Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Taky jsem podlehla Amelčinému kalendáři 🙂 Tak pak písni, co s tím děláš, já mám zatím objednané nažehlovajdy a ještě nevim co s tím... Ale něco takového, jaks šila, jsem taky měla v plánu... Uvidíme časově 🙂
@lillyzelvicka namakaná, si profík! 😀
@maly_prcek hihi to ja prave taky jeste nevim.. 😅 nejdriv jsem chtela pytlicky (ty jsou nejjednodussi), ale na tech by to nevyniklo. toz to asi taky takhle nejak podobne nasiju. no jeste mam mesic cas.. 😅 (uz vidim, jak to siju na posledni chvili na koleni den pred mikulasem.. 😀 😀)
@terezita Sem si říkala, že mně něco napadne, jak to uvidím naživo 😀 Asi nějaký panáček/... a na to kapsička s nějakým zabezpečením na knoflíček nebo něco...
@maly_prcek ja se loni inspirovala u misiznitky..
http://www.misiznitka.com/img/p/1070-2751-thick...
http://www.misiznitka.com/img/p/1071-2756-thick...
krásné šatičky, softshellka, kalhoty...slintám tu 🙂
Mé včerejší počiny zde a jdu si pro radu 🙂. Tričko je lepší, než to předchozí, jen jsem zkoušela jiný střih a je dlouhé, to bude mít J namísto noční košile, nebo ho spíš asi zkrátím. Škoda, chtěla jsem využít původní rantl, ale neva. Ale chtěla bych se zeptat, jaký máte fígl či grif na to krční olemování v rozích. Nějak šikovně si to tam přeložíte, nebo to mám spešl natáhnout? Na fotce je vidět, že se mi to krčí. Taky je vidět, že mi dvojjehla lítala zprava doleva. S takovouto se k tomu climayarnu nedostanu, ještě mám co pilovat 🙂
Druhé jsou fleecové tepláky, foceno zezdu, zepředu nic není. Jen jsem si omylem odstřihla malou šířku fleecu na tunýlek u gumy a víc jsem neměla, tak jsem musela udělat takovou huj fujárnu....ale zvenku to vidět není, tak neva 😅
Do třetice jsem šmejdila na MADE a líbí se ma tahle vyfikundace, co mají na lemovky...ale u nás jsem to nikde neviděla, nevíte, kde by to bylo k sehnání? http://1.bp.blogspot.com/_1eI7tS4s_Bg/TUEBrO7ts...
@lillyzelvicka jé to je krása. To bych nezvládla
@lillyzelvicka ta softshelka je fakt vymakana 😉
@terezita som kukla tvoj fotoblog, krasne veci, naozaj 🙂 som sa inspirovala na dlhsiu mikino-vesto-saty 😀 pre mna do poradne 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb..., len ci to zvladnem vystrihnut pre seba 😕
@terezita tie saticky su vlastne tieto, vsak? https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb..., to je z 2 kusov, vsak? ziadne rukavy.. vyzera fakt velmi jednoducho a pritom krasne 😉
@lillyzelvicka softka je super, aj farby sa mi páčia 🙂
@terezita tie sú rozkošné 🙂
@kuna paráda
holky to jsou zas vytvory 😨
@lillyzelvicka to je neco! uzasna, fakt! strih je vlastni? dost ted resim podle ceho strihnout svoji☹
@ucitelka70 ja mám ešte staršiu veritasku, takže ak šijem pružné materiály na nej, pri obyčajnom stehu látku mierne natiahnem, aby švíky nepraskali (nie vždy je to účinné) alebo používam endlovací a trojstehový cik-cak ,
ja som tiež naklonená tomu overlocku, mám ho doma požičaný, aj keď sa mi naň ťažko zvyká, je to trochu iné šitie
@aerin Nějaký dětský vel.158 se v Ottobre určitě najde 🙂
Wendy je objednáno, toho, čeho jste si objednaly třeba 1,1 kg - poprosila jsem je, jestli to můžou poslat v potřebném množství, uvidíme, co pro nás udělají. Po vzoru @caramilla jsem to objednala mailem (na eshop se nedostanu...), takže se to nemuselo objednat přesně na celá kg, tak uvidíme. Dost položek nemají skladem, tak snad to brzy bude. Co se nakonec objednalo, je v tabulce vidět, doufám.
Jdeme uklízet ☹ a v poledním klidu jdu na adventní pytlíčky...Jana během mého objednávání stačila udělat klukům z pokojíčku doupě plné nepořádku 😀 😀 😀
Výrobky opět chválím!
@kuna v tom kraji bych to netahala, spíš povolila při lemování to, čím lemuješ. Nebo použila pružnější "lemovátko"
@medvi11 no zatim v tech co jsem mela doma nic prave nebylo☹ ale ted si budu delat mikinu podle te ruzove fleecky pres hlavu co je v jednom z tech tvych, akorat propinaci a s dalsima upravama, tak jsem zvedava....a myslim si, ze by se to kdyztak dalo taky pouzit (trosku povetseny a s pripadnyma dalsima upravama 😀)
¨jeste ze na to mam lidi 😅
Supeeerrr!!! Volali z wendy a ty nadměrečné patenty a oboulícy naměří +/- přesně, takže nebudu muset moc ubírat nebo přidávat. To, co je skladem, budu mít doma v úterý a welur mátový nebude vůbec (do měsíce nedojde...ani ho neobjednávali), LAMA bude doma cca za 14 dní. Ta, co není skladem - tj.šedá, červená, fialová a krém. Kdo má skladové, bude v úterý u mně na stříhání.
@aerin já mít tvoji velikost, šiju z Ottobre furt 🙂 musela bych si orašplovat z obvodu asi 10 cm všude, abych do té 170 vlezla 😀 😀 😀
@medvi11 ještě se blbě zeptám, ale jak v tabulce poznám co je objednáno a je skladem? nějak se v tom neorientuju 😅

@terezita o Ivaniným banneru vím 🙂 a koukla jsem na to, krásné...pokud to opičáci zničí, tak budu mít pro příští rok vystaráno, resp.budu mít tip, jak to udělat 😀 😀 😀 že jsi to tu nedala dřív, než jsem si ty látky koupila? 😀 😀 😀