icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
5. mar 2015

@evap19 @lenasss @sislik2010 ona bývala moc hezká, než jsem ji mrskla do pračky. Jaksi jsem pozapomněla, že jsem vlnu kupovala na vlňáčky a nemá úpravu superwash, aby šla normálně prát. Takže se celá zaplstnatěla a je prostě hnusná 😠 Skoro jsem ji oplakala. Byl to můj životní háčkovací počin, předělávala jsem ji snad 6x, než byla velikost dobrá, a pak si ji zničím ☹

sinala
5. mar 2015

nosící kapsa šitá na podzim, focená v zimě 😀

sisikana
6. mar 2015

ahoj holky,

@kuna waw! máš to nádherný!!!
@lenasss ta látka s medvídkama je moc krásná,na těch gaťkách to vypadá fakt dobře!
@zuzu_epona sovičková mikinka se mi moc líbí.
@jitu22 krásnej kabátek a ta čepka vypadá pořád dobře 😉
@sinala se mi ani nechce věřit, že před 14 dny byl ještě sníh.. ale jsem ráda, že už je jaro 😵

dneska ráno měl malej horečku, tak jsem s ním zůstala doma. hlavou mi dnes blesklo, že je to vlastně fajn, že bych mohla něco ušít..a realita?! protiva s 39 horečkou mě tu od rána terorizuje a až se mi podaří ho uspat, tak sednu na zadek a ani se nehnu, aby se aspoň 2 hodiny neprobudil 😅 takže šití nebude 😔

lenasss
6. mar 2015

@jitu22 Tak to naštve,já takhle omylem vyprala dvoje vlňáky a měli jsem vlňáky na panenky 😅
@sisikana děkuji mě se taky líbí,do těch pand jsem se zamilovala,byla to láska na první pohled 😅

Prosím vás nemáte někdo kousek kočárkoviny černé,koupila jsem si tašku na kočár a je tam jen jedna kapsa a potřebovala bych kapsičku třeba na očkováky ať je v té tašce pořád nehledám 😝

lenasss
6. mar 2015

@sinala Tak nosící kapsu jsem měla taky v plánu,ale ještě že jsem jí nešila.Náš mladý pán absolutně bojkotuje šátek i nosítko,doufám že ho to časem přejde,protože nosit ho po městě v autosedačce je nad moje síly a kočár se nám do auta moc nevleze 😢 prostě jsem počítala s tím,že ho budu nosit a on mě ujistil,že má svou hlavu nosit se nebude a nebude. 😀

sisikana
6. mar 2015

tak dítě spí..tak jsem nakonec usnula i já 😅 brouk vehementně odmítal jít spát do postele, tak jsem mu pustila pohádku a najednou mě probudilo ticho 😅
ale teď jsem si aspoň udělala střihy a něco nastříhala 😵

lenasss
6. mar 2015

@sisikana tak vidíš, aspoň něco viď 😅 Já vždy uspím nejmladšího v kočárku staršího pošlu ven a prostředního strčím na odpoledne manželovi a můžu šít 😀

kuna
6. mar 2015

tvorba minulých dní:

1. autíčkodráha jako dárek ke 2. narozeninám. oslavenec měl velkou radost a já tím pádem taky
2. dvě trička pro dvě sestřenice 🙂
3. jak zabavit děti a pak taky sebe 😀

evap19
6. mar 2015

@kuna Páni, ta autodráha je špičková! 😵

sisikana
6. mar 2015

@kuna krásná autodráha! to byla taková látka (myslím ta silnice) nebo jsi to celé našívala sama??ty růžový puntíky jsou moc pěkný,takový romantický 😵

kuna
6. mar 2015

@sisikana nene, ještě to tak 🙂. Byl to celý takový panel. Jediné, co jsem našila, byl pruh s autama na rubovou (modrou) stranu 🙂. A díky, puntíky se mi k tomu taky moc líbily 🙂

genkai271
6. mar 2015

ahojte, chcem sa poradit, ci je potrebne,aby som pred sitim oprala fleece anitpeeling,alebo nemusim?

koki_melo
6. mar 2015

@genkai271 neni potreba.

genkai271
6. mar 2015

@koki_melo - dakujem,lebo nechcem to zbytocne prat,mam same rozne farby,by som sa naprala 😀

bury
6. mar 2015

@zuzu_epona - krásný věcičky, ale hlavně ten model, to je třída 😵 😉
@kuna - brm brm brm - taky bych si hrála, moc hezký to je 😉

jitu22
7. mar 2015

@kuna směju se, tenhle panel mi včera dorazil a na dárek pro Vojtína ke svátku 😀 Akorát do kombinace jsem vybrala místo čtverečků kolečka a garáže jsem plánovala oddělené od silnice. Tvoje řešení je ale podstatně lepší. Můžu s díky pajcnout?

