icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
28. okt 2011

@lillyzelvicka Ty si spomínala zlatý strih - Lutterloh system? Ja som to vyhrabala po sto rokoch... ale teda 15rokov to asi má... ani sa nepamatám, či som podla toho šila, sedia tie strihy? Ci sa vobec s tým zaoberať 😉

zojec
28. okt 2011

@season 😀 😀 noooo, tak to nie je tak dlho 😀 😀 u nas uz tiez len manduca.. do satky sa neda zamotat uz dobre dlho.. a presne ako pises, tiez by som si spichla nosic, len nejak nie je casu 😖 no ja som s manducou spokojna, mam tu prirodnu.. som si dala poradit a nelutujem 😉 tiez som chcela cervenu najskor

aerin
28. okt 2011

holky ja zas nosim jen v satku, mame i manducu (chilli-chocolate😉 ), ale mne je strasne nepohodlna, otlaci me...

season
28. okt 2011

@aerin asi si moc kostnatá 😝 ja som furt macatá, aj ked mam 7kil dole

aerin
28. okt 2011

@season asi😀 mam asi 43 kilo 😀

season
28. okt 2011

@aerin to bude tým, ja o 15 viac

monr
28. okt 2011

@season no šatka hlavne večer doma, keď sa jej nechce spať, tak šup na seba, no a ergo keď ideme na dlho von, ona sa nosí rada, aj keď radšej behá, ale keď nemá inú možnosť vonku, tak jej nerobí problém.
nemáš foto toho poťahu? mám čierne ergo, možno by bolo zaujímavé nejako ho oživiť.

@denisocka hopp mám teraz miesto lea, fajne dekovitá šatka.

no a na látky, zatiaľ domáce zásoby, ale potrebujem súrne merino a asi budem musiť aj ja nasadiť kuklu a niečo poriešiť 😀 😀 😀 😀
a niekedy som tiež tak rada, že hromadné objednávky sú v čechách, inak by materská asi išla fuč a hladovali by sme celý mesiac.

caramilla
28. okt 2011

@season
@aerin No, já mám 66 kg a stejně manducu nee, tlačí tlačí - ale hlavně asi na ramenou nebo co.... Ale teda já už nosím jen velmi, velmi výjimečně. Ale slzím, když vidím svůj Vatanai horkou čokoládu odloženou ve skříni - ale utěšuju se, že se příští mimi ji pořádně onosím 😀

maryol
28. okt 2011

@zojec gratulujem k tehu, nech ste všetci zdraví!!!

idem sa ti pochváliť:

dankakk
28. okt 2011

Baby ja som objavila na mylly bamboo print, teeeeda to vyzera fest super. Asi dopisujem do tabuľky, snáď sa niekto prida, ked nie, budu musieť byt 2m, ach jaj 🙂))

zojec
28. okt 2011

@maryol dakujem krasne 🙂 ta bunda je super 😉 xi xi.. ja uz zlte asi nic nesijemnaj blizsiu dobu, aj ked este na 3 bundy by vyslo 😀 😀 , inak v kapexe mali prednedavnom oranzovy patent, mozno by sa k tomu hodil 😉

season
28. okt 2011

@caramilla prosím Ta, KDE tie kilá máš?? Ved na fotkách si ako trieska, ci máš 190cm? 😉 Alebo neobyčajný foťák, čo kilá nepridáva?

sufik1
28. okt 2011

@caramilla za mě jedině beco, na nás malý kulatý asi ani nic jinýho nepasuje. Ergo ani manducu fakt neee, jedno jsem nezapla, druhý vůbec nesedlo
@maryol pěkný výtvor. Z čeho to je? výplněk?
a odkud máš nažehlovajdu? líbí se mi.

season
28. okt 2011

@sufik1 nemala som možnosť nič iné ani vidieť, ani skúsiť, aj manducu so brala tak naslepo. Ptom som kúpila v sekáči doma šité mei tai a to bolo super. Len uz je malé, nepodopiera dobre stehienka, tak už šlo kmotre. Keby som sa dokopala k vääčšiemu, tak to by som ešte uživila, len keby som zohnala taku velku pracku na pás, na viazanie by mi stačili len tie horné pruhy.
@monr odfotím ked draci pospia

sufik1
28. okt 2011

@season právě že máme s chlapem "nestandartní" rozměry, tak jsme šli zkusit na živo do Brány k dětem. Půjčili jsme si na týden Beco (půjčujou za poplatek na vyzkoušení) a už jsme se s ním nerozloučili. Při nejezdícím výtahu je to nutnost.

caramilla
28. okt 2011

@season A ještě blbější je, že 66 kg je moje předtěhotenská váha 😀 😀 😀
Jako, já měla vždycky celkem dost kg vzhledem ke své konf. velikosti. Měla jsem 34/36 a 58-60 kg 😀 Jako 190 cm nemám 😠 , jen 173, ale vždycky jsem říkala ono známé alibistické "těžké kosti" 😀 😀 😀

season
28. okt 2011

@caramilla Tak to máš práve dobré, ked si chudá a váha nech si ukazuje co chce. S mojim 1,6m na mne vidno každé deko naviac. Som sa aj tak prstrelila, mam cez 60kg, a pred tehu som mávala len pár kil menej a nosila som 38čku. Ale až tak moc schudnúť nechem, už som stará, bola by som vráskavá zvädnutá, žiadne cici, len tak mať čas trocha ten rôsol spevniť.

crawler
28. okt 2011

holky nechte toho - budu mít deprese😝 já jsem byla štíhlá a měla jsem 60kg na 160cm /svaly jsou těžší než tuk/, ale těhotenství všechno změnilo - 20kilo navíc, stresy ze státních zkoušek, malý nespavec...moc jsem toho nepojedla, ale dolů to nejde :-/ ☹...

dnes šiju manžovi halenu z bambusu z Mylly -doufám, že výstřih se povede líp, než ten včerejší- do tabulek nových hromadek jsem zatím nekoukla, ale to jen proto, že bych musela zapínat jiný PC, aby mi šly ty google docs - to mě možná zachrání od dalšího utrácení 😝

stassy
28. okt 2011

@monr ND je taky dobrá závislost, to máš pravdu, ale mě už to šátkové šílenství nějak opouští.. No jo, asi uzrál čas přenést svou obsesi zase někam jinam. Po látkovkách a šátcích - na látky. 😀

mehlo
28. okt 2011

@caramilla jéje ty máš stejně jako já! Taky mám 173 cm a ted vážím 66 kg, ale připadám si tlustá. Před těhot. jsem měla 58 kg a vypadala jsem skoro jako chodící kostra, aspon to každej tak říkal. Chtěla bych zhubnout tak na 60-62 kg, ale to je asi jen zbožné přání

ivuska.h
28. okt 2011

Hromadka potištěných látek z Německa -- já to přímo od toho hlavního dodavatele za VO ceny zorganizovat nemůžu, protože to mají výslovně zakázané v obchodních podmínkách. Takže jedině za běžné MO ceny, což už zas nevychází tak hezky finančně...

Já teď vážím 73 kg 😀 Normálně mám 62, vždycky jsem se na to cca půl roku po porodu vrátila, měřím 180 cm. Navzdory tomu, že to dle BMI vychází téměř na hranici podvýživy, mám špeku na zadních partiích dostatek 😀 A díky délce ruk a velkému hrudníku (nikoliv poprsí 😀) mám vel. 40, což teda není zrovna modelkovské...

Jinak dnes jsem ušila mikinu pro Ondru z tyrkysového veluru s kapucí a aplikací s Oogama, zítra nafotím.

caramilla
28. okt 2011

@ivuska.h Aha, oni tam mají zakázáno za VOC organizovat hromadné objednávky? Za VOC teda jedině na účely prodeje? Ne pro soukromou potřebu? To se smí? Stejně je to divné, vždyť by měli být rádi za obchod, ne? Moc se v tom nevyznám, asi to nějaký důvod mít bude 😀
Ty jsi teda atypická!!! 180 cm / 62 kg a vel. 40??? 😀 Já bych tipovala spíš tak 34 😀
No vidiš, já mám 173/66 a nosím 38, občas obleču někdy i větší 36, ale teď s tím poporodním špekem to je tak jako "zapnu, nedýchám, nepohybuju se" 😀
@mehlo Ale jdi, tlustá? No, to si možná připadáš, když jsi z kostry povýšila na "normální tělo" 😀 😀 😀
Já si připadám normálně (když se nevidím v zrcadle? 😀 ), jediný, co mě štve je občas v něčem znatelné břicho odpovídající 4. měsíci a hlavně teda to, že se mě furt někdo ptá, jestli jsem zase těhotná 😠 😖

ivuska.h
28. okt 2011

@caramilla Ano, přesně tak. Jestli se to smí... Nejsem si jistá, ale vpodstatě to znamená, že je zákaz přeprodávat za stejnou cenu, jako je ta VO, něco si člověk musí přirazit (ne nutně na jejich doporučené MO ceny). Jestli je to v souladu s evropským právem, to netuším, trochu mi to smrdí, to zas jo.

Ta moje velikost fakt vázne na obvodu hrudníku, nenarvu se ani do té 38, natož aby mi byly dost dlouhé rukávy... A přes boky mám (za netěhotna 🙂) 102 cm, což je taky dost...

palosek
28. okt 2011

Holky, jestli nepřestanete s těma váho-mírama...tak dostanu depku. Měřím 170, moje váha ted po třetím dítku je 66kg, Což je +- to, co bylo. Každý říká, že jsem hubená (asi podle obličeje 😀 ,pač já si tak fakt nepřipadám), Vel. 38/40 - jak co...mám dlouhé ruce (opice 😝 )....tomu se říká těžké kosti 😉 Když mi váhá klesne na 64, jsem nervozní, protivná i sama sobě 😀 😀 Co se hrudníku týká..není čím se chlubit 😖 ... Takže ty vaše...podváhy...můžu jen závidět. V těhu jsem pokaždé přibrala 12-13kg, naštěstí to šlo lehce dolů. Ale @ivuska.h ...ty míry i teď by ti mohla kdekterá závidět 😀
Jinak se mořím se soft.bundou pro D...chci už to mít za sebou, ještě mě čeká bunda pro nejstarší 😕

ivuska.h
28. okt 2011

@caramilla To vyvalené břicho... to aspoň u mě není špek, toho jsem měla na břiše i po 2. dítěti minimum, ale prostě se mi nevrátily di původního stavu svaly. Když se najím, tak mi to břicho vyleze, svaly v klidovém stavu jsou prostě vytahané a neudrží to. Možná kdybych nějak cvičila, bylo by to lepší, je fakt, že jsem nehnula ani prstem, jediné, co jsem dělala a dělám jsou základní kegelovy cviky na pánevní dno (problémy naštěstí žádné nemám, ale jsem už prostě zvyklá to při každé návštěvě WC delat).

ivuska.h
28. okt 2011

@palosek No teď by mi asi moc nikdo nezáviděl 😀 Pravda, prsa mám nejlepší v těhotenství, ale to je asi tak všechno... Už oblíknu jen jedny kalhoty, co tu mám, takže je tahám furt, na domácích teplákách už je vytahaná guma, tak se kroutí (asi budu muset ušít nějaké nové), ze skoro všech svetrů mi leze pupek... No ale kupovat nové věci se mi fakt nechce, na ty dva měsíce, tak už to nějak doklepu.

palosek
28. okt 2011

@ivuska.h ...věřím...ten konec těhu bývá už únavný a člověk se těší, až to bude za ním...(teda aspoň u mě to tak bylo. 😒 . Jinak já to myslela váhu v poměru k výšce... ségra má termín 17.12 a těší se až bude mít porod za sebou, naštěstí máme v rodině rychloporody... 😀 Počkej, do toho půl roku po por.vlítneš na nákupy (nebo ušiješ 😀 ) a to budou všichni koukat 😀 😀 😀

maryol
28. okt 2011

@sufik1 je to hrubšia teplákovina a keďže zriedkakedy natrafím na hotovú nažehľovačku alebo nášivku, ktorá by sa mi páčila, obyčajne vyrábam sama - tento psík je vystrihnutý z flanelu s potlačou a priendlovaný (v albume mám z neho ušité obrázkové magnetky)

maryol
28. okt 2011

@zojec ďakujem za tip, dávno som tam nebola

caramilla
28. okt 2011

@palosek Kdybych tvoje míry a váhy měla po 3 dětech, otvírala bych šampáňo každý den 😀
@ivuska.h Břicho - trochu jsi mě rozesmála, ale máš pravdu, u mě taky nejde o špek (ne ne ne 😀 😀 😀 ), ale o povolený svaly, a přesně, taky jen na pánevní dno, i když i to teď už flíkám. Dřív jsem cvičila i na břicho a záda, ale teď jen šiju. Kdybych alespoň jednu tisícinu toho času, co šiju, cvičila, měla bych postavu vypracovanou jak atletka 😀

A s tou hromadkou -no, tak si ke každýmu metru připočti 5 - 10 Kč střižný a jednak vyděláš a jednak neporušuješ pravidla obchodu 😀 😀 😀