icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
27. okt 2011

@animal tak tady neni magoor jen @caramilla .. ty uz taky?? 😅 😀 😀 😀 je to nadhera, ale teda to musela byt neskonala piplacka! klobouk dolu, na tohle bych nervy fakt nemela.. 😅

animal
27. okt 2011

@terezita no až na toho rákosníka to šlo, právě že mě čeká ještě jeden rákosník dopředu a to se mi nějak nechce, tak snad to stihnu dřív, než bude Marečkovi malá bunda 😀

animal
27. okt 2011

a děkuji za pochvalu

baarca
27. okt 2011

@animal Rákosníček je úžasný 😵 A navíc jsi se trefila, že běží ve Večerníčku, to bude Mareček naprostá hvězda 😀
My jsme s Terkou vystály frontu na balík od Crawler, naštěstí nás nevykázaly skrz děti jezdící na poště na motorce a látky jsou jako vždy krásné. Ale zásoby už mám jak sysel na několik zim, takže si musím dát oraz.

terezita
27. okt 2011

@baarca no to jsem se divila, ze nas z tama nevykazaly ty baby jedny jedovate.. obvykle jsou jako supi a strasne neprijemne. asi byly zrovna vzadu na kaficku, ze ty nase rarachy neslysely.. 😀 😀 😀
@animal to se ti nedivim, ze se ti nechce.. me dokazou vzdycky tady tyhle midipidi drobnosti tak zabrzdit, ze pak uz ty hadriky treba ani nedosiju.. 😅

pupies000
27. okt 2011

@animal rákosníček geniálny 🙂
@medvi viem, že sa pýtam neskoro,ale nezostala ti ešte nejaká lemovacia gumička?

pupies000
27. okt 2011

@medvi a ta šedá lama ☹ fňuk fňuk (som na tbl pod nickom Viki)....som sa na ňu tešila.

mehlo
27. okt 2011

@crawler čauky! MTX včera došlo, látečky nádherný, nejvíc jsem odvařená z toho tabákovýho výplňku. Tak jsem zjistila, že nevím jak vypadá počesaný výplněk- měla jsem o tom úplně opačnou představu. Doplatek poslán až dnes ráno, omlouvám se, že nejsem tak rychlá. DĚKUJÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!

blanula85
27. okt 2011

holky jste tu někdo před nebo po KET?

mooncaa
27. okt 2011

Rákosníček jen vyskočit.

Jinak teda musím pochválit všechny výtvory, jen slintám vždycky.

Tak nevím jestli sem na tuto diskusi vůbec patřím, kromě plínek jsem ještě nic neušila, na aplikace si tím pádem netroufnu ještě dlouho. Ale látek mám ...

MTX došlo včera látky úžasné, no měla jsem vzít i kousek fineribu jednobarevného.
A wendy jsem včera zjistila, že bych uživila šedý fleese a možná i nějaký další. Bych si měla psát jaké barvičky potřebuji, pak přikaždé hromádce přemýšlím, co potřebuji a dojde mi to až po uzávěrce.

A zjišťuji první nedostatky společného účtu, manžel vidí, že někam pořád odchází peníze a mě už je blbé říkat, že to je zase za látky. Ještě, že u Terky ze šijeme dětem lze platit hotově v Praze.

ivuska.h
27. okt 2011

@caramilla Já jsem dneska fotila, jenže mi zas v půlce zdechla baterka 😀

mehlo
27. okt 2011

Všem gratuluju k nádherným výrobkům!

crawler
27. okt 2011

Ahoj holky,

moc díky za zpětnou vazbu ohledně balíků s MTX 😉 To potěší, že vím, že všem v pořádku dorazily ...🙂

@animal super softka! rákosníček jako živej 😵

@caramilla - ovečky bezvadný - taky jsou jako živý 😵 v tom se bude dadat jedna báseň 😵

Holky, šila jsem malýmu mikinku - fotky níže a nepovedl semi ten véčkový výstřih - jak našíváte patent? já ho šila obnitkovacím pružným stehem a při našívání jsem ho natahovala a pak jsem šev ještě přišila rovným, ale je to nehezky nakroucený...nevím,kde je chyba - minule se mi to povedlo pěkně :-/Jinak aplikace byla taky piplačka - nic ve srovnání s rákosníčkem nebo vláčkem, ale i tak - když jsem vyšívala to oko, tak jsem si zlomila jehlu a stejně lachtan šilhá...z dálky celkem ok, ale zblízka nic moc 😝

crawler
27. okt 2011

omlouvám se za kvalitu fotek - vše z mobilu - foťák nám nešlape ☹ a navíc malej neustále v pohybu...a samozřejmě jde olátky MTX - výplněkšedé melé, patent šedé melé a výplněk tyrkys 😵

