Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, viem ze sa tu uz o tom pisalo ale neviem to najst, ako prosim zabranit tomu aby sa mi uplet uplne zroloval? niecim si to podlepujete? hned ako z neho odstrihnete alebo az pred sitim? a co ked uz je brutalne zrolovany? vdaka za rady!
zienky drahe, nemate nejaky zaujimavy a nie prilis komplikovany strih na softky pre trojrocaka?
mam nepouzitu overlockovu patku s orezom na Janome s kyvnym chapacom. Na moj stroj nesedi (alebo ju neviem nasadit) a na ceste mam uz OL. Nechcete niektora?
@domcuurik02 ahoj, mne kedysi davno v tomto fore poradili skrob v spreji a zehlenie 🙂
@zirka a hádam sprejuješ tým škrobom? ja nie, naučila som skrotiť vlnky :D
Monča ......predstav si ze v case zufaleho ohrozenia.......ANO 😵 co teraz pri tych tenkych upletoch,ktore budu vikendovat u nas na poste 😵 je vysoko pravdepodobne 😎 ale nech sa neohrievam pri zehlicke,napis ako krotis vlny 😉
@zirka objednala som si z aliexpresu štipce a pekne sa uloží pod strojom a orežem trošku viac-okolo 2-3 mm - tak presne tie vlnky idú preč, a pri strihaní si pomáham špendlíkmi
@ucitelka70 tolko si slubujem ze si kupim rezac 😵 ale vzdy miniem na latky 😎
Ahoj holky, kdyby někdo měl zájem, dělám objednávku na zipy YKK, Opti, jehly Schmetz, žíhané nitě a velikostní etiket.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Bg0Lwxf...
Uzávěrka je plánovaná na zítra, ale bude se ještě dorovnávat, tak určitě do 15. možno se zapsat.
@caramilla ahoj krásna víla, videla som tvoje nové krásne fotky na blogu, sekne ti to, veľa zdravíčka prajem
@ucitelka70 Děkuji 😉
@jatva Ta je úplně profi! Fakt! Šikula. Začít se jakoby nedá, strčíš to pod patku a opatrně jakoby najedeš a pak to na konci zase přejedeš a vyjedeš, odstřihneš a zatahneš za nitky a udělá se uzlík.
A ta látka je krásná, co je to? Čeká mě šití dalších plenek, tak sháním inspiraci, zatím mám jen froté z mořskými koníky na plenku na snapku 😀
@jatva jojo, mě právě přišlo, že to je flanel 😉 Já mám nejradši na svrchní vrstvu oboulícní úplet nebo velur je taky fajn. Ale flanelovou jsem si taky na Kryštofa šila.
S těmi oblouky, to je o cviku, ušiješ 10 plen a budeš to mít v ruce 😉 A už u té druhé to určitě bude lepší. Menší vnitřní oblouky - třeba u látkových vložek se šijí nebo u chňapek🙂, tak tam vypínám nůž, jen na ten oblouček, to hodně pomůže, u těch vnějších, co jsou na plenách uši, tak tam to chce fakt cvik, jak látku jakoby ve stroji točit - musíš ji jakoby jednou rukou nasouvat k noži a za šitím zase vytáčet směrem od stroje, je to v rukou, určitě to nacvičíš, já si pamatuji, jak jsem si u první pleny myslela, že overlock oblouky šít neumí 😀
@caramilla 10 plienok....to aby som si dalsi prirastok spravila :D Moje prve plienky boli flanelky a mam ich celkom rada. Uplet mam tiez rada, ale vie zozmolkovat. Velur zas nema take pekne vzory...najviac sa mi paci plienka co som sila z malych velurovych dupaciek, kde bol pekny vzor.
ked chcem plienku s PUL, tak to je lepsia otacana ako som robila doteraz alebo to tiez mozem vziat OL ako kalhotovku bez otacania?
dievcata, idem si po radu, daju sa nejak opravit pretekajuce PUL-ky? Mam po dcerke a na dvoch miestach pri napnuti vidiet, ze ta pogumovana vrstva je potrhana (v klude to nevidno), ked sa maly velmi pocika, tak to pretecie 😝 mam sice viac vrchnych, ale tieto su moje najoblubenejsie 😅

Ahojte kocky moje sitie