Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Odkaz na novou tabulku lama hromady včetně vyúčtování jsem všem poslala přes IP, nebo meilem. Pokud k Vám nedoputovala, tak odkaz zde...https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai... přes IP, zdravím Ester
@esteruska odkaz z IP už funguje, tady v diskuzi je nějak špatně zadaný, tak znova🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...
čokoškovné pošlu, v tabulce to vypadá bez...a moc díky!
Vypraly se softshellky a nažehlovací páska drží výborně, a to jsem to prala po lícu a ne z rubu (jinak bych ten binec asi nevyprala...). Tož uvažuju, kam ji ještě nažehlím...
ahoj, mám dotaz, nevíte někdo, kde by se dal sehnat různě barevný filc jako metráž (prostě žádný malý čtverce)?
@sufik1 náš malej spí taky ve spacáčcích, akorát se mu povedlo všechny 3 pročůrat, tak dneska spal pod peřinou, teda spíš byl víc odkopanej než pod peřinou 😀 ale koupila jsem si střih na spacáček od mavatexu, tak mu ušiju ještě nějakej větší, protože ten jeden sametovej z venku, bavlna zevnitř mu bude za chvíli malej 😒
@palosek Mám tu střiženo pro Jasmí také na beránkový spacáček, ale nestíhám šít ☹ Já jsem se rozhodla udělat si z dítěte plyšáka, když už mi leze do postele, ať je heboučká 😀
Bunda se manželovi nelíbí a nesedí mu. Ono hlavní kritérium asi je, že mu je kolem krku těsnější... Já fakt nechápu, jak někdo může bejt tak MEGA! 😀 Má 2 metry, 100 kg, ale není to sumozápasník, ale ramena má nějaký moc široký a krk taky, no, ale alespoň mám doma pořádnýho chlapa a ne tintítko 😀
Ale šít už na něj nebudu! Ne ne ne.
JInak právě mi ze ŠD přišlo nové HILCO, vybalovala jsem s Jasmínou a obě jsem s úžasem říkaly "JÉ!", já ještě dodávala "ty v..., to je krásný"... 😀 😀 😀 První jsem trochu měla pochyby, jestli jsem udělala dobře, že jsem koupila asi 10 druhů hilco a že to bylo strašně drahý, ale teď mám pocit, že toho mám málo 😀 😀 😀 To budou vánoční dárky 😉
Jasmínce se nejvíc líbí autíčka, furt na ně ukazuje a říká "brm brm", ale autíčka jsou pro bratrance 😀
@ivuska.h @sufik1 S Def. jsem se už ráno kontaktovala, neměla na mě mejl, ač jsme si už kolem hromadky psaly, ale asi si to nepamatovala, Slepičárnu čtu, psala jsem jí IP svůj mejl, ale prý jí to nedošlo, tak jsem jí psala ještě přímo mejl, tak reagovala hned. Na slepičárnu psala, že byla nemocná a nakupilo se jí to a teď to nestíhá. S těma nitěma je to ale blbý no, že je člověk teď bude mít některý 2x - 3x ☹
Protože se na některý věci nedá čekat 2 měsíce, ještě, když se neví, že...
Jinak co se hromadek týče, tak mi přijde nejlepší systém, co má @animal - mejlovou databázi a posílá info mejlem - přečtou si ho i ti, co nechodí na fóra denně nebo ne na všechna. Takže každý vždy ví a uvedení mejlu by mělo být podmínkou pro účast v hormadě. Takhe by Def. třeba jen klikla na seznam a řekla - jsem totálně mrtvá, 14 dní nereaguju, léčím se a my bychom věděli 😉
Jinak peníze jsme u ní neměly, ale na druhou stranu to nic neřeší, když stejně ty nitě musíme zaplatit 2x, protože jsme si je před 3 měsícema objednali, pak se říkalo, že nejsou a možná nebudou a bylo to takový nejistý...
