icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
7. sep 2015

@beronsche ja som šila z rifloviny a pásy z recy košele - ale som spevnila, vystužila, podšila

ja028
7. sep 2015

Tepláčiky a čiapočka z mojej dielne 🙂

jajabajaja
7. sep 2015

kedze ste tu vsetky take fantasticky sikovne, urcite mate zadrhely so sijacim strojom v malicku
- mohli by ste mi prosim poradit? neviem prist na to, preco mi stroj robi toto: niekedy mi proste akoby nevzal spodnu nit a vynecha tym stehy. uz som zufala. niekedy sije dobre a potom zacne takto blbnut. je to moja chyba,ale ho treba zobrat do servisu?
mam brother BM 3500
za akukolvek radu dakujem

veronik77
7. sep 2015

@jajabajaja obecná rada: vyměnit nitě, zkontrolovat správné vedení a vložení spodní cívky a pokud to nepomůže, tak do servisu 🙂

jajabajaja
7. sep 2015

@veronik77 dakujem.to vsetko som urobila. aj stroj som precistila. a nic. preto som pisala. nakoniec som si spomenula na vymenu ihly /dala som rovnaku,len novu/ a pomohlo. zatial. dufam, ze to bolo len tym.....
bohuzial mi blbne stroj aj pri cikcakovom stehu. hoci vobec nemenim nastavenie-rozsiri si sam od seba steh.pri siti gombikovej dierky mi z jeden strany obsije pekne a z druhej strany pri rovnakom nastaveni urobi siroky cikcak...a s tym si uz vobec neviem rady.
kazdopadne velmi pekne dakujem

ucitelka70
7. sep 2015

@jajabajaja ja by som navrhovala dať inú ihlu

anastazieb
7. sep 2015

@jajabajaja vynechávání stehu značí špatnou jehlu, pokud není chyba v něčem jiném. Může být třeba i moc silná, ta jehla. Nebo třeba jehla stretch tam, kde by měla být normální.

pifina
7. sep 2015

dievcata, da sa nejak zachranit merino barancek opraty v pracke na 40-tke? asi mi na tej materskej uz preplo 😝

jajabajaja
8. sep 2015

@anastazieb
@ucitelka70 sikulky, dakujem velmi pekne za radu. v tom to bolo, uz veselo sijem 🙂. ale ten cikcak ihla nezmenila...

deninka233
8. sep 2015

Tak moje prvé veľdielo je na svete - polodupky pre malú 🙂 veľmi sa nesmejte, je to ručná práca 😀 hádam jej budú dobré 🙂 Ale tie švy vyzerajú - no, doma to bude super, ale ani ako darček by som to nikomu nedala 😀 Ale som pyšná na seba 🙂
Inak, tá teplákovina má byť taká tenká ? Šak až do Vídňa vidno cez tú látku.... Mala som to podšiť, alebo ako sa to bežne robieva ?

sislik2010
8. sep 2015

@deninka233
Pěkné, šikovná

behulka
8. sep 2015

@pifina merino baranček je vlasatý ? a čo sa s ním stalo ? Za som jeden sveter celkom oživila žehličkou s naparovaním na max, ale veľkostne to nebolo už toľko, čo predtým.

ucitelka70
8. sep 2015

@deninka233 no pekne si ušila, a máš náš obdiv, ručne to všetko šiť.....

papajka7
8. sep 2015

@deninka233 WAU 😵 si talent,nekupis si OL?vyuzila by si 😉 usetril by ti cas,lebo fakt krasne usite,hlavne ma zaujalo,ze si si dala zalezat aj na umiesnenie strihu,lebo vzor ti pekne sedi 🙂

jieff
8. sep 2015

@deninka233 máš to moc moc pěkné. Tuhle látku jsem ještě v ruce neměla, mám jí objednanou a moc mě netěší, že říkáš, že je tenká! Chtěla jsem jí na mikiny...

pifina
8. sep 2015

@behulka hej, taka kozusinka, mala som podlozku do vajicka, ta kozusinka je taka ako zlepena a tvrda a aj ten podklad je tvrdsi, inac velkostne sa mi zda rovnaka

anastazieb
8. sep 2015

@deninka233 moc hezké 😉 . Teplákovina může být různá, záleží na gramáži 😉

deninka233
9. sep 2015

Ďakujem kočky za pochvaly, tak ma to pohladkalo pri srdiečku 🙂
Na šijací stroj stále šetrím 😀 vždy si naškrečkujem a potom bum - treba použiť peniaze na niečo iné 😀 Ale po pôrode si asi vydrankám "za pôrod" šijací stroj 😝
Na overlocku sa dá šiť aj normálne ? Alebo radšej kúpiť normálny stroj s tou kráčajúcou vecou ?

