icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
1. nov 2011

@caramilla no on ma vlastne 173cm 😀 (a asi 56kg, ale to je vedlejsi 😀)

palosek
1. nov 2011

@aerin hmmm, tak to jistí střih podle již stávajícího trička 😒 Právě, že ty ceny velkých řez.podložek jsou úúúchvatné. Kolečko mám, řezala jsem s ním už, ale chce to fakt i tu "pravou"podložku. Ale jakou? 😨 A vykresluji ted zas jiné střihy z ott. :D

ivuska.h
1. nov 2011

Zas píšu z mobilu... Kai nůžky mám z Ragosu,jedny z nejlevnejsich, pošlu pak odkaz na přesný typ, ale staly kolem 300, mám je pres 3 roky a fakt jsou v pohode, občas už mi něco trošku žvýknou, tak asi bude potřeba časem nabrousit. Jinak soví mikina skoro hotová, musím koupit zip, nemám tu dobrou délku. Teď jsem dodělala střih na rostoucí body ala MNM, bude to vel. 56-68, první pokus udělám raději z něčeho levnějšího...

ivuska.h
1. nov 2011

pokus o vloženi fotky z mobilu...

lilly2711
1. nov 2011

@season ja si kupujem latky od partnera Ottobre v UK. Posli mi foto, co sa ti paci, pozriem ti, ci maju nieco take.

volpaia
1. nov 2011

@ivuska.h teda ta soví mikina je fakt krásná. Jak tak pozoruju ty vaše výtvory, už se nemůžu dočkat nástupu na mateřskou, abych měla čas taky něco tak fajnového vyrobit. No ještě musím vydržet necelé 3 týdny, bohužel mám na ty 3 týdny práce v práci až nad hlavu. ☹

madlisek
1. nov 2011

@ivuska.h nádherná mikina!

caramilla
1. nov 2011

@ivuska.h Boží!!! Ta sovička je úžasná! To je podle nějaké šablony nebo sis tu aplikaci "vymyslela sama"? 😀
To i ty moje nůžky z kauflandu stály 3 stovky a jsou na prd.... Vykloktaj se po chvíli... Ty KAI jsem kupovala na Stoklase za 550, nemám čas hledat, kde je co nejlevnější, páč je potřebuju nutně, to žvejkání je o nervy 😀

@volpaia 😀 😀 😀 😀

@aerin Tak to pozor, aby ti ho to neodfouklo! 😀

aerin
1. nov 2011

@caramilla hele, hele, nech si to, jo😉

aerin
1. nov 2011

holky, lama na prebal. podlozku/deku je blbej napad, co?
teda ne ze bych neco takovyho pouzivala, ale vysnila jsem si sloneckovy komplet do svyho hnedyho batohu 😀

caramilla
1. nov 2011

@aerin Bledá závist, já mám 173cm a 66 kg, víš 😀 😀 😀

Lama na přebalku není vůbec blbej nápad podle mě! Mě třeba vadí, že z aksamitu je taková tenká, že to je jak plína a není to měkký, lama bude super 😀

anelisa
1. nov 2011

ahojte, hladam na stranke detivbavlnke latku french terry a neviem ju vypatrat. Ma aj nejaky iny nazov alebo som len slepa? 😅 Chcem to pouzit na usitie vkladaciek + suedecloth ako stay dry vrstvu. Ci je aj nieco lepsie? Dakujem

aerin
1. nov 2011

@caramilla diiiiky 😵 mam v planu slony se zelenou lamou a k tomu sloni pytel na plinky a nejakou tu SIO plinku nebo svrchnaky 🙂

dankakk
1. nov 2011

@anelisa myslím, že sa uz nepredáva :(

anelisa
1. nov 2011

@dankakk joj, to je skoda 😖
takze poprosim o radu, co namiesto french terry. Dakujem 🙂

ucitelka70
1. nov 2011

@ivuska.h ahoj, aký je typ NHM rastúce body? máš nejaký link ako obrázok, rsp. strih?

medvi11
1. nov 2011

@ucitelka70 MNM - manymonths - http://www.4babies.cz/e-shop/body-tricko-manymo...