Vyndavání látky z COL:
http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro...
(video, které je u toho je vložené)
Ahoj holky přidávám se k vám do diskuse, šití beru zatím jen jako koníčka 🙂 je to super na odreagování a ještě něco hezkého vznikne 🙂 jen škoda, že ten stroj dělá hluk a manžel u toho nemůže koukat na televizi 🙂 Moje výtvory mám v albu. Teď v budoucnu mám v plánu spacáček pro mimčo a ochranný lem kolem postýlky, když bude nálada tak capačky dle střihu z netu nebo další oblečky z Ottobre(bodíčko, tepláčky, overal).
Spacáček asi letní (máme doma docela teplo) a pak přemýšlím, zda neušít i dětský spacák klasický (na tábor...-mám doma 2 starší spacáky, které můžu zužitkovat)-ale asi zakoupim nějaký pořádný fusak a ušiji až později. Takže vlastně plánu spousty 🙂
@caramilla já bych taky měla zájem o nitě 😉
@sufik1 jestli ti budou prebyvat cervene kony, tak je beru! 😀 pokud jsi je objednala na obou frontach.. 😉 jsem se uz nevesla do objednavky na balerine..
@snehovavlocka to jsem si precetla az vedle na diskuzi, ze ti jde o tu novorozeneckou.. to uz jsem ti tu odepsala. jinak tu bysme tu meli nekde mit, tak jestli stale potrebujes, muzu premerit..
@michamicha zkus flex-tex, zdalo se mi, ze jsem ho tam videla.
@aerin 😀 😀 😀 Já nevím, jsem prostě na chlapy chlapských rozměrů. Budí to ve mě pocit, že se o něj můžu opřít... nemůžu mu jednu ubalit a tak 😀 😀 😀 Prostě psychologicky bych vedle jiného než vysokého ramenatého chlapa asi nemohla žít 😀
Jinak mhd teda řekl, že tu bundu bude nosit, když jsem se s ní šila 😀
@alinn Ještě jsem nezkoušela, večer musím ušít Šimonkovi novou čepku, ta, co jsem šila novorozenému piškotovi, tak mu padá a fouká mu na čelíčko a do uší a mě to rozčiluje 😀 Tak to zkusím!
Ahojte, no ja len zasnem, kolko krasnych veci tu pribuda. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja mam za sebou sijaci maraton, kopec pyzamovych kompletov, natelnikov, teplakov a pod. Uz aj jedna softshellka je na svete a aj zavinovacka do autosedacky je hotova.
Ale pisem aj koli tomu : V Y Z V A budem posielat na SK nejake svoje veci balikom a pytali ma nejake zienky Ottobre, tak sa pytam slov. zienok, ak niektora chcete nejake objednat, tak napiste. Na Slovensku by boli max. do pol novembra, cena s postovnym k vam domov 11 eur. Najlepsie by bolo to uzavriet do 1.11. aby som to stihla objednat u nas a potom poslat.
Pridavam foto mojich poslednych vytvorov.
Ahoj, už vás delší dobu pročítám z povzdálí a zpracovávám si tu spouustu informací! Jsem velikej začátečník s praxí typu ubrus, povlak na polštář a tak... Ale už jsem podle ekozahrady ušila první svrchňáčky, sice jsou na našeho hubeňoura docela velký. Dodalo mi to ale odvahu, ne takovou abych si troufla na softshelový bundy, ale třebas na takovýhle dětský gatě http://ottobredesign.blogspot.com/2011/07/ottil... . Chtěla bych vás poprosit o radu. Z čeho jsou ty pružný zelený díly? Ribbing jsem si zkusila přeložit, ale z výsledků moc moudrá nejsem....

@terezita inak,spätne ti dakujem za ten link na potah na sedacku 😅 ja som sa sice pytala kvoli novorodeneckej vlozke,ale i tak vdaka. ta stranka je uplne super 😀 😀 😀 pekny den