Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@medvi11 hmm počkej až příjde soft 🙂 musím běžet dneska koupit zase další izolepu, došla mi a nemůžu balit. Stejně bych dneska nestihla poštu, protože jdeme s malým plavat a dopol. jsem neměla k dispozici auto. Ale soft už je veškerý nastříhaný a většina je i vyexpedovaná, tak do konce týdne i ten zbytek.
@mooncaa vzorník barev od polimex hard je asi nejlepší zde: http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Cat...
ja používám barevné 1000Y, bohužel se vetšinou trhá nit spodního kličkovače,možná dělám něco špatně, s overlockem jsem zatím začátečník, když dám do kličkovače místo barevné nitě 1000Y bílou nebo černou 5000Y tak není problém, okamžitě se trhat přestane a šije se skvěle. Nevím, možná je jiná kvalita u návinu 5000Y a 1000Y, ale podle popisu tam rozdíl nevidím obojí jsou č. 120.
U klasického šicího stroje jsem zatím problém neměla.
jupííí, volali mi od Mráze a poslali už i ten mail 😎
@caramilla a tak jaký je tady ten flíz od mráze?? já nad ním uvažovala pak nebyl čas a teď mě zase lákal ale asi to prdím no nevím poreferuj 😀
@lillyzelvicka Hele, na první pohled je takovej divnej, takovej málo beránkovej. Byla jsem zklamaná, když jsem ho objednávala poprvé. Ale pak jsem z něj ušila Jasmínce kabátek a oblíbila jsem si ho, je tlustej a teplej a ta cena je úžasná (za tuto gramáž). Takže já jsem koupila zase - ten zlevněný. Pak tam maj ten mikroflíz a ten je fakt úžasnej, moc příjemnej, jemnej, myslím, že to bude dost podobné jako wendy, co jsem měla v ruce ty vzorky, až dorazí wendy, tak můžu srovnat. Tam ale zase je vyšší cena🙂
Dnes jsem byla v Biltexu... Celkem jsem se držela, koupila jsem jen takovou kratší lamu na kabátek pro mimino (má chlupy tak třetinové, jak Wendy lama a je o dost měkčí), manšestr pro Klárku na kalhoty a takový silnější kytičkový teplý úplet na nějaký svetýrek. Ale objevila jsem, že mají nově softshell, byla to ta verze se šedým flísem, barev měli celkem asi 7, přesně teď nevyjmenuju, vím, že neměli tu čokoládovou a že měli šedou a ty T-mobilovou.
@medvi11 Schůzky jsou až zítra, J. to popletl 🙄 Takže jsme jeli v jinou dobu a tudíž jsme se nestavovali.
@caramilla aha tak kurňa jsem zase na vážkách 🙂 chci i nějaké ty látečky jako podšivku tak asi zase budu utrácet, ale nejdřív stoklasa 😀
@katka82 jé děkuji 😵 Šije se z toho pěkně - nemám OL, takže samozřejmě jsem si musela dávat zatracenej pozor, abych látečku ani trochu netahala (no, na některých místech se mi to stejně nepovedlo), ale celkově se mi z toho šilo o dost líp než z bambusového froté (z mylly) a líp než z fineribu 🙂 A látka je na těle úžasná - malej oblečení absolutně neřeší, ale toto je první oblečení u kerýho se směje a hladí si bříško, což znamená, že se mu to líbí 😵 takže já jsem nadšená 🙂
Dnes jsem ušila svou první kapspvou AIO dle vlastního střihu (foto jindy - malej v ní právě chrupe 🙂 ). Ale prosila bych radu - jako dotykovou vrtsvu jsem dala bambusový flíz (z mylly) - nic tak hebkého jsem v ruce neměla - nicméně - ta látka pruží a když jsem našívala gumky, tak jsem ai mimoděk přidržovala nebo já nevím, jak se to mohlo stát, ale guma moc nařasená není - čili se musela vytahovat i látka. JAK TEDY NAŠÍVÁTE GUMY NA PRUŽNÉ LÁTKY??? Můžete mi poradit s technikou? Děkuji moc!!!
@crawler Nestřihla jsi ten flís náhodou naopak, než se má? Protože se mi zdá dost nepravděpodobné, že by to tak pružilo po délce (tak vycházejí ty místa kolem nožek)... Nebo taky když je látka zespodu hladká, stroj špatně podává a výsledkem je taky volná guma. A jinak se neboj, ten flís zhrubne a zprkenatí 😀
@wzorcek http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=12732713 pani ruší prevádzku, tak po víkende bude niečo nové
Holky díky moc 😉 🙂
jinak dneska jsem taky konečně něco spáchala z toho softshellu 😉 bobkovi jsem dělala zelené gaťky 🙂 fotečku vyrobím ráno bo v tomhle světle to moc nejde 😝
@animal ten rákosníček je naprosto úúúúžasnej 😵 😵 teda ty tvoje ručky 😵 už jen pozlatit 😉 🙂
@lillyzelvicka pokud budeš objednávat nějaký fleec tak se ráda přidám 😉 😀
Tak jdu chrnět než se vzbudí přísavka 😉 ať si ještě užiju postel bo pak budu dřímat v křesle při koju 🙄 😀
@caramilla Proč ty lesklé patentky nechvakáš štípačkama kleštěma? Jde to líp... Teda manželovi, já patentkování přiřadila mezi mužské práce 😀
Jinak se mi stala nepříjemná věc se softshellem z první objednávky (červená barva, šedý flís) -- kalhoty, co jsem šila Klárce už na minulou zimu, prané jen několikrát (leze z nich ta špína sama 🙂), jsem vyprala na 