icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stastickova
29. sep 2010

Ahojte, vaša táme má veľmi veľa strán a priznám sa nechce sa mi to všetko čítať..ja by som chcela malému začať dávať tieto plienky aby sme sa naučili chodiť na nočník..neviem či to myslím dobre, lebo neviem či sajú tak dobre že na povrchu to neni cítiť..ale vôbec neviem z čoho by som mala ušiť tie plienky, a ani ako..ak sa nájde nejaká dobrá duša keby mi o tom čo najviac napísala.dakujem

baskaj
29. sep 2010

ahoj kočky, pripájam sa svojou prvou jednoveľkostnou nohavičkovou plenou z teplákov (vkladka z bamb. froté)... ešte sa to musím poriadne naučiť, hlavne čo sa šitia gumiek týka 😝

ivuska.h
29. sep 2010

@stastickova Mokrá látka bude vždycky na omak mokrá. Ale podle mě je to při učení na nočník výhoda, že dítě mokro pozná a je mu nepříjemné, tudíž se pak snaží se tomu vyhnout a zvolí raději nočník. I když teda jsou děti (třeba ty moje 😀 ), kterým mokrá plína nevadí.

stastickova
29. sep 2010

no práve preto mu tie plienky chcem začať dávať..teda hlavne na jar a leto..terz určite nie..teda v zime..
a nejaký návod a strih podľa čoho ich ušiť a z čoho..dakujem

allisia
29. sep 2010

@baskaj basi ta plienocka ja kraaaasna 😵

katka.carska
29. sep 2010

@dugyna staci ti obyc. stroj, ja tiez nemam overlock. Bolo by dobre, aby mal cik-cak, este lepsie trojkroky na prisivanie gumiciek, ale dala by sa usit plienocka aj bez neho - no to by ste museli mat doma slapaciu starozitnost - cik-cak, maju uz asi vsetky elektricke.@baskaj krasna plienocka

cinocka
29. sep 2010

ahojte, idem sa aj ja pochvalit so svojim vytvorom 😅 ....uznavam, nie je to bohvieco v porovnani s vasimi plienockami, ale ja som rada ze som aspon nieco vypotila 😉

duzame
29. sep 2010

@cinocka je super, jsi moc šikovná!!!

cinocka
29. sep 2010

@duzame - dakujem, uz sa tesim na dalsie ako sa budem zdokonalovat 😉 dufam 😀 😀

cinocka
29. sep 2010

inak prisit gumicku a suchac, bola pre mna hotova maturita!! 😀 😀 a mala som nervy s nitou, stale sa trhala 😠

cinocka
29. sep 2010

@baskaj - kraaasna 😵

dugyna
29. sep 2010

@quaxi vau tak to ste ma povzbudili uz len navody nejake phladat a pustit sa do toho 😉

dugyna
29. sep 2010

@baskaj bakaj nadherna plienky podla coho si sila?

@karka.carska dakujem za radu kati...no tak uz sa len do toho pustit 😉

dugyna
29. sep 2010

@cinocka sal je krasna 😉

baskaj
29. sep 2010

@dugyna ďakujem, mám strih od katky.cárskej. a dvomi suchými zipsami ma inšpirovali tu: http://www.thenappynetwork.org.nz/images/Wee We...
ináč, baby tu už dávali linky na strihy, skús polistovať. ja doplním ešte toto:
http://www.zany-zebra.com/free-cloth-diaper-pat...

dugyna
29. sep 2010

@baskaj ten prvy link nefunguje. ale skusim pokukat.vdaka 😉

baskaj
29. sep 2010

tak skúsim ešte raz, je to link na pdf-ko:
http://www.thenappynetwork.org.nz/images/Wee We...

baskaj
29. sep 2010

hmm... nejde to. tak sorry. 😅 ale mne to v PC ide...

dugyna
29. sep 2010

@baskaj vyhadzuje ze not found 404...nevadi aj tak dakujem skusim vygooglit 😉

zojec
30. sep 2010

@dugyna skus pozriet aj sem: http://www.diapersewing.com/

dugyna
30. sep 2010

@zojec supis dakujem 😉

anaj_janka
30. sep 2010

@quaxi prosím ťa, vidím že čakáš babatko (gratulujem a drzim palceky 🙂 ). Aké plienočky budeš šiť pre drobátko? Podľa referencii viem, že do 6 mesiacov sú lepšie nohavičkové a potom uz AIO alebo tie kapsové. Diky 😉

katka.carska
30. sep 2010

@anaj_janka zalezi na mamine, ake plienocky vam budu vyhovovat, ja som zacala nohavickove davat az okolo 4-5 mesiacov, aj to len na noc. Na novorodeniatko to u nas vyhrali stvorcove plienocky. Kapsove ci aio som ani nemala.
@cinocka pekna 🙂 mne sa pacia taketo farebne plienocky a hlavne ked vidim, ake rozne plienocky dokazu maminy usit - len tak dalej.

zojec
30. sep 2010

@anaj_janka ja tiez ako katka.. my ficime na stvorcoch cez den.. to by si tych nohavickovych musela mat na take bambuliatko ukakane strasne vela, rataj ze do 1mesiaca budes denne prebalovat aj 12-15x , bude zima, dlho schnu.. cize naj. sa ti osvedcia stvorce.. 🙂 nohavickove som zacala davat na noc cca v 2 mesiaci, ked prestala v noci kakat...

anaj_janka
30. sep 2010

vdaka babule 😉

allisia
30. sep 2010

moje vcerajsie a dnesne vytvory: dve plienocky kombinacia bambusovy flis, aksamit a wendy, jedny pulky a jedna AIO plienocka s vkladackou z french terry a aksamitu 🙂

anaj_janka
30. sep 2010

@allisia pekné, pekné 🙂 😎 , pokial ja sa ku takýmto dopracujem 😅. Len tak dalej 🙂

dugyna
30. sep 2010

@anaj_janka ja som sice este nic neusila..ale si sa pytala ake plenuchy pouzivaju kocky...tak mi nohavickove BL xs/s a po 2-3 tt sme uz davali aj tie jednovelkostne.ale davam aj novosklad.

kaktusik007
30. sep 2010

@anaj_janka my este stale ficime na novosklade 😉 bl bamboo su nam stale dobre velkost xs/s, ale z classic sme uz vyrastli..... neviem kedy som zacala mu davat 3velkostne, ale skoro to nebolo, prvy mesiac mal obrovsky zadok aj v bl classic :D - ale to je aj o tom, ake velke babatko sa ti anrodi, ze ano.... nas mal 3150g ked ho pustali z porodnice 😉

kloti
30. sep 2010

@allisia perfektné plienočky 😀 si ŠIKULKA 😉