icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
17. mar 2015

jo, a ptáček na vestě je samozřejmě pajcnutý... tady je vzor 🙂

bury
17. mar 2015

@kuna - hurrrááá, jaro 🙂 😉

@saaralota - moc pěkný, kalhoty a vestička vedou 😉

bury
17. mar 2015

Já se dneska taky činila 😉 příště musím udělat malinko větší. po těle OK, protože látka dost pruží, ale v ramenou to je o fous malý. ale naštěstí se v tom cítím dobře, ne uskříple, takže nosit ho můžu 😉
nějak zjišťuju, že mě baví šít na mě víc, než na děti 😀

saaralota
17. mar 2015

@bury krásný, miluju proužky (teda na šití už tolik ne.... 🙂)

bury
17. mar 2015

@saaralota - díky 😉 hele já to neřešila, jestli to navazuje, nebo ne. Myslím, že při běžným nošení to nikdo nesleduje 😉 - snad 😀 😀

snowwitch
17. mar 2015

Teda, tady zase přibilo krásnejch věcí...
@bury Krásný triko. Máš pravdu, já teď koukala, kolik dobrejch značek pruhy vůbec neřeší...
@kuna Krásná! A trik s fineribem ti ukradnu, protože to mám vždy, jak když pejsek čůrá. Hádám správně, že necháš širokej pruh a zbytek pak odstřihneš....
@denimaty Parádní triko i kalhoty.

koki_melo
17. mar 2015

@bury moc hezké 😵 .

kamishek
17. mar 2015

@bury tý jo, krása 😵 😵 😵 a teď se tluču do hlavičky, že tyhle proužky vždycky v hromadce přehlídnu nebo mám stopku a pořád je doma ještě nemám 😠 asi se vyprdnu na hromadky a jak je někde potkám, tak je koupím a bude (teda jakmile si zruším tu stopku na nákupy 😀 ) 😎

a_lexa
17. mar 2015

@bury wow - nádherný triko. Obdivuji že tě baví šít na dospěláky - mě vůbec. 😝

evap19
17. mar 2015

@bury Bodejť by nebavilo, když ti to tak sluší 😵 A co si ušiješ na sebe, to si určitě tak nezničíš, jako to, co tahají děti 😀

bury
17. mar 2015

@kamishek - tohle je "jen" MTX, takže zase taková pálka za látku není 😉 akorát fotka zkresluje, to lemování není červené, ale tmavě malinové 😒

a všem děkuji 😉

ucitelka70
17. mar 2015

http://vaky-a-nosice-deti.heureka.sk/boba-nosic...

baby, čo vy na to? a zloženie normálne vyzerá ako látky z rumi či batani...

kamishek
17. mar 2015

@bury jo, jo, to známe, "jen" MTX 😝 minule to dopadlo tak, že jsem objednala 3m finu, který se mi líbil a ještě jsem do něj nestřihla... a když stopka, tak stopka... já si další kus hadru dovolím nejdřív po další výplatě 😎

ale fakt ti to sekne 🙂 tak na sebe koukej šít víc, ať ti tu mám zas co dalšího obdivovat 😉

bury
17. mar 2015

@kamishek - já bych šila, ale není čas. Neumím šít jako holky za asistence dětí - mám šití v patře a tam se oni nutí, takže tam se mnou nebudou a když usnou, tak jsem už mrtvá i já 😝 takže já mám možnost jen když si je někdo vezme. A jsem nějaká i pomalá, nebo co .... 😀 😀 😀

kuna
17. mar 2015

@bury parádní tričko, výstřih vypadá super!

@snowwitch hádáš úplně správně 😀. Pro mě je to jediná cesta k rovnosti 😀

kuna
17. mar 2015

@saaralota vše krásné, toho kroukouše máš fakt precizně našitého!

caramilla
17. mar 2015

Trocha jarní nálady 😵 😉
/Celovíkendový počin, manžel hlídal děti a já relaxovala 😵 /

ucitelka70
17. mar 2015

@caramilla wauuuu, paráda

kamishek
17. mar 2015

@bury to chápu... a co se pomalosti týče, tak buď v klidu, zatím jsi pořád ještě rychlejší než já 😉

jitu22
17. mar 2015

@bury super tričko a super řešení výstřihu. Moc se mi líbí 😵

@caramilla paráda!!! 😵

bury
17. mar 2015

@caramilla - nádhera 😵

koki_melo
17. mar 2015

@caramilla krásné! všechno! šaty, hyacint, prsa! a manžel má pochvalu za hlídání!

mehlo
17. mar 2015

@caramilla nádherné!

crawler
17. mar 2015

@kuna šmande...no jo,až když jsi napsala kdo,tak si vzpomínám,že jsem to u @terezita fakt viděla tuším v nějaké snad modrofialové ...no každopádně krásný nápad,skvělé provedení 😵

caramilla
17. mar 2015

Všem moc díky! 😵

@koki_melo hyacint je od té mé "dárečkové" kamarádky za to, že jsem jí zkrátila rukávy u trička pro kluka 😉 Ale šíleně voní, musela jsem ho dát na chvíli na chodbu, už mě bolela hlava 😀

crawler
17. mar 2015

@bury 😅 ty jsi fakt tichá voda,co břehy mele - moc se mi to líbí a i ta tvá póza😉 škoda,že chybí obličej,jsi krásná ženská!😉

kuna
17. mar 2015

@caramilla ty jo, kam se hrabe desigual! Fakt nadhera! My dneska s J. taky sablonovaly, ted to jeste musim usit 😀

ja028
18. mar 2015

@caramilla parada, tiez ma napadlo desiqual ale tieto ovela lepsie, proste dokonale

bury
18. mar 2015

@crawler - diiiiky. 🙂 byl to záměr, že jsem bez hlavy, páč jsem se od rána neučesala a celkově jsem vypadala divně a nechtělo se mi se upravovat, stačí, že jsem na sebe vzala tu sukni.... 😀

sufik1
18. mar 2015

@bury krásné triko a krásná modelka 😵 ani bych nepoznala, že je to samo domo fotka a tríčo a říkala jsem si, proč sem někdo dává tu fotku z katalogu
@kuna bunda žužu skvělá. To lemování finem asi pajcnu. Nemůžeš dát blbuvzdorný návod? Jak to nemít křivé???
Musím ušít Myšičce novou bundu (koblížek podědí mašinkovou) a nějak není čas a zatím ani nějaký origo nápad. Navíc už se mi chlap pomalu vrací a já se ani nestihla prokousat zakázkama...