jsem si to tam vyzvednout. Na eshopu to měli skladem, nicméně zatím nic o tom, že bych to měla nachystané, psala jsem i mail, kdy to bude a bez odpovědi...tož možná bude chyba jinde než u Def...

crawler
24. okt 2011

@medvi11 já jsem komunikovala se strimou ohledně stroje a asi protože jim šlo o kšeft, tak odpověď jsem měla vždy za pár minut 😉...
@caramilla jinam mě Definitiv taky dlouho neodpovídala - kontaktovala jsem jí, protože v table u MTX neměla adresu a ani neposlala zálohu...po dlouhé době se ozvala, že byla nějaká nemocná a že to chce zaplatit až všechno naráz...Jinak já na Tvém místě bych takové čekání nevydržela a už si patky koupila sama...Co se týče bundy, tak nevěš hlavu, není vždy posvícení a když ji manžanechce nosit, tak ji prodej na Fleru a manža ať si udělá buď návrh, jaké má představy a nebo utře nos:-/😀 😉a jinak souhlas, že pro chlapa vidím šitíjako nejsložitější - u žen a dětí se člověk může nějak vyřádit, ale u chlapa to chce něco "normálního" a zároveň, aby to bylo šik...

Jinak držte pěsti...manža se dnes pokusí urvat v práci tak, abysme stihli poštu v 16,30...z práce to má půl hodiny autem domů, takže by se fakt muselo zadařit....moc tomu nevěřím, ale šance je 😉

aerin
24. okt 2011

@medvi11 taky jsem mela objednany nite ze strimy, tyden od objednavky mi poslali zalohovou fakturu kdy byla uctovana doprava kterou jsem nechtela a jedny nite chybely, ale telefonicky jsme se domluvily a ja jsem si to hned druhy den jela vyzvednout (nicmene priste si to encham poslat, ta cesta mi za to fakt nestala...jeste si to rozmysli 😀)

medvi11
24. okt 2011

@aerin no teď jsem se koukala na odchozí poštu, psala jsem jim až v pátek kolem třetí, ale stejně ještě nemám odpověď...fakt je tam tak příšerná doprava?

aerin
24. okt 2011

@medvi11 no mne to za to fakt nestalo, se Z. na brise, batohem na zadech a ikea taskou na koleckach s tema konama 😅 jela jsem tam tak 50minut urcite, nekolik prestupu, fuj...

medvi11
24. okt 2011

@aerin Jana po svých, na zádech lehký batoh...pojedu pro 24ks 5000m nití, to zvládnu 🙂 to by ty nitě vyšly moc draho...možná ještě přiobjednám ty 1000m...aspoň tam nepojedu "pro nic" 🙂

aerin
24. okt 2011

no ja jela pro 23 konu, tak taky ne moc

aerin
24. okt 2011

jako hlavne proste jsem mela nejaky 3h v kuse na brise Z., mhd obecne moc rad nema, tak to bylo dlouhy a bylo mu vedro 😒

ivuska.h
24. okt 2011

@medvi11 K čemu tolik nití?

ivuska.h
24. okt 2011

@medvi11 A nechceš někdy zajet do Biltexu, že bych se svezla? 😀

medvi11
24. okt 2011

@ivuska.h já cestuju MHD 🙂 to by ses moc nesvezla...a nití? nelíbí se mi overlocknuté jen bílou, na tmavém podkladu to "svítí" a protože mám téměř nulovou zásobu, potřebuju se zásobit 🙂 a beru 4 ks od barvy, takže tam mám asi 9 barev (něco už mám po 2 ks a je to málo, měním i ty rovné nitě, ne jen smyčkovací)

palosek
24. okt 2011

@season jak psala car, soft obrázky není třeba ničím podžehlovat. jen rovně obšít, s čímž mám kapku problém 😀 Házím kalhoty na KLárce, myslím, že je zas tak velké nemá. A ségra chce i bundičku...ale stačí jí na jaro, naštěstí, ještě nemám dodělanou ani pro své dítko. 😕
Holky, šily jste někdo takové ty spací pytle pro miminka? Nebo jak se to jmenuje? A používaly? Máte s tím zkušenosti? Dík. 🙂

aerin
24. okt 2011

@medvi11 no tohle jsou moje prvnikony vubec, takze ja doted ovelockovala tim co bylo, 1000m, nekdy i min, a vetsinou zbytky 😀

daisyr
24. okt 2011

Engross jsem uzavřela! Občas tam jsou nějaké poloviny, tak to objednáme na celá balení, ať o něco nepřijdete a buď si vezmete celé, nebo zkusíme nabídnout ostatním 😉

palosek
24. okt 2011

Neteř v kalhotách a ještě jsme zezadu nažehlili Engros 😀

medvi11
24. okt 2011

@aerin to znám...pak to dojde uprostřed šití, musíš znova navlíkat nit...takže jsem se zásobila...teda ještě ne, ale objednala 🙂

