Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season 😀 tak já osobně si myslím, že to zas až taková věda není..když ti to tak někdo nepodává..je to vcelku logické (až na nějaké vzorečky) a tím pádem jednoduché..ale teda myslím, že člověk když chce podle toho dělat střih na sebe..tak se nesmí moc vymykat z konfekčních velikostí..to pak zase ale existují úpravy..ale o těch jsem nikde nic pořádného nenašla...
@alinn holky to je zbytečně složité 😉 dělat to podle té stránky
@lillyzelvicka tak jako to je jasné... 😎 i když to může být taky zábava 😉
@alinn já si toho na škole užila až až a praxe mě naučila jak to jde tak si to ulehčit, čas je drahý 😀 ale jako klidně zkuste jen bych Vám pak asi poslala jednodušší a srozumitelnější návod 😀
Jinak umět střihy je fajn.Kalhoty šiju zásadně podle svého střihu to samé plesovky apod.A nebo si střihy upravuju.Ale na to nemusí být škola že🙂
@lillyzelvicka jé..to by mně zajímalo 🙂 jednodušší a srozumitelnější..to já můžu 🙂 a funguje to i na nekonfekční?? 🙂
škoda, že se na škole neučí více prakticky
@alinn ty máš na to školu? To funguje na kohokoliv to není zlatý střih nebo tak.Dělá se to podle mír dané osoby 😉 staré dobré poctivé řemeslo
@lillyzelvicka jojo taky ...ale "učili" jsme se jen to "vzorečkový" ..a když si do toho dám míry já..tak z toho vyjde paskvil..na první pohled nepoužitelný...tak jestli máš něco lepšího..tak budu moc ráda když se podělíš jak na to 🙂
@daisyr Patent - jakou barvu by sis představovala? Některého trochu víc mám, ale moc toho není. Takhle se na mě o 10 cm vrhne 100 lidí a nemám nic 😀
@crawler mejl na Def: koucka@postaramese.cz
a na overalky na spani si jako @terezita taky moc netroufám. Ale hlavně by mě to asi neba. Šít 10 hodin něco, co pak je ve tmě a nikdo to nevidí??? Si koupím radši nějakou sjetinu 😀
Ale sobě? Jó, sobě se chystám z bambusovýho výplňku ušít super hebké krásné kojící pyžamo na zimu, už ho chcíííííííííí!
@lilly2711 😀 😀 😀 Tak to se bavíme vzájemě. Máme to asi dost stejný, ty hlavy a ten časový pres. Já teda mám jen jedno dítě, ale v presu jsem neustále. Jako říkám si, že vlastně někdy pracuju víc než jsem pracovala před MD a že jsem dělala v NNO, takže jsem se teda neflákala 😀
Baby, vy zase plkáte, to je šílený. Za tu dobu, co jsem podruhé dělala objednávku wendy, tady je zase strana keců 😀 😀 😀
(Btw. z wendy mě jebne, nedošla jim před 14 dny objednávka a musíme to objednávat znovu, přičemž naklikat to v jejich debilním obchodě je hodina času ☹ ), tak hlavně se modlete, ať to mají na skladě ☹
@alinn Vzorečky jsou příšerný, brrrr. Ale už chápu, v čem je fígl, proč se to jeví jako, že to je jeden cár rovné látky a on není 😀 Ale blbý je, že se to špatně "vlezuje" na látku takový krám velký. Ustřihnout nudli z kraje, to umí každý, že... To abych na bundu brala o 50 cm víc látky 😀
jo uz nevim, kdo si tu stezoval na strimu.. @sufik1 alco nebylas to ty? tohle mi nedavno prislo, tak kdyztak si postezovat primo tady u pani.. (jsem to trochu promazla, ale to podstatne ponechala)
Vážený zákazníku,
...
Máte problém s orientací v našem internetovém obchodu sicistroje-shop.cz?
Nejste spokojeni s jednáním našich prodejců?
Nebylo zboží dobře zabalené?
