Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jo, a ještě jeden dotaz dneska mám... podle čeho šijete holčičí legíny od velikosti 98? Máte nějaký osvědčený střih? Díky!
@macin73 to lemování záleží na střihu. Obálkový výstřih nebo propínání na druky můžeš v klidu olemovat tím stejným. Klasický výstřih ne.
OL zakončuju tak, že vytáhnu nitě jehel, zatáhnu zvlášť za jednu a druhou nit kličkařů, tím se to zatáhne celé . Ldyž se tam nevytvoří uzlík sám od sebe, tak pro jistotu ještě udělám uzlík. Drží to spolehlivě i po roce (i na plenách, co mám tak dlouho a nešetřím je).
Pářu jak kdy a hlavně jak co. Plátno občas tak, jak je na tom videu, froté a podobné materiály vždycky tak, že páráčkem přeřežu smyčky horního kličkaře u okraje látky, tím se uvolní nit spodního kličkaře a jde vytáhnout a pak se to celé rozpadne. To je obecně nejčastější způsob, co používám. Nemusím nikde v chlupech hledat, de je ta správná nit,a nemusím se bát, že udělám dírku, kde nemám.
@macin73 ja mam rada z Ottobre 4/2012, ty s rasenim, sila jsem je i bez nej, beru o velikost mensi, libi se mi, kdyz leginy fakt pekne prilehaji. 🙂
a k tomu smodrchani retizku - jak v tom poznate, ktere nite jsou ktere? ja v tom vidim proste jen zmet niti a neidentifikuju z jehel a z klickaru 😀
@zuzuliak1981 Díky, je to pletené podle nejnovější Diana baby.
vy jste frajerky - pořád nevím, jak správně šmodrchat 😀 😀 😝 😢
do školky pyžámko s dlouhým a nebo krátkým??????
@bury však by mohla dobrá duša vyfotiť :D, ani mne to nejde, ja väčšinou preťahujem háčikom
fuha ste ma dostali s tym smodrchanim, ja som najskor pretahovala hacikom, potom ma Terezita ohurila uzlikovanim, tak uzlikujem a teraz smodrchanie, musim vyskusat :D
Ahoj, jsme na chalupě, takže jsem tu málo 🙂 .
S tím OL, taky přejedu přes začátek a ustřihnu, trochu za nitě zatahám, ale spíš proto, aby se pak při praní neuvolnily a nečouhaly z toho dlouhý. Jinak se mi nikdy nic nerozpáralo, jen teď nedávno jeden šev v podapží, jak to pak sešívám celý z boku. Ale bylo to spíš tím, že jsem za to tričko dost hrubě V. zatáhla, takže to tam asi celý ruplo a tím se to uvolnilo. Kdybych měla všechno zatahovat háčkem, tak se zblázním 😀 A uzlíkování mi stačí u rovnostehu 😀
A párání OL taky není tak strašný, vždycky si páráčkem přetrhám ty stehy od jehel, cca každých 7- 10 cm, pak za ně tahám, až se vytáhnou, obě nitě. A pak zůstanou kličkaře, jeden jde vytáhnout úplně sám, pak se látky od sebe oddělí a zbytky nití se vytahají.
@ucitelka70 natočila jsem vám fotonávod. I když mě to přijde triviální, zatahat a ono to ukáže samo, načítá se na YT, tak za chvíli dám odkaz...
@zikie super, ďakujem
@eriqe dohľadala som link http://www.webareal.sk/sof-te/Elasticka-teplako...
Tak video 😉
@jitu22 Tak jsem zkoušela ten tvůj párání způsob s nití horního klikaře a to je hodně geniální, to jsem neznala, to musím taky natočit! 😀

@caramilla tak látka dozadu, já ji tahám do boku, tak to bude možná tím, vyzkouším 😉