icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
8. nov 2011

@papajka7 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ To fakt nas.....

aerin
8. nov 2011

@ivuska.h ja mam, jsou sice takovy vyglajdany, ale patentkujou

daisyr
8. nov 2011

@papajka7 Jejku, tak to mě mrzí 😠

papajka7
8. nov 2011

no nic ,bola takej nevyraznej reznej farby,tak uz planujem na nu neake aplikacie nasit s toho mylly merina 😉 ,no len dufam,ze sa mi to podari s oboch stran nasit neak obstojne,som tu zahliadla sprej na spevnenie ked sa nasivaju aplikacie,moc som to nestudovala,lebo aj tak ten zazrak asi nezozeniem na slovensku 😒

aerin
8. nov 2011

holky uzasny vytvory, fakt slintam!
ja pytlikuju pro Z. mikinu a teplacky s tmave modryho mtx vyplnku a hilco auticek...v nedeli jedem na sraz se slepicema, tak chci aby mu to sluselo😀
chtela jsem stihnout i mikinu pro sebe, ale prdim na to, radsi si s ni pohraju az se vratime

aerin
8. nov 2011

@papajka7 jezis to me mrzi, to je fakt skoda☹

vdovec
8. nov 2011

@papajka7 já jsem normálně našla na merinu body z obchodu housenku.. bylo nový a taky jsem myslela, že vyletím z kůže.. našla jsem ji na tom normálně, až když jsem to vyprala a pár dní to leželo doma.. tak jestli jsem si domů něco přitáhla.. tak mě to bude fakt mrzet!!

holky co proti nim děláte??

aerin
8. nov 2011

ja uz pisu i s hrubkama, no potes koste☹

papajka7
8. nov 2011

no spravila som chybu,ze pri baleni do vreca som tam neprihodila levanulove vrecusko,alebo to cele nakvaplat levandulovym esterickym olejom aj ked neviem ci by to pomohlo

michamicha
8. nov 2011

Objednávala jste některá z vás teď v poslední době něco u Mráze? Já už týden čekám na mail s platebními symboly a pořád nic 😠

animal
8. nov 2011

@vdovec dej do máchání kapku éterického oleje - levandule (lepší než levandulové pytlíky a různé přípravky)

papajka7
8. nov 2011

@animal aha vidis tak zahada rozlustena,lebo som bola skontrolovat aj veci com mam posite s merina z detivbavlnke a tam nic su v poho,ta deka aj ciapka boli nove neprane

rebelie
8. nov 2011

@michamicha Já, asi před 3 týdny, info přišlo hned, ale já měla osobní odběr... nicméně pak jim to trvalo přes týden než přichystaly látky k vyzvednutí...

medvi11
8. nov 2011

Nedočítám, nestíhám 🙂 wendy nastříháno, tabulka dopočítaná (krom balného, to se mi nechce hledat, kdo má jaký balík a co vše...a kdo ke komu půjde - to doplním až při odesílání). Nabízím přebytky - když se nikdo neozve přes IP, nechám si je:
0.5 m flísu royal - krásně tmavě modrá
0.95m lama tm.hnědá
cca 0.5-0.7 m (střihnu dle požadavku, zbylo mi 1.25m, něco si chci nechat) patent landrynek - sv.růžová, není to tunel
0.5 -0.7m červeného oboulícu (zbylo mi 1.5m, něco chci 🙂 )

caramilla
8. nov 2011

@michamicha objednávala jsem taky cca před 3 týdny, na podklady jsem čekala asi taky týden. Oni jak teď mají akci na ten flíz, tak maj, podle mě, hodně objednávek a nestíhaj...

medvi11
9. nov 2011

Lama hnědá a flís modrý už není, nabízím jen odstřižení červeného oboulícu a sv.růžového patentu v délce cca 0,4-0,7m 🙂

medvi11
9. nov 2011

@caramilla Flís od Mráze mám doma a kvalita nic moc, tomu z wendy nesahá ani po kotníky...
Dočetla jsem včerejší drby...zavinovačky je mi fakt líto ☹ naštvalo by mě to fest ☹
@caramilla - tvoje výtvory už ani radši nekomentuju, ale dík za ty listy, mně se to moc líbilo a konečně vím, jak se to dělá (byla jsem líná to hledat někde na netu, jaký je postup...)
@lillyzelvicka - triko moc pěkné, líbí se mi ten materiál...a s focením jsem na tom taky blbě ☹

season
9. nov 2011

Babenky slovenské, natrafila som na lacné kony Hard na slovenskom mmb, len za 1€, písala som s tou paňou, vraj má vela farieb a nielen po jednom kuse, tak aj do overlockov.

