icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
6. nov 2011

@alinn Vlnu ručně netřít o sebe, jen tak jemně pomačkat, neždímat, jen jemně vymačkat vodu a pak třeba vysušit zabalením do ručníku a jemným pomačkáním. Nesmí se střídat studená a teplá voda - nesmí dostat teplotní šok. Ideálně teplota, jakou má vlna, tak takovou vodu, to je těch oněch doporučovaných 30st. Studená je rizikovější než těch 30st. Nesušit na topení a zároveň nepoložit např. na studený parapet. Peru v Ecoveru na vlnu.

caramilla
6. nov 2011

@tinusiatko V ČR se PUL nevyrábí, takže buď objednat ze zahraničí nebo koupit od někoho, kdo to ze zahraničí sem doveze 😀

alinn
6. nov 2011

@caramilla dík..a ty pereš v ruce nebo v pračce? teda jde mi o to jak dopadne tahle merino z myly v pračce 😎

prosím prosím, nemáte někdo vyfocenou tu merino fialovou?

stassy
6. nov 2011

@alinn Já ten merino oboulíc v pračce vyprala a přijde mi, že se nesrazil. Až se mi navrátí dítě s metrem přeměřím. 🙂

caramilla
6. nov 2011

@stassy A prala jsi na program vlna na 30?
@alinn Tak upřímně mám merino věcičky vč. mylly na hromadě na koši ve frontě na ruční praní🙂)) Do pračky se to bojím dát, až budu něco prát na vlnu na 30 v pračce, tak se tam chystám přihodit nějaký odstřižek jako experiment. Páč já ruční praní nesnáším. Máme blbý podiumyvadlo a kvůli ekzému je teda praní strašný, rukavice taky nesnáším 😀 Ale zase radši v ruce než si to zničit 😉

stassy
6. nov 2011

@caramilla Jj, vlna na 30. 😉 Dřív jsem všechno prala ručně, ale co máme novou pračku, jsem nějaká líná. 😀
Přeměřila jsem a jestli mi Ivuška střihla opravdu přesně 1m (já to nepřeměřovala), tak se vypráním srazilo o 5cm. Teď má 95cm, měřeno krejčovským metrem volně položeným. 🙂

tinusiatko
6. nov 2011

@caramilla to viem ,ale či niekto objednával cez zahraničnú stránku ,lebo čo viem tak objednávajú z detivbavlnke alebo šijeme detem tak len preto....

ivuska.h
6. nov 2011

@alinn Prala jsem jen v ruce... Základ je, že se to nesmí šudlat, jen tak promačkávat a voda musí být na dotek spíš chladná (pokud by se ti zdála teplá, znamená to, že má víc jak 36 stupňů a když bys pak máchala ve studené, může to už vlně způsobit šok a tudíž sražení).

ivuska.h
6. nov 2011

@daisyr Jde to po 10 cm, jako u MO. Vím, že ti dlužím odpověď na mail, snad se dnes dostanu k přepočtu těch cen, jak jsi chtěla.

alinn
6. nov 2011

@caramilla @stassy @ivuska.h děkuji vám za zkušenosti a rady

ivuska.h
6. nov 2011

@stassy O 5 míň jsem určitě nestřihla, většínou jsem spíš dávala cca o 2 cm víc a někdo měl i o mnohem víc, protože byly z objednávky celkem nadměrky (klidně i 20 cm), takže kdo byl poslední na řadě, ten to dostal. Jinak teda moje pračka mí vlněný program, ale až tak jemný, že to prd vypere. Můj svetr třeba ano, ale něco pokydaného od děcek ne. Buben se totiž otočí jednou za minutu (to jsem měřila), takže se to spíš jen tak odmáčí a to holt není moc účinné.

ivuska.h
6. nov 2011

@tinusiatko Tak třeba teď v rámci té hromadné objednávky z http://www.myllymuksut.com/ budou potištěné PULy... Jinak já objednávám všude možně, převážně z USA, pokud jde o potištěné.

ivuska.h
6. nov 2011

A konečně jsem nafotila pořádně sůvu a novou mikinu pro Ondru (tu už přes hlavu přendá 😀 ).

tinusiatko
6. nov 2011

@ivuska.h jéééj ďakujem ,nevedela som ,že aj takto to ide 🙂 práve kôly tým obrázkovím pulom som chcela 😀

vdovec
6. nov 2011

@ivuska.h jééé to je hezký 🙂. z čeho jsou ty aplikace?