@ivuska.h šila jsem Janě tmavě modrý recy merino komplet a měla jen bílé OL nitě...no nic moc ☹ prostě se mi to moc nelíbí, když to prosvítá...na plenkách je to šumák, ale ty já už nepotřebuju a to oblečení mívám "barevné" a když už jsem se naučila relativně rychle měnit nitě, tak proč ne, že? 😀 a police už mi DOUFÁM dnes MHD přidělá a bude i místo na kony...

@palosek vypadají pěkně, vesele a unisex 🙂 i když já bych ty nažehlovajdy dala zepředu (a i zezadu teda, když už tam musí být...)

medvi11
24. okt 2011

Dnes prvně peru tu VTC nažehlovačku 25mm široký pruh, jsem zvědavá, co to udělá...softshellky už byly víc hnědoblátivé než červené 🙂

sufik1
24. okt 2011

@caramilla
@medvi11
Definitiv a Strima
měla jsme s tím docela velký problém. S oběma. Ve Strimě jsem objednávala několikrát. že neodpovídá sklad a dostupnost na webu je fakt. Ale když něco nebylo, tak rychle volali a většinou jsem měla zboží doma do pár dnů. Ne vždy kompletní, to je fakt.
Definitiv. Docela jsme se chytly. Měla jsem pocit, že tohle byla první hromadka, u které nebyl deadline ani zpětná vazba, prostě se hrooozně dlouho nic nedělo. V tabulce žádný info, že je objednáno a tak. A to jsem se na slepičárně ptala... Měla jsem ji za mrtvou. No a pak přišla faktura asi po 2 měsících. Byla jsem překvapená. Jenže jako většina z vás jsem to už objednala v Balerině...
Definitiv prý psala info do nějaký šicí diskuse na slepičárně, kam teda fakt nechodím a podle reakcí Jam a teď i Car teda asi ani vy jste neměly dost info. že byla nemocná je mi sice líto, ale tohle se podle mě nedělá. Když v jedný diskusi hromadku nakousnu, tak jí tam taky řeším.
Na druhou stranu @crawler (nic ve zlým) občas mám pocit, že těch info od tebe bylo moc a všude, ale lepší než Definitiv, kdy je 2 měsíce ticho po pěšině.

Holky, omlouvám se za výlev, ale prostě jsem z toho byla dost přešlá. Snažím se s každým vycházet a když už jste to tady začaly řešit...

palosek
24. okt 2011

@medvi11 já nad nima váhala, když je tam zas ten delfín, aby to nebylo přeplácané. Ségra je chtěla ze zadu, čekala jsem s nažehlením až na ni, ať si je dá, kam chce. Už tam toho bylo moc, pruhy, delfím, čtyřlístky...trošku se to asi bije 😒. Co už...bude svítit 😀

ivuska.h
24. okt 2011

@medvi11 To jako míníš pokaždé převlíkat celý stroj? To by mě mohlo.. I když nauzlíkováním to jde dost rychle, ale i tak...

ivuska.h
24. okt 2011

@palosek Jo, šila jsem kdysi na Klárku, celkem se to hodí, dokud se dítě neotáčí, ale už se odkopává. Ale celkově jsme to moc nevyužili.

ivuska.h
24. okt 2011

@sufik1 Já se teda nechci Def nějak zastávat, nevím, jak to bylo, ale peníze vám žádné nezadržuje, ne? Takže to není snad zas tak žhavé... Má toho asi holt hodně a hromadka pro ni není priorita, což celkem chápu. Sama mám taky problémy stíhat všechno, co na sebe naložím, tak bych v takové situaci taky prvně odstříhla věci, na kterých zas tak nezáleží...