wzorcek
9. nov 2011

@season co je prosim ta kony Hard? ja som asi tak trosku mimo :D neposles prosim linku?

animal
9. nov 2011

@wzorcek to jsou nitě do overlocku značky HARD

caramilla
9. nov 2011

@medvi11 Hele, i Caramilla potřebuje pochválit, když se s tím šije ve dne v noci 😀 😀 😀 , chdí s PULalam k SD a hledá, který se více hodí, aby to nebylo moc fádní 😀 ALe je teda pravda, že z takových látek se šije samo🙂

michamicha
9. nov 2011

@caramilla hmm, to je blbý, já se tak těšila na ten šusťák, že začnu konečně šít ty oteplováky pro malýho ☹ koukám, že budu ráda, když mi to pošlou za 14 dní 😔

crawler
9. nov 2011

@animal Děkuji moc za softshel! Už se kochám 😵 😀

No jó...takže k dobrým fotkám potřebuji jako základ dobrý foťák 😀 Já si říkala, že to bude tím, že fotím mobilem 😀 A Car - asi máš nějaký placený photoshop, ne? to černé pozadí máš nějakou látku nebo to uděláš až na pc, že se ti to nějak automaticky ořízne? No prostě - Tvoje fotky jsou úžasný 😵 A ono, co si budeme povídat - fotky prodávaj (tím rozhodně nechci říct, že by výrobky v reálu nebyly tak hezký, ale prostě je i potřeba to umět nafotit).

foceno opět z mobilu, ale bez dítěte to vypadá o fous líp 😀 ušila jsem z autíček ještě i bodýno 😵

mooncaa
9. nov 2011

Chválím všechny výtvory, jen tu slintám.

Mám dotaz, když už to tu někdo nakousl kony Hard do overlocku, dá se někde najít nějaký vzorník barev?

Chci objednat tuto
http://www.sicistroje-shop.cz/nite-vysivaci-pot...
, ale přijde mi, že všechny modré až na jednu na obrázku vypadají úplně stejně, žluté si také podle popisu představuji jinak, atd. Tak moc nevěřím, že obrázky sedí. Nemáte někdo zkušenost?

medvi11
9. nov 2011

@crawler jé promiň, byla jsem líná listovat dozadu a zdálo se mi, že vidím ty kostkaté gatě, co šila manželovi @lillyzelvicka, když se fotilo to tričko...takže chválím TVOJE dílko 🙂 a i to další bodýčko 🙂

Utahala jsem JAnu pochodovým cvičením, fakt šlapala skoro 2h v kuse, má trochu rýmu a kašle, tak jsme vzdaly cvičení ve městě a obešly jsme naši "vesnici" dokola a křížem krážem...tak snad bude dobře a dlouho spát a já budu moci zabalit těch pár balíčků wendy a VTC, kdo to má už komplet a nechce do hromadného...a kouknu, co tam zbývá, jestli se Praha stále ještě vleze do jednoho balíku 😀 😀 😀

lukrecia
9. nov 2011

Ahoj holky, vůbec vás nestíhám číst... nedlužím někomu něco? VTC? Jsem si ty tabulky neuložila a teď jsem v háji... a objednávku na mylly jsem taky prošvihla, koukám... no, aspoň uišetřím... btw, kdyby se dělala další objednávka z Wendy, dejte vědět :D Ten flees je prostě úžasnej!

medvi11
9. nov 2011

@lukrecia nedlužíš nic, i VTC i wendy máš OK, vynulováno 🙂 a flís se mi taky strašně moc líbí...oravka má úžasnou kombinaci šedé tmavé a pomerančové, jak to leží u sebe, kochám se pohledem...

daisyr
9. nov 2011

@lukrecia mailík k engros jsi myslím taky dostala 🙂 a kdybys náhodou mylly ještě chtěla, jukni do tabulky https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... a není problém, já to uzamkla, abych mohla s @ivuska.h doplnit minima a ceny, sčítnout to a vybrat zálohy, takže do doby objednání se dá ještě upravovat 😉

monikajan
autor
9. nov 2011

@luckydaay ako Ti uz pisala Car, sitie plienok sa oplati (aj financne, aj pocitovo, ze clovek urobil nieco uzitocne a pekne... 😉 ). Na zaciatok vyskusaj usit obycajne plienky zvlast a k tomu pul nohavicky zvlast (nepustaj sa hned do AIO= all in one = plienka s nepremokavou vrstvou pul). Vobec to nie je tazke, ak mas obavy, skus najprv z frote uteraka alebo stareho flaneloveho pyzama... a potom usi z normalnej latky. Strihy, postupy, rady (latky) pozri tu: http://www.detivbavlnke.sk/uzitocne_linky.php?P... a aj tu: http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...