icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
27. okt 2011

@terezita A stejně ty další vzory přibyly do prodeje až poté, co byla naše objednávka poslaná, což mimochodem trvalo skoro měsíc, než nám to nachystali a poslali!

ivuska.h
27. okt 2011

@terezita No jo, to jsou oni 😀 Pro mě jsou nejhorší ti tučňáci.

season
27. okt 2011

@ivuska.h @animal Vy ste úžasné šikulky!!! Super, ked to dáte aj do svojich albumov, nech môžeme okukávať detaily. Ivuš, Tie jablká si zväčšovala podľa origoš látky? No fakt roztomilé! Aj Rákosníček od Anim je fakt skvelý!
Mne dojdu cez vikend Tomašove hotove nažehlovajdy, ja sa bojím, že by som to skonila a nakoniec dokazila látku 😝 Ale raz sa na to odhodlám. Idem na ten overlock, skúsim to odznova a uvidíme.
Inak mi došiel môj prvý Ottobre a je to fakt užasné! Uz chápem, prečo ste boli také nadšené. Ešte tak zohnať vláčikový úpletík. 😀

terezita
27. okt 2011

@ivuska.h no neblbni, tak dlouho? no to je teda pekna doba.. 😠
hele ja na ni natrefila taky skrz farbenmix.. nebyt toho, tak vubec netusim, ze takove uzasne latky muzou existovat 😉

ivuska.h
27. okt 2011

@season Jojo, to jsem dělala takzvanou metodou ža-ve-s (žádné velké s*aní) -- vrazila jsem kus látky do kopírky a dala zvětšit na 300 %, podle toho obkreslila na Vliesofix, nažehlila, vystříhala.

ivuska.h
27. okt 2011

@terezita Cosi jim chybělo do balíku a oni si to nějak mezi sebou neřekli a tak dále... No mě se taky občas stane, že mi takhle nějaká objednávka uvázne, tak snad už to příště bude v pohodě.

ivuska.h
27. okt 2011

Nemáte někdo doma zbytečný bílý nebo červený bavlněný oboulíc? Stačil by mi tak půlmetr... Mám tu totiž jednu krásnou látku s potiskem na oboulícu a jaksi jsem si neuvědomila, že k tomu nemám jednobarevný oboulíc (mám vše jen jednolíc bavlna/elastan a to by asi nedělalo na výrobku dobrotu...).

terezita
27. okt 2011

😵 http://s31.dawandastatic.com/Product/23634/2363...
@ivuska.h to by ti rekla animal, jestli ja mam oboulic nebo ne.. cervene tu mam dost, ale ja se nevyznam v tom, co je co.. urcite tu mam vyplnek, teplakovinu a pike..

baarca
27. okt 2011

@ivuska.h Červený oboulíc mám, ale jen kousek. Ale mám ho z Flextexu, tož Ti tam můžu případně v sobotu skočit kouknout, zda ještě je. Jen ale u červené bych se bála, zda to bude stejný odstín.

animal
27. okt 2011

@terezita nevím, co na tebe padá z narvaných skříní 😀 já ti posílala akorát teplákovinu a pak patenty pak máš jednolíc karkulku

terezita
27. okt 2011

@animal 😀 😀 😀 my skrine nemame, nam se to tu vali v prepravkach.. 😀 @ivuska.h tak pry oboulic nemam.. 😅

alinn
27. okt 2011

tak jsem našla nějaký blog, kde mají spoustu krásných látek..jablíčka ..i ty tučňáky a krokodýly..a i ty opice na žirafách..mám sem dát tu stránku..teda @ivuska.h můžu? Vlastně ani nevím jestli je to ten původ....ale tuším, že byse všichni rádi pokochali 🙂

sufik1
27. okt 2011

ty brďo, tak mají mé oblíbené houbičky http://de.dawanda.com/product/23707381-050m-Sto... za takovouhle pálku a já je kupovala 59,-/metr 😕 😕 😕

terezita
27. okt 2011

@sufik1 no vsak ty fialove sovy v upletu co maji na mylly mame taky od mraze za nejakych 149,- a tam je to za 2eura 10cm.. 😅

marcelkad
27. okt 2011

Holky pomoc, chtěla jsem si udělat na triku výstřih do V, ale nějak nemůžu přijít na to, jak. Koukala jsem i na stránky farbenmixu, ale taky to moc nechápu, jak se to tam všije. Nemáte někdo někde odkaz pro blbé?