Asi je to letná teplákovina, ako som sa dozvedela. Tiež k tým dupačkám idem ušiť mikinku, ale rozmýšľam že dám proste tú teplákovinu dvojmo. Prípadne kúpim inofarebnú a bude to aspoň zaujímavejšie 😉 Škoda, že výrobcovia neponúkajú ten istý vzor látky v rôznych gramážach. Lebo ak chcem pandy, tak budem mať holt tenkú teplákovinu...

janka_k
13. sep 2015

Ahojte, potrebujem pomoc. pouzivate niektora VARIO plus klieste? konrkretne tie jersey cvoky? kym som pouzivala tie priamo z balenia tak ziadny problem, vsetko super islo. potom som si dokupila nahradnu napln, podla popisu presne taku istu ako "refill" do kliestovej sady no a na tych uz mi nefunguje ten "click". a nejako si viem poradit s tou stranou s tym stuplikom. ale ta opacna strana nie a nie ist :(
uz som zufala

season
14. sep 2015

Neviete žienky, či sú tieto kliešte tiež dobré? https://www.tchibo.sk/suprava-na-aplikaciu-pate...
najviac ma zaujali tie kovové patentky, dajú sa niekde zohnať? Už som mimo diania tu ako som zamestnaná 😝 ... díky za odpoveď

jieff
14. sep 2015

S kleštěmi neporadím, ty sama nemám. Ale po dlouhé době jsem něco ušila. Sukně je pro kamarádku a tričko moje. Střih na triko jsem si obkreslila z jednoho co nosím. Je rychlé na ušití a pěkně maskuje panděro. Chystám se ho naskenovat, tak snad se mi to brzy podaří dát na blog ke stažení, velikost mám ale jenom jednu.

ucitelka70
14. sep 2015

@janka_k vario ti nepojde na plastové, musíš si objednať origin. na to - aj ja som si musela, tak viem :D, vario mi bolo k ničomu. Kuk na detivbavlnke, tam je najlacnejšie, a rovno si kúpiš aj patentky, a čo treba :D

ucitelka70
14. sep 2015

@season tie kliešte vyzerajú presne ako mám na plast. patentky, a k tomu je oveľa lacnejšie, a aj patentky sú k tomu.... skús sa na FB s diskus. forach popytať, či sú univerzálne, ale zdajú sa tie isté, možno ešte ti vie poradiť @maroubrabeach

ucitelka70
14. sep 2015

@season práve čítam nab FB- šikulíkoch, že vraj sú kompatibilné kliešte s kam drukmi, vraj už skúšali a drží, ale len tenšie vrstvy - dve, pri hrubších vraj nie

season
14. sep 2015

@ucitelka70 diky, takže asi majú kratšie tie bodce, keby sa tie patentky dali zohnať kovové, to by bolo fajn

mariast
14. sep 2015

@kuna tie su brutalne nadherne...🙂)

janka_k
14. sep 2015

@ucitelka70 ja mam akoze original PRYM refill, len ten "click" nefunguje. su kovove a prym a pisu ze je to nahrada do tej kliestovej sady, len to tak nefunguje ako to povodne co bolo v sade.

zirka
15. sep 2015

Dámy, potrebovala by som pár rád k svetríkovine. Existuje niečo ako vlnený patent? Kde sa to dá kúpiť? Páči sa ni strih na svetrík/kardigan z Ottobre 4/2011 č.21.

https://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_4/...

jieff
15. sep 2015

@zirka já myslím, že třeba merino z mylly nebi i to z mtx je pružné dost a dalo by se jako patent použít..

ucitelka70
15. sep 2015

@zirka chceš šiť zo svetroviny alebo teplákoviny? tenší alebo hrubší? a čo klasické patenty alebo lemgumky?