icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sislik2010
23. aug 2015

@ucitelka70 naše bára nosívala takové jako papučky nasucháč. Ušité z medvídka a vnitřek úplet. Podobný někdo šije ze softu.

papajka7
23. aug 2015

ahojte,idem k Vam z otazkou,chcem usit plienkovu vybavicku pre moju este nenarodenu neterku,zhanam PUL kde sa da kupit okrem deti v bavlnke?a este co je to za material Dryliner ,nemate niekto s nim skusenost?diki diki

mooncaa
23. aug 2015

@ucitelka70 Já nohy zateplovala dámskýma chlupatýma ponožkama (takové, co vypadají jako medvídek). Pata vyšla akorát na koleno a narozdíl od návleků jsem zateplila nejen nohy, ale i chodidla.

ucitelka70
24. aug 2015

@malinka13 - zisťujem, kto chce predať overlock

wosk
24. aug 2015

@vondandy já to sice nešila (tehdy jsem si na to netroufla), ale nechávali jsme udělat vsadku do manželovy softshelky (dělala nám to bordino), takže kdybys to chtěla vidět není problém. Ať už na živo nebo detailněji nafotit, co potřebuješ 😉

avionka
25. aug 2015

Djevcata prosim vas dneska mi prisla objednavka z bubulakova a ked som videla aku zazehlovaciu latku som objednala tak som zhrozena: chcem malemu usit taku tu autickovu drahu z panelu co tu koocky kedysi davno hodili, ale v nasej galanterke mali len ten tenky satovy vlizelin tak som objednala ronar fix lux 160 lus 20 a ved to je skoro ako plech🙂 to sa naco pouziva resp hlavne chyti mi to na tenku bavlnu bez toho aby sa to odliepalo? Chcela som to aj tak presit ,,po cestach" trochu aby to aj s onspodnou latkou drzalo kompaktne ale ten ronar ma stale desi...
Diky

ucitelka70
25. aug 2015

@avionka nezabudni bavlnu hlavne predprať, aspon nna 40ke

avionka
25. aug 2015

@ucitelka70 jasnacka-ja mam skor opacny problem, ze predpieram aj 2x lebo si nie som ista ked to mam v skrini dlhsie ci som to uz 🙂 tu by to ozaj mohlo narobit fujha efekt🙂

kuna
28. aug 2015

začátek školkové výbavy 🙂

lilly2711
30. aug 2015

AHOJTE,

zienky, ktore robite patchwork, prosim vas, potrebujem par rad, ale cez IP prosim, ak sa nejaka dobra dusa najde. DIIIIK

ja028
30. aug 2015

včera som šila 🙂 jednoduché ale látka tomu dala šmrnc 😎

zuzkasim
30. aug 2015

@lilly2711 Co budu umět, poradím, můžeš mi napsat.

palosek
30. aug 2015

@papajka7 sijemdetem.cz, tam maji taky pěkné puly. 😉

palosek
30. aug 2015

@kuna krásný proužek 😉 . Co to máš,prosím tě, za matroš? Jinak mě to čeká zítra. Tepláčkovo-leginovy den 😝 😉

michamicha
30. aug 2015

@zuzkasim tak kocarkovinu holt necham na plastenku 🙂

abigail1
2. sep 2015

Ahoj holky,

tak zas po delší době přidávám fotky.

Mějte se 🙂

abigail1
2. sep 2015

ještě tílko 🙂

zuzkasim
2. sep 2015

@abigail1 Obzvlášť se mi líbí ten klobouček.

abigail1
2. sep 2015

@zuzkasim děkuju 🙂

sislik2010
2. sep 2015

@abigail1 nejkrásnějsí je klobouček. Na to nikdy nemám trpělivost.

alenf
2. sep 2015

Baby mate niekto strih na dámske bolerko veľ 40?

prirodamaja
3. sep 2015

Odkial mas tie macky reflexne?

barcav
4. sep 2015

ahojky, tak jsem tu s prvním podovolenkovým šitím 😀
příšerkový pytlík na oblečení do školky, konečně jsem se dočkala 😀 v první i druhé školkové třídě měli pytlíky erární, tak teď jsem mohla ušít do předškoláčku.
Měl být původně za ramínku, ale malé jsem nesehnala, tak visí za stuhu.

barcav
4. sep 2015

fotky 😀 😀 😀

papajka7
4. sep 2015

@barcav jeje to je pekne 😵
ja sa pochvalim aspon s capkami pre D do skoly,je lego maniak 😝 ,neskutocnu radost mu urobili 😵

sislik2010
4. sep 2015

@papajka7 no ty vole, teda čumím, zírám, spadla mě brada. Fakt dokonalé. Ten našitej nápis dalo práci už jen vystříhat. 👍👍

beronsche
7. sep 2015

Ahojte zienky, chcem vas poprosit o radu.. Chystam sa doma usit mei tai, ale vobec neviem, kde zozeniem taku pevnu latku vhodnu aj na nosic... Poradte prosim 🙂

jieff
7. sep 2015

Treba v ikee maji pekne pevne latky. Myslim ze karchinka tu sila mei tai ze stareho zavesu.

beronsche
7. sep 2015

@jieff skoda, ze ikea je pre mna pridaleko....