Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Konečně teda vypínám PC 🙂 objednám si teda znova...
a zmizely tam i nějaké sloupce na konci co jsem přidávala, tak jsem z toho jelen 😠
😀 😀 😀 to se vam manzilci nabourali do compu a smazli to, aby aspon nejaka koruna v rodinnem rozpoctu zustala.. 😅 😀
@sufik1 bohajeho kolik mas doma skrini?? my mame dohromady dve.. 😀
@ivuska.h krasna trica!! 😵 mne uz taky ta jablicka lezi v baliku v nemecku.. jen je dovezt dom 😅 a s tim vliesofixem mam taky podobnou zkusenost.. myslela jsem, ze to bude lepsi a taky me zklamalo, jak to moc nedrzelo. ale lepsi nez dratem do oka 😀 😀
@stassy oki, provedu 😅 a prinejhorsim te pozvu na workshop 😀
@terezita Tak workshop a vůbec prezentaci Tvé šité tvorby bych rozhodně brala, mám se ještě co učit a Tvoje věci jsou taaaak pěkné.. 😀
A teda s Ivuskou jste tajemné jak hrad v Karpatech. Jak je možné, že je budoucí prodejce tajný a vy přitom máte látky doma, příp. na cestě? To se nedělá toto.. 😀 😀 😀
@dankakk neviem, či Ti už stihli baby odpovedať na tie turecké gate http://thesteamerstrunk.blogspot.com/2011/01/tu... nestíham, chcela som aj šiť 😀
@terezita @caramilla tak jsem jasala, ze uz to chapu , ale nevim. Takze, terez, mas nohavici nesesitou, nasines z rubu vsadku, sesijes nohavici, sesijes vsadku, udelas tunylek a zahnes dole nohavici a je to? Mne tam matlo to, ze mi to na fotkach prislo, jakoby tam byla ta spodni cast novice nasita taky. A caramillo, ty udelas nohavici delsi, nasijes patent a pak to cele zalozis dovnitr a prosijes v bocich, nebo mas jiny figl?
Na jare taky usiju katata, ted mam jeste ditko nechodici, do fusaku je nepotrebuje.
holky vy jste nezmaři 😝 😅
@daisyr tak holky 😀 , kdyby penízky za nové mylly stačily v prosinci, tak se jistě přidám, ale to je asi pozdě, když z toho budete chtít šít vánoční dárečky, co? No propočítám, uvidím. Ještě lepší to bude, když se bude objednávat v únoru, to budu mít na účtu i první výplatu k rodičáku 😀 😀 😀 Při našich třech dcerách 😕 je to třeba jako sůůůl. 😝 😀 A na Mylly je tolik krásných látek...
@stassy ja ti sve zdroje na velurove nazehlovacky klidne prozradim, to tajne rozhodne neni.. 😀 http://www.peppauf.de/epages/62361801.sf/de_DE/...
ja je ale kupovala u farbenmixu, tam byly (kupodivu) levnejsi a chytla jsem tam i akci, ze byly za polovinu..
je to docela draha zalezitost, toz jsem zvedava, za co se to bude prodavat v cr.. 😅
@kuna no presne tak jak pises.. kazda ta nohavice i vsadka jsou sesite zvlast.
jinak ja mylly tentokrat vynechavam, nemusim mit vsechno 😅 ale unor by mi taky vyhovoval.. aspon bych to vsechno pres leto stihla posit.. jaj to bude, ja budu muset v kvetnu taky zpatky do procesu.. 😝
Holky prosím vás o radu, jak se jmenuje a kde se dá sehnat taková ta věc, která se všije do švu (asi 😅 ) a drží tvar dílka? Např. tady u batohu to bílé...
Wendy dorazí DPDčkem kolem 17h, tak se těším!!! hlavně na LAMU a binec okolo... 😀 😀 😀
@ameliejulliette paspulka, všude, třeba u Stoklasy nebo VTC asi taky. Zkus i běžnou galanterii.
@kuna to všití patentu popisuješ přesně, je to celkem jednoduchý a hezky to vypadá. Teď jsem koukala na Fler na jednu paní, co napodobuje trošku moje softshellky (dokonce se mě i vyptávala na nějaké věci, jak to má šít🙂))) a ona má celou bundu jen ojetou lemovačkou. Přijde mi to jako děsná fušařina, ale vypadá to celkem i hezky.
@ameliejulliette to je paspulka www.bedimex.eu
@ameliejulliette bedimex se vyplatí spíš u většího množství, já koupila tady http://www.jita.cz/www-jita-cz/eshop/1-1-Galant...
@crawler MTX doma, přišly mi dnes 3 balíky 😀
Všechny látky jsou moc příjemné, nadšená jsem z oboulícu biobavlněnýho, to je mazlicí látka!!!! A máš pravdu, teda ten jedinej proužek, co mám, to je BOMBA! Jen nevím, co z toho. Bojím se, že na bóďo, je to moc "komíhající", asi bych se na Jasmí nemohla pak dívat. Ale už nějakej nápad s tím mám.