terezita
27. okt 2011

@marcelkad marcel myslis tenhle? http://www.farbenmix.de/de/v-ausschnitt.html a cemu tam nerozumis? jestli ti to pomuze, mam to prelozit do cestiny?

sufik1
27. okt 2011

@terezita u mráze byly myslím za 199, ale pořád je to velký rozdíl. V tom německu taky síla, ale tam na to mají. Stejně, mám doma takových látek.... a vždycky něco chybí ☹

caramilla
27. okt 2011

Tady člověk pár minut není a zase je to tu celý pokecaný.... Chvilinku člověk odběhne a naplánuje se tu další hromada????? Bože!!!! Vy jste fakt slovy @crawler HOVAĎAČKY!!! 😀 😀 😀

@terezita Zástěra ne boží, jen mi řekni - NA CO JI POTŘEBUJEŠ? 😀 😀 😀

Jablíčka se mi líbí, ale nějak moc mě neberou, ale teda ty ostatní látky, jsou booooooží! Já hromadu chcíííííííí 😀 😀 😀 Klidně i nastříhám 😀

terezita
27. okt 2011

@sufik1 oni je pak slevnili.. 😉 jeste jsem dokupovala zasoby.. 😀 a ty zelene houbicky jeste potrebujes?

terezita
27. okt 2011

@caramilla neboj, ja ji nepotrebuju, diky vam a siti nemam cas na vareni.. 😀 😀 😀 kecam, ale ja navarim jednou za tyden hromadu zeleniny a hodim to do lednicky a na mrazak a pak to tyden krupem.. 😅
je to pro segru me kamaradky.
hele chudak ivin zdroj, vy to vsechno objednate ted a pak od ni ty latky uz nebude nikdo chtit.. 😅 😀

aerin
27. okt 2011

ty jo a tech sovich latek, co tam je, to je moje slabina 😵 😵 😵

ivuska.h
27. okt 2011

@alinn No to bude asi ono... Klidně to sem dej, zakazovat to nikomu nemůžu, holt je to veřejný zdroj 😉

marcelkad
27. okt 2011

@terezita kdby to šlo do češtiny, byla bych ráda. Přes google to bylo děsně zmatený Díííííky

maly_prcek
27. okt 2011

A do pr... Mylly 2 😝 😀 😀 😀
@daisyr Myslíš, že by bylo možné tam dohodit bambus. proužkované froté (toto: http://www.myllymuksut.com/bamboo-stretch-terry..., děsně mně bere a bohužel mi nevyšlo v Mylly 1)
a možná i nějaký flís (http://www.myllymuksut.com/polarfleece-p-83.html, jenom nevim barvu... Každoprádně materiálově je ten flís nááádherný) Díky moc, jaké tam jsou minima?

zuzkaaaa
27. okt 2011

Prepáčte baby že sa vám pletiem do témy potrebujem radu, som začiatočníčka mám starý šijací stroj po mamke taký zo stolom chcela by som si kúpiť taký menší jednoduchý a nie za veľa peňazí prosíííím vedeli by ste mi nejaké poradiť? Za každú radu vopred ďakujem!

sufik1
27. okt 2011

@terezita ještě mám asi 5 metrů houbiček ve 3 barvách 😀

marcelkad
27. okt 2011

no, tohle je nádhera pro našeho špunta
http://de.dawanda.com/product/16001978-1-Meter-...

radši se nechci ani dívat a až dojde na hromadku, budu už snad v porodnici nebo doma s miminkem a na hromadky nebudu mít ani pomyšlení 😀 nebo mě ten můj už vážně zabije. Zas 3 balíčky z hromadek na cestě. Nejhorší je, že pracuje z domova, takže vidí všechny balíčky, co pošta přinese 😒

terezita
27. okt 2011

@sufik1 ja myslela, ze ti dosly 😀

alinn
27. okt 2011