caramilla
27. okt 2011

@lillyzelvicka Bambusové zelenkavé froté ze ŠD (je to pistáciová krásná barvička, zamilovala jsem, jen ta cena je strašlivá ☹ )
@animal BOŽÍ!!! No vidiš, na to, jak jsi mi posílala ten první pokus, tak to dopadlo úplně skvěle, jak jsi to nakonec dělala?
@baarca oraz jo? 😀 😀 😀 (Ten já si můžu dát už asi tak před 50 tisíci, ale furt ne a ne si myslet, že sysel se nažral a sklad zůstal plný 😀 😀 😀)
@ivuska.h Hele, to je vtipný, já jsem dneska cvakala jen nějaký výcvaky a taky mi došla baterka a to sjem ji chtěla už včera dát nabít 😀 😀 😀

animal
27. okt 2011

@caramilla rovný steh a jezdila jsem tam a zpět jak blbec, tak 2-3x tam a zase zpět 🙂 boží

lillyzelvicka
27. okt 2011

@caramilla taky se na to chystám a ta barva přesně moje gusto 🙂
@animal ty jo rákosníček jako v knížce fakt super 😉
@crawler já bych řekla žes to moc natahla hlavně ten výstřih patent se tahat musí, ale nejsem si jistá sto pro

crawler
27. okt 2011

@lillyzelvicka za látku jsem se snažila netahat - prostě jen napínat patent...ale je fakt, že mě nenapadá čím jiným by to mohlo být...😝

palosek
27. okt 2011

@animal Rákosníček je úúúžasný. To je piplačka, která stojí za to...jen kdyby ty věci rostly s dětma, co?? 😀 😀
Já dnes na stroj ani nešáhla...bylo u nás krásně, tak jsme s holkama procházkovali 😀 😀 Ale se na to chystám teď večer 😀 Pokud zas neskysnu tady 😀

ivuska.h
27. okt 2011

@crawler Prvně to vyper, ono se to srovná, neboj.

palosek
27. okt 2011

Holky, dotaz k Mylly...je tyrkysový merino oboulíc stejný odstín jako tyrkys rib? A to stejné s vínovou a fialovou? Díky 😉

terezita
27. okt 2011

@palosek je to stejne.
@crawler vystrih do V nedelam, to je intelektualne moc narocne.. 😀 ale jinak je to paradni trico!

no a nam se na fotaku baterky nevybily. ale je tu uz nekolik dni takove sero (jsme v podkrovi), ze se neda nic fotit.. 😠

crawler
27. okt 2011

@ivuska.h jé, myslíš? to by bylo super, protože přeci jen - ošklivý výstřih pokazí celý dojem - jinak se mi to myslím pěkně povedlo ušít, ale ten výstřih bouchne do očí ☹

animal
27. okt 2011

@terezita my v podkroví nejsme a taky se tu nedá fotit, hrozné dny a dneska už nic nedělám, protože se mi chce hrozně spát, tak asi usnu u telky

terezita
27. okt 2011

@animal to ja jeste musim usit emmine merino podvlikacky, jedeme zitra na hory, tak aby nam tam dite neumrzlo, kdyz se bude porad jen nosit.. 😀 😀 😀

crawler
27. okt 2011

@terezita šmankote, tak já si z toho Ottobre šiju snad od toho nejtěžšího levelu ? 😲 😀 jako laik nepoznám, co bude jednoduší a co těžší, takže vybírám čistě podle fotek 😀 a pak to tak dopadá, ale moc děkuji za pochvalu - je to první mikinka a párala jsem jen 1x ca 2 cm, což myslím ujde 🙂

crawler
27. okt 2011

@terezita jo a jak jste zvládli balík? pomohl Ti někdo?

terezita
27. okt 2011

@crawler nejjednodussi je mikina s kapuci pres hlavu.. 😀 tam se vyhnes lemovani vystrihu.. 😅
jojo, potkaly jsme se s katkou jedli a barcou rovnou na poste a tam to rozdelily.. a teda latky fakt parada! jen trpim dojmem, ze me 3 metry fineribu oriskoveho a fialkoveho jsou malo.. 😅 😀 jeste jednou diky moc!

crawler
27. okt 2011

@terezita jé, já myslela, že kapuca je něco extrémně těžkého a chtěla jsem se na ni vrhnout asi až za dalších 300 šicích hodin ...tak to já musím vyzkoušet 😵

terezita
27. okt 2011

@crawler vubec 😀 to je to nejsnazsi, co muze byt, pokud nemas nejakou divoce rozsmikanou.. 😉