kuna
7. mar 2015

@jitu22 no jasně, vždyť z mé hlavy ten nápad taky není. A nevěděla jsem, že se dá tento panel koupit i tady, já ho našla až za mořem 😀

sisikana
7. mar 2015

@kuna jak dlouho šiješ prosím tě? máš to fakt krásný!
škoda, že malýho auta moc neberou, maximálně je nacpe do kočárku a vozí 😅
jako relax po náročném dni jsem si včera večer ušila tričko. konečně jsem spokojená, je to pátý tričko, co jsem si šila pro sebe a konečně mám radost 🙂
dneska bude asi další náročnej den, malej se probudil a měl 39,4. každopádně mu to nijak nevadí a lítá tu jak ďas 😅

sisikana
7. mar 2015

ještě by to chtělo tu fotku, že 🙂

sisikana
7. mar 2015

a ještě pár kousků pro děti 🙂

zuzkasim
7. mar 2015

Musím vychválit české merino, hezky se z něj šije a je moc příjemné, hodně pružné. Triko je pro mého taťku k narozeninám, tak snad potěší.

kuna
7. mar 2015

@sisikana Moc hekzý, hlavně ti piráti! Jinak díky moc, šiju skoro 4 roky, takže už celkem dost dlouho. Předtím v pubertě pár poštářů nebo pytlík ségře na bačkory do školy 😀. Hodně mi pomohla tato diskuse, dost mě vytáhla nahoru, začátky byly podstatně horší 😀.
Autíčka v kočárku se u nás vozí taky , až teď si s nima začal hrát i na zemi 😀

@zuzkasim jak prošíváš ten krycí proužek lemování vzadu? Já ho šila teď taky, vždy prošívám pružným rovným stehem (takový ten trojsteh),a le teď jsem si říkala, jestli by nestačil obyčejný. Ale bylo to u trička-dárku, takže zkusit to chci na nějakém pro své děti. Přece jen, jak to rvou, tak mám strach, aby to neprasklo. Jinak tričko určitě taťku potěší!

sisikana
7. mar 2015

@kuna děkuju 🙂 taky mám pocit, že od té doby, co jsem tu, tak mi to jde nějak líp 🙂 a taky teda od té doby, co sem si koupila overlock..což je vlastně stejná doba 😀
@zuzkasim tohle lemování je pro mě vyšší dívčí, zkoušela jsem to jednou nebo dvakrát a vyšlo z toho něco divnýho 😅

potřebuju poradit - zkoušela obkreslit jedno tričko z obchodu, co mi pěkně sedí, že si jako ušiju další takový..po hodině dumámí jsem radši pohledala na netu a koupila si střih 😅 jenže z toho jaksi nechápu, jak se to má sestavit 😅 co jsou ty 23 a 24, kam to přijde? 😅 poradíte někdo prosím?

crawler
7. mar 2015

@kuna já prošívám obyč rovným a nepopraskalo zatím nikdy -přeci jen,jak je to jen vzadu (ca 12cm?)

@zuzkasim tak to jsi mě pobavila- tím "hezky se šije" - hůř se mi ještě žádné merino nešilo😝 a ještě mělo kazy - tedy měla jsem jen 5m a z toho na ca 2m byla sem tam malá dírka - jednou jsem si jí všimla až na ušitém bodýnku,kdy jsem dávala druky a myslela jsem,že mě švihne 😝

crawler
7. mar 2015

Holky,nemáte některá navíc alespoň 60cm této látky? http://www.myllymuksut.com/trikoo-autot-p-2165.... zapomněla jsem si ji objednat 😅

la.kup
7. mar 2015

@sisikana to je zpevnění průkrčníku PD a ZD

zojec
7. mar 2015

@kuna ja som presivala aj rovnostehom, aj tym pruznym co ty a oba funguju rovnako.. akurat ten klasika sa sije lepsie a aj lepsie vyzera :D zatial nepukol ani na jednom tricku 😉

sisikana
7. mar 2015

@la.kup děkuju! a musí to tam být?

laeela
7. mar 2015

@sisikana já bych to viděla na vyztužení předního a zadního dílu - 24 budou záda (ramena a pod výstřihem) a 23 bude dopředu, proto bude 2x , podívej se na potřebu materiálu, jestli tam píšou něco speciálního v materiálu, tipuji na nějaký vlizelín. Pokud budeš ale šít z kvalitního úpletu, tak to podle mě není potřeba.

sisikana
7. mar 2015

@laeela díky! vlizelín tam psanej je, to bude ono