Nebo zboží vůbec nepřišlo a nejste dostatečně informováni?
Napište nám to a my už našim prodejcům zvedneme mandle!
...
S pozdravem
Denisa Zubatá
Oddělení spokojenosti zákazníků společnosti Strima Czech
dohled@sicistroje-shop.cz
@lillyzelvicka sem s nejakými strihovými múdrymi radami a ak budú jednoduhšie tak Ta úplne žeremeeeeeeeeeeeee!!!! Spomínala si Zlatý strih, ja mám zapadnutú kdesi taký kopec strihov, čo sa dali robiť vraj podla zlatého strihu, ale nebavilo ma to a v podstate som nejako potom aj prestala šiť a už som len prešívala sekáčové hotové handry.
@caramilla jojo..taky jsem si říkala, že by se kousek patentu hodilo (tedy několik různých kousků) ale třeba něco zbude z wendy..tak si to budu přát a uvidíme 🙂 jsem si objednala jen tu lila..a nejsem si jistá, že se bude hodit..ale jako když se nebude hodit teď tak se bude hodit jindy, žeano 😎 ty vzorečky nejsou příšerný...to to jen tak vypadá..a většina z nich má dokonce i nějakou logiku (no možná všechny..ale u některých jsem na to fakt nepřišla...tak buď jsem blbá já nebo ty vzorečky 😀 )
@alinn patenty, myslím, budou, ale chce to být včas na správném místě 😀
Baby, já jsem totál nadšená, mám dneska od půlnoci zboží v Topvýběru na Fleru. Já jsem teda z toho hlavně odvařená, že tam je Jasmínka, na titulní straně 😀 A zrovna takovej strašnej výcvak, co mi ječela a nechtěla se fotit a musela jsem ji uplatit sušenkama 😀
Dneska ve 2 tady nikdo nestraší? 😀
Dneska jsem v noci nešila, ale pekla pražské koláče, příště si je dojedu do Prahy koupit, to bude rychlejší 😀
Zlatý šití...
@caramilla gratuluju k top výběru 😉 😀 😀 😀
holky, na co je ten patent? a kde se kupují náplety v galanterce nebo metráži? Mám těžký mezery 🙂)
@vdovec Patent = náplet, slouží na okraje rukávů, spodky mikin, lemy výstřihů... V kamenných obchodech a běžných eshopech s látkama těžko k sehnání, leda přes zdejší hromadky. Nebo já mám ještě nějaké zbytky ze své hromadky, barvy černá, cihlová, sv. modrá. A ještě zbývají nějaké PULy, kdyby někdo chtěl...
holky ja se picnu, dam latku do stroje, zacnu sit a jedna z jehel mi vystreli!!!! z drzaku jehel do stroje! 😕
@jieff Mám takovou výraznou zelenou, něco mezi tyrkysem a tmavou zelenou.
http://www.fler.cz/zbozi/dlouha-sukne-kvitkova-...
Mám navíc, tak napiš IP, kolik bys potřebovala. Jestli na 1 minitepláčky, tak ti bude stačit 22x15 cm 😉
Do nápletu si dej ty šňůrky, jak to je v tom návodu nebo gumu (tu já mám nejradši🙂, jinak padají 😉
@vdovec To netuším 🙂) Ony totiž úplety se obecně špatně shánějí, všude v metrážích mají tunu pláten, podšívkovin a takových materiálů na konfekci, ty úplety se asi obecně používají míň nebo nevím. Ale zkus si někde v kamenné prodejně nebo i na eshopu sehnat bavlněné velury, hezké teplákoviny a oboulíc/jednolíc (jiný než vizkóza/elastan), nedej Bože s potiskem, nedej Bože s hezkým dětským potiskem 😀 . A ty patenty k tomu. Pro mě je to záhada, už jsem kladla na srdce Terce z ŠD, ať o to rozšíří nabídku e-shopu, že je o to zájem a nedá se to sehnat.

@crawler super, ste to zvládli!!! Si poklaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad! 😀 😀 😀