@ivuska.h že ses nepochlubila ??? Krása...

zojec
1. nov 2011

@aerin french terry sa uz naozaj nepredava, skus cesky bambsovy flis stredny 😉
@ivuska.h sova krasna 🙂 pocuj, ty uz asi pre deti v normalnych obchodoch asi nic nekupujes, co? 😉

caramilla
1. nov 2011

@medvi11 Jako napad na to body hezky, ale za 500 si koupim skoro 4 bodyna z biobavlny HaM, ktery mi pokrejou 4 velikosti 😀

daisyr
1. nov 2011

@ivuska.h Sovička je úchvatná, fakt se povedla, i ty barvičky se mi líbí, jó zelená 😉 nůžky si také nechám poradit, mají nějak moc druhů...

ucitelka70
1. nov 2011

@medvi11 díky, ale som dala skratku, xixi, miesto MNM - NHM, ale hlavné, že si vedela, o čo ide, škoda, že na tom obrázku to veľmi nevidím, skúsim pozhánať nejaké obrázky, alebo ešte lepšie strih...... vlastne strih by som aj vedela, len na spodku neviem, ako je to prišité, či len patentkami o spodok trička?

crawler
1. nov 2011

@ivuska.h šmande...jsem se koukla na video řezání kolečkem a jsem nadšená - mě stříhat nebaví (ještě jsem si neoddychla po hromadce😀) a vypadá to tak jednoduše 😵 ...parádička, fakt! a jinak samozřejmě soví aplikace naprosto kouzelná 😵 a mimo to - bříško taky kouzelné! já byla rozplizlá do všech světových stran a to mohu jen hádat, že u druhého to bude horší a u třetího ještě horší...😝

lillyzelvicka
1. nov 2011

@medvi11 wendy dorazila děkuji moc dlužím něco?A teda flís luxusní ale barva lamy mě zklamala 😒 myslela jsem že to bude fakt tak fialové jako na obrázku
@ivuska.h mikča super a prosím tě ty máš jak velkou podložku?A kolečko 45mm?A máš nějakého favorit v obchodě?dík video super 😉

anelisa
1. nov 2011

@zojec diky za tip na cesky bmb flis 🙂 ked budem chciet vkladacku napr. rozmeru 60*12, tak suedecloth sa ma nasit len na tu cast, ktora pojde na zadok? Teda suedecloth bude mat rozmer 30*12? Alebo treba obidva materialy strihat v rovnakom rozmere a prisit len jednoducho k sebe? 😕

volpaia
1. nov 2011

@lillyzelvicka A můžu se zeptat, jaký odstín má ta fialová lama? Taky jsem o ní uvažovala, ale trochu jsem teď znejistěla. 😉

caramilla
1. nov 2011

@lillyzelvicka nestraš s tou lamou!!! ☹

medvi11
1. nov 2011

@lillyzelvicka nedlužíš nic 🙂 viz tabulka někde...u plateb 🙂

medvi11
1. nov 2011

@volpaia zítra v "poledním klidu" se pokusím nafotit u bílého papíru tu fialovou lamu ( i hnědou...), no není to až tak moc fialové, ale mně se líbí 🙂

volpaia
1. nov 2011

@medvi11 Mě by ani nevadilo, kdyby byla míň jedovatá než je na té fotce a byla spíš tmavší. Jen aby nebyla moc do růžova. 🙂

zojec
1. nov 2011

@anelisa ja by som urobila 2 vkladacky, jednu z 2-3 vrstiev bmb flisu velkost 12x60 a druhu na to 12x30 so suede navrchu.. lebo je zbytocne nasivat suede na 60cm a ked das len 30 tak to bude vyzerat divne 😕 a malu vkladacku vyuzijes naozaj vsestranne 😉