icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

landrea
29. okt 2011

ahojky dievčatá,
niečo pre inšpiráciu..
kapsovky z froté so záterom
hviezdičkové su vrchne nohavky

caramilla
29. okt 2011

@landrea ty uši jsou úža! 😀

season
30. okt 2011

@dankakk množstvo matroša veľmi závisí od šírky látky, ale myslím ze pol metra by malo ešte na 74 stačiť, na väčšie by som radšej dala 60cm. šírka tak najmenej 120cm. Interlock z mylly je 125cm. Strih by som robila podla oblubeneho boda s ohladom na pruznosť oboch, podla toho trošinku prispôsobiť. Ale myslím, že za každú cenu šiť bodyno netreba, radšej sprav dlhšie tričko, to bude mať nadlhšie, prípadne ak už budú krátke rukávy, tak skráť na krátke 😉 Bodyno je ošemetné, rukávy ok a nezapneš dolu... A ešte ma napadlo, niekto spravil také dlhé tričko a dolu cvakol dve patentky a vyzeralo to ako overalik s kratkym nohavom 😀

dankakk
30. okt 2011

@season jj, rozmyslala som že spravím tričko s dlhým rukavom, ale vies, body sa nevykasu... Netaha v nich na chrbatik...no uvidim... Uz mám na mylly objednavku za fest vela( ani neviem koľko, stále len prihadzujem🙂 idem si založiť účet vo Fio banke, aby to nešlo cez J. By ma zahlusil:D

dankakk
30. okt 2011

@landrea mna si uz inšpirovala 🙂 frote so zámerom na ceste 🙂 tie zapinacie uši mas z čoho? Je to nejaka obycka látka alebo pul??? A vnútro je asi deka z ikey však?

medvi11
30. okt 2011

WENDY
cca za 14 dní má dojít další várka lamy, která nebyla skladem (jestli bude welur máta, netuším...) . Protože poslali míň patentů (a všeho...), nechcete teda ještě něco přiobjednat? Udělám na wendy ještě jednu tabulku, překopíruju tam ty objednávky lamy a weluru, co ještě nedoručili a mohlo by se doobjednat, když už stejně budou něco posílat...v nejhorším se nenasbírá navíc nic 🙂

medvi11
30. okt 2011

tady je tabulka pro doobjednávku 🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...

medvi11
30. okt 2011

@landrea vypadají krásně!!!
bodýčko taky 🙂 já už šiju jen trička...ale už máme "velkou holku" 🙂

medvi11
30. okt 2011

@nika jo ještě ta čepička se mi moc líbila, už se těším na beránka z MTX5 🙂

lillyzelvicka
30. okt 2011

@dankakk spotřeba cca 70x100cm velikost asi 92.Upravuju jeden střih podle toho jak potřebuju 🙂
@caramilla až budou vzhuru sousedi nacvakám rolandy a vyfotím za dne ,Ta barva je úchvatná 😅

palosek
30. okt 2011

@lillyzelvicka bodyčko je úplně super. Jak se mi ta látka nic moc nelíbila, tak na oblečku vypadá nádherně 😀

lillyzelvicka
30. okt 2011

@palosek je a mám ještě ještěrky zelené a ty jsou ještě lepší 😉

vdovec
30. okt 2011

@medvi11 ahoj, skvělý nápad s tou Wendy.. chtěla bych se přidat a i když se přihlásím nejde mi tam vložit ani sloupeček ☹(.. mužeš mi s tím pls pomoct? 🙂

ivuska.h
30. okt 2011

@palosek Ještě tu mám dva metry k dispozici 😉

season
30. okt 2011

@dankakk srcko, ani dlhšie tričko sa nevykaše a kamašky a tepláčky s vyšším sedom to istia. Ja práve bodyno až tak nemám rada, lebo ked ho zapnem, tak mi moj malý prietokáč vyžmýka plienku popri okrajoch plienky. Takže aj preto musím skončiť s AIO plienkami, ktoré mi pri strednom maximálne vyhovovali a vraciam sa ku klasike, plienka +vrchné gate.

ivuska.h
30. okt 2011

@medvi11 Zkusím tam nahodit ty oboulícy, co potřebuju, třeba se někdo přidá do minima...

ivuska.h
30. okt 2011

@medvi11 Ještě bys to teda mohla odemčít pro editaci 😀

ivuska.h
30. okt 2011

MTX hromadka teď žádná neběží, že?

medvi11
30. okt 2011

@ivuska.h dík za upozornění, ještě že jsi mi poslala tu SMS, vracela jsem se ode dveří, jedeme na návštěvu 🙂
odemčeno 🙂

medvi11
30. okt 2011

@ivuska.h oboulícy potřebuju taky, bílý apod.

zikie
30. okt 2011

@medvi11 Ahoj, moc ráda bych se připojila k doobjednávce z Wendy. Jen jsem nenašla co je welur máta...

landrea
30. okt 2011

@dankakk ahojky, ano vnútri je deka z ikea, ušká sú z bavlnenej látky. chcela som ich také veselšie , tak so skusila takto 🙂 , obyčajne robím s patentkami, ale ked dám ten sucháč tak nižšie netlačí na brušky drobca v žiadnej polohe. chcem aj ja to pastelové frotíčko zajednať, s faberným suedeclothom budú parádne 🙂

petlangerova
30. okt 2011

zaujímavá diskusia

palosek
30. okt 2011

@ivuska.h ok, tak mi, prosím, metřík rezervuj. 0,5m je o ničem, jsem se přesvědčila poté,co mi přišlo MTX 😀 😀 😀

ivuska.h
30. okt 2011

@medvi11 Tak jsem si tam teda něco dopsala...

alinn
30. okt 2011

ahoj, prosim vás..jak vypadá LAMA z rubu?

ivuska.h
30. okt 2011

@alinn Je z obou stran stejná -- chlupatá.

ivuska.h
30. okt 2011

Tchyně dovezla vlňáčky z té fialové vlny, co jsem barvila a jsou nádherné! Zítra vyfotím (pokud bude světlo), abyste měly co závidět 😀 😀 Moje babička už taky finišuje tuniku, co jsem jí zadala k upletené (to je zas taková "kokinková" vlna), tak jsem zvědavá na výsledek.

alinn
30. okt 2011

@ivuska.h díky..jen teď nevím jestli je to dobrá nebo špatná zpráva 😀

ivuska.h
30. okt 2011

@alinn No je to fakt hodně tlustý a teplý materiál.