ivuska.h
6. nov 2011

@vdovec Sova komplet jednolíc bavlna/elastan, letadlo taky, mraky z veluru.

daisyr
6. nov 2011

@ivuska.h nádhera! Sovičku už jsem viděla, ale to letadélko také nemá chybu, to by se malému líbilo, jen musím postupně nakoupit více látek, zatím nemám moc barviček na experimenty 😉

@tinusiatko ahoj, pokud bys něco chtěla z mylly... jak psala ivuska, tak se můžeš zapsat do tabulky, jsou tam i holky ze Slovenska, tak je možnost pak si to poslat hromadně apod., jen většinou tam je minimum odběr 2m od látky, tak si napiš, co by tě zajímalo a uvidíš, zda se někdo přidá

tinusiatko
6. nov 2011

@daisyr a kde nájdem tabulku?

vdovec
6. nov 2011

@ivuska.h že to máš takový krásně hladký... to se asi něčím podlepuje, co? to tak daleko ještě nejsem 🙂)

ivuska.h
6. nov 2011

@vdovec Jojo, to je ten zázrak jménem Vliseofix, viz http://postaramese.blogspot.com/2011/08/aplikac....

daisyr
6. nov 2011

@tinusiatko no vidíš, zapomněla jsem vložit odkaz 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

tinusiatko
6. nov 2011

@daisyr 😀 dík ešte sa v tom zorientovať a bude to v poho 😀

caramilla
6. nov 2011

@ivuska.h NO COMMENT!!! 😀 😀 😀

@tinusiatko Objednává z USA kdekdo, tam jen je třeba si trošku zjistit, co tě čeká (jsou určité limity, od kdy se platí DPH a clo; co jsem měla vč. DPH a cla mi vyselo na celnici 3 měsíce a je třeba taky trochu vědět, jak na ně, každým balíkem se člověk učí 😀 )

mehlo
6. nov 2011

ahojky! prosím ještě odkaz na wendy zapomněla jsem si ho dát do oblíbených.

maryol
6. nov 2011

@season vo Zvolene
@lilly2711 parádna výbavička, po coverlocku poškuľujem tiež, no to už by som potrebovala pre seba celú 1 miestnosť...
kde v Škótsku žiješ, ak to nie je tajomstvo? Je to tak trochu moja srdcovka, strávila som v Škótsku niekoľko mesiacov 🙂

k_a_j_k_a
6. nov 2011

Ahojte. Tie Vase vytvory su uzasne. Moooc sa mi pacia. Chcem sa opytat, z akej latky robievate tricka a leginy ? A kde ich kupujete? Lebo u nas nemaju nic pekne a detske a vobec neviem, kde by som k takym krasnym latkam mala prist. Vola sit by aj bola, no nie je poriadne z coho ☹ dakujem Vam.

caramilla
6. nov 2011

@k_a_j_k_a
😀
www.sijemdetem.cz (opravdové skvosty jsou v kolonce hilco a wendy, ale určitě stojí za to i bambusové látky a látky z biobavlny) - téměř všechny látky mají atesty pro děti do 3 let
www.dumlatek.cz (tam maji uzasna platynka pro deti, mivaji tam obcas i skvele uplety, ale ty jsou uz dost vyprodany, jsme nakupovaly az jsme to vykoupily 😀 ; nově tam mají ale jemný manžestr, koukni do novinek🙂

No a většinu kupujeme v rámci hromadných objednávkách na http://www.produktservis.com/ ; http://www.moraviatex.cz/; aktuální je teď mylly, které končí ale zítra (vlastně dneska🙂 ) v 8 večer.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
Tam jsou úžasné úplety pro děti z merina, bambusu i bavlny, koukni, ale na vlastní riziko! 😀
Všechny tyto 3 zdroje mají látky většinou také atestované pro děti do 3 let, alespoň myslím že tak nějak to je (od wendy a moraviatexu mám certifikáty i doma🙂

Dobrou noc

terezita
7. nov 2011

bre dopoledne!
@ivuska.h ja ze starych kalhot po m. presivam katata na em. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...
ale je to dost rozstrihane, takze az ji poporostou nohy, tak uz to moc nepujde. ale ted jsem videla, ze delali dzinove kalhoty ze 2 ks, ten bocni sev zustal ponechan a smiklo se to ve stylu jak se sijou leginy..

a ja mam konecne hotove to merino tricko (ty naplety jsem nakonec udelala z fineribu, bo se mi ten rib nepekne tahal..)

caramilla
7. nov 2011

@terezita Bože, "to u krku" je nádherné! A finerib teda ladí parádně 😉