Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte,idem k Vam z otazkou,chcem usit plienkovu vybavicku pre moju este nenarodenu neterku,zhanam PUL kde sa da kupit okrem deti v bavlnke?a este co je to za material Dryliner ,nemate niekto s nim skusenost?diki diki
@ucitelka70 Já nohy zateplovala dámskýma chlupatýma ponožkama (takové, co vypadají jako medvídek). Pata vyšla akorát na koleno a narozdíl od návleků jsem zateplila nejen nohy, ale i chodidla.
@malinka13 - zisťujem, kto chce predať overlock
Djevcata prosim vas dneska mi prisla objednavka z bubulakova a ked som videla aku zazehlovaciu latku som objednala tak som zhrozena: chcem malemu usit taku tu autickovu drahu z panelu co tu koocky kedysi davno hodili, ale v nasej galanterke mali len ten tenky satovy vlizelin tak som objednala ronar fix lux 160 lus 20 a ved to je skoro ako plech🙂 to sa naco pouziva resp hlavne chyti mi to na tenku bavlnu bez toho aby sa to odliepalo? Chcela som to aj tak presit ,,po cestach" trochu aby to aj s onspodnou latkou drzalo kompaktne ale ten ronar ma stale desi...
Diky
@avionka nezabudni bavlnu hlavne predprať, aspon nna 40ke
@ucitelka70 jasnacka-ja mam skor opacny problem, ze predpieram aj 2x lebo si nie som ista ked to mam v skrini dlhsie ci som to uz 🙂 tu by to ozaj mohlo narobit fujha efekt🙂
AHOJTE,
zienky, ktore robite patchwork, prosim vas, potrebujem par rad, ale cez IP prosim, ak sa nejaka dobra dusa najde. DIIIIK
@zuzkasim tak kocarkovinu holt necham na plastenku 🙂
@abigail1 nejkrásnějsí je klobouček. Na to nikdy nemám trpělivost.
Baby mate niekto strih na dámske bolerko veľ 40?
Odkial mas tie macky reflexne?
ahojky, tak jsem tu s prvním podovolenkovým šitím 😀
příšerkový pytlík na oblečení do školky, konečně jsem se dočkala 😀 v první i druhé školkové třídě měli pytlíky erární, tak teď jsem mohla ušít do předškoláčku.
Měl být původně za ramínku, ale malé jsem nesehnala, tak visí za stuhu.
@papajka7 no ty vole, teda čumím, zírám, spadla mě brada. Fakt dokonalé. Ten našitej nápis dalo práci už jen vystříhat. 👍👍
Ahojte zienky, chcem vas poprosit o radu.. Chystam sa doma usit mei tai, ale vobec neviem, kde zozeniem taku pevnu latku vhodnu aj na nosic... Poradte prosim 🙂
Treba v ikee maji pekne pevne latky. Myslim ze karchinka tu sila mei tai ze stareho zavesu.

@ucitelka70 naše bára nosívala takové jako papučky nasucháč. Ušité z medvídka a vnitřek úplet. Podobný někdo šije ze softu.