A jsem nadšená z toho elastického výplňku. Mě přišel hrozně podezřele levný, tak jsem vzala kousík jen na zkoušku, ale teda BOMBA! Lituju, že jsem nevzala víc. Protože je teplý a skvělý na legíny!!! A asi by šel i na čepičku a i barva je krásná! Měla jsem vzít toto místo toho hnědého výplňku 😀 A ještě jsem si ho umazala v červeném, že já mám tak blbou ruku 😀
Moc se mi nelíbí ten světle hnědo-šedý finerib. To je barva, kterou nemám ráda, nesluší mi, je vyblitá, bez nápadu. Ale nechám si ho pro případné zákaznice. A taky se mi moc nelíbí ta tyrkysová teplákovina. Mám doma jiný odstín, co jsem šila Jasmí tu mikinku a ten byl hezčí. Já si myslela, že to je ten samý odstín, tak jsem objednala roli 😀 Ale myslím, že se to udá. Jen jsem z toho chtěla stejnou mikinu jako Jasmína pro sebe a to asi ne, to by bylo asi na mě moc.... já moc tyrkysový věci nenosím...
Ale teda díky za preciznost (jako nepřeměřovala jsem 😀 ) a kdybys viděla Jasmínku jak nadšeně z krabice vyndavala látky a říkala "jé!" 😀 . A to, že se ti to nevešlo do krabice - no není divu, taková malá krabice pro Caramillu??? 😀 😀 😀
Jinak dorazily i lamy a teda bomba, jen si rvu vlasy, že jsem té pistáciové vzala jen 1m, já kráva blbá. Ostatní jsou taky krásný, těch mám třeba 2 - 3 metry, ale té nejhezčí vezmu jen metr. Já mám tak nešťastnou ruku 😀
@caramilla 😀 no řekni mi, kde mám brát tak velký krabice ? 😀 věčně jsem byla u nás v Coopu /jediný větší potraviny v obci/ a brala jsem jednu krabici za druhou, ale to víš - to bylo od tatranek, od bonparů, od mýdel, ...no ty využiju tak maximálně až budu rozesílat ty PULy 😀 fakt jsem bylila do všeho, co mi přišlo pod ruku, nějak mě nenapadlo, že ta hromadka bude tak náročná na balicí materiál 😀 Jo a k tomu proužku - ten jsem stříhala s tou kamarádkou a právě jsem to sem do diskuze psala, že je to bolevoko - fakt nám z těch pruhů šly oči kolem - vidím tu látku jen jako do kombinace, ale ne aby z ní bylo celý boďo nebo tričko...to by každej dostal migrénu 😀
jo a k Mylly - jste hovaďačky - no, co mi to děláááte????????? si myslíte, že mám šanci se udržet na uzdě? už včera jsem šmírovala na tamním webu novinky :-/ chjó...nechcete to nechat na ten již zmiňovaný únor??? nebo fakt musíme začít tunelařit - jinak vyhlásím osobní bankrot a to jsem proti vám ještě břídil, takže fakt nechápu, kde na to berete ??? :-/ 😀 😲
@crawler Teda to by mě zajímalo, jak si to posílala, mě které jde balík vždy minimálně týden, ale spíš 14 dní (naposledy v pondělí přišel balík po 11 dnech), mi prý balíček dneska dovezou, jsem ty látky čekala až příští týden minimálně. Už se tááááák těším. Doplatek jsem poslala, tak doufám, že už nikomu nic nedlužím, případně se ozvěte.
Mylly, jestli bude do Vánoc, tak tu stránku ani neotvírám, nejsou prachy a Vánoce za rohem. A na banku si netroufám.
@caramilla Tu kuklu ne růžovou, ale proužkovanou. 😀 Možná celý obleček proužkovaný.
Jak řešíte značení velikosti doma šitých oblečků? Bez cedulek to nechat nemůžu, to mi udělá děsný zmatek při třízení oblečení (vyřazené dávám do pytlů podle velikostí a z toho pak zas beru na další dítě, případně na to samé na další sezónu, když to ještě obleče), ono se na pohled dost blbě poznává, jestli je něco vel. 62 nebo 74 a už si dávno nepamatuju, co kdy nosili... Mám tu pár cedulek s označením v měsících, ale to jen do 18 měs. (mám 3, 6, 9, 12, 18), pak mám až klasické S/M/L, takže oblečky pro Klárku už nemám jak značit...
Dá se to někde koupit (ještě jsem nehledala)? Nebo mě napadá ďábelská myšlenka -- co na to udělat hromadku (ne já! 😀, ale kontakt můžu dodat)? To byste užily, ne? Že by bylo klasické číslování od 50 do nějaké té 170... Co? 😀

@aerin no když to tu tak vychvalujete, tak jsme se také namlsaly 😉
Akorát si budu muset pořídit pořádné nůžky 😀