Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
SOS jak odstraním blbě nažehlenou nažehlovačku? potřebovala jsem zakrýt dirku a celý se mi to šouplo. Ještě je pod tím blbě zip.
Zkusila jsem to namočit, píšou 48 hodin neprat.... zatím nic, uvidím ráno
a nesnáším špendlíky, vždycky si ho někam zabodnu...
ahojte. prosim Vas, kde by som mohla najst strih na leginky pre dievcatko vel 98 - 104 a 128? dakujem
@crawler latky tento tyden dosly, ale nestihla jsem se pokochat, pac jsem furt mimo domov. Jen jsem natrhla obal, abych se potesila aspon malinko a balik nechala v garazi, protoze jsem musela vynest spici rocni dite a nakup 🙂. No a apk jsme jeli zas pryc. Ale musela jsem se smat, hrozne jsem slintala nad tyrkys teplakovinou a pak mi doslo, ze to je taska z Alberta 🙂
Miry a vahy mam celkem ok, 176/63, ale bricho, jak se najim, leze taky. Si furt rikam, ze budu cvicit :D
ahoj, jsem si včera tiskla ty střihy co jsem koupila na Fleru a nějak dochází toner, tak mam vytištěnej jen jeden na tričko a druhej na kaťata 😠
chtěla jsem se zeptat, když je na mylly uzávěrka 10.11., tak kdy cca potom dorazí látky ke mně domů? Stihnu pak ještě ušít něco k Vánocům? 😅 zatím mám z čeho šít, ale opičkový tričko pro malýho a tričko s opičkovým proužkem pro velkýho by byl fajn dárek 😉
jo a neobjednáváte někdo střihy na burdastyle.de? já tam kupovala 2 asi před 2 roky a nechala si to poslat jako dobírku normoš do ČR, ale teď tam mají buď zaslat poštou (ten střih vyjde o 3-5€ dráž 😠 ) nebo si to můžu po zaplacení přes Paypal nebo kreditkou stáhnout od nich z webu... akorát že mi to nešlo přes Paypal zaplatit, furt ho hlásilo nějakou chybu 😠 a ten odkaz na platbu kreditkou jim nefungoval 😠 netušíte, kde bych mohla sehnat střih na polotričko pro dospěláka za rozumnou cenu?
čauky mám to merino z MTX před šitím srážet? a jestli jo, tak na klasickou 40 C, nebo na vlněnou? Ze školy si pamatuju, že nám učitelka říkala- neperte mi vlnu, ale už nevím jak se to dělalo. Já bych to potom ráda prala na klasickou 40 C, z vlny nemám skoro nic.
@crawler dík. jdu ho hodit do pračky. ostatní látky už mám vysrážený a čekám až uschnou, abych mohla začít. Jo a vafle už jsou suchý, tak jdu obkreslit střih. Chtěla jsem z toho ty utěrky, jak tady někdo říkal, ale m. když je uviděl, tak řekl at si ušiju noční košilku, že na utěrky by to bylo škoda.
@mehlo 😀 😀 😀 Mě ty vafle taky přišly na utěrky škoda, ale já je potřebuju 😀
@ivuska.h Ivuško, ne, to by mě ani ve snu nenapadlo po tobě chtít střihání! Myslela jsem to tak, že přihodíš na střižné, které se pak z toho někomu pošle. Já vím, je to komplikované a ty to nemáš za potřebí, protože ty látky vlastně nepotřebuješ, objednáš si je i bez nás 😀 A dobra pro lidi jsi už mylly udělala až až.... Ten, kdo by stříhal, by asi zase tobě musel udělat fakturu za stříhání, co...
@caramilla Což o to, já bych ty látky i potřebovala (když zapomenu, že už mám plnou skříň... no pod postelí místa dost) a na VO ceny je minimum tuším 3 metry, což už zas sama moc nenaplním, zvlášť od víc vzorů. Ale nějak mám pocit, že už bych se teď do ničeho takového neměla pouštět, už s eshopem je práce dost, do toho nějaké to šití na děcka a mám dost... Tak možná třeba po novém roce nebo vymyslím nějaký geniální plán, jak to vyřešit 🙂
@michamicha a nezapoměla jsi přidat na švy? tím pádem by to pak bylo malé...a neboj, ono se člověk rychle naučí a zlepší 😉já dnes došilamanžovi halenu a vyšla parádně - výstřih bez chyby...prostě to chce trochu cviku a zkušeností - příští obleček už bude lepší a další zase lepší...😉
@crawler nezapomněla, ale ono to bude asi i tou látkou, že není skoro vůbec pružná 😒 příště budu šít z úpletu 😉
@michamicha a pri strihu si nemala popis, na akú látku sa to hodí? Lebo určite sú iné strihy na pružné látky a iné na tie, čo nepružia.
@crawler ja sa tu vytešujem z krásnych výplnkov, dakujem moc, že si to stihla! A asi po sto rokoch ušijem aj sebe niečo- červené teplačky 😀 elastan v tom výplnku je super!
Aj Lama dorazila, dakujem Esteruške a aj patky do stroja a vlizelíny od Definitiv, tak tu mám skoro vianoce 😀 😀 😀
tak jsem teď došila bodýnku z bambusu s delfíny z myly a paráda ježiš to je boží matroš už se těším až si ušiju tričko pro sebe moooc děkuji @ivuska.h 😀
@michamicha Z toho si nic nedělej, já jsem včera asi 8 hodin šila obyčejnou mikinu, kterou bych v obchodě sehnala za pár šupů - přání pro kamarádku🙂 A dělala jsem střih podle své mikiny, co jí byla akorát a je tak o 2 čísla menší, na střihy jsem přidala a fakt nechápu, kde se ty km látky ztratily 😀
@lillyzelvicka Fotkůůů!!!
@nika Parádní! 😉
@ivuska.h To ti jedině schvaluju, já mám min. do Nového roka taky stop stav na všechny aktivity, jen ti ostatní lidé to nějak nechtějí pochopit, furt po mě někdo něco chce, a to nepočítám dítě 😀 Já bych stejně do těch obrázků šla až po Vánocích, páč, jaksi prašule není kde brát a i čas na šití není žádný. Tak platí, po Vánocích 😀 😀 😀 Klidně pak i nastříhám 😉
@caramilla fotka ale pod um světlem
@season jj, byl tam popis, ale bavlněnej úplet doma teď nemám, tak jsem vytáhla tuhle látku 😅
@lillyzelvicka no boží! 😀
@lillyzelvicka koľko materiálu si na to spotrebovala? Chcem take usit z merina, taku 74. Koľko by som potrebovala? Mám doma 3 ottobre no ani v jednom nie je strih na body:( inak sú kraaasne;)
Baby, neskusali ste niektora farbit merino uplet? Myslite že by to išlo? A akými farbami?dik

Tak to jsem prťouz proti Vám. 165 cm, ale ty kg mám 63 kg. A v těhu jsem nabrala postupně 20, 18 a 19 kg, do půl roku to vždy bylo dole, ale teď při tom posledním mám pořád 5 kg navíc. Teda měla jsem míň, jen teda ta váha už zase mrcha leze nahoru, jak už plně nekojím.
@ivuska.h Já teď poslední těhotenství doklepávala na jedněch kalhotech, 2 tričkách a 1 mikině. Ještě jsem teda oblékla kraťasy, ale ty v říjnu už nic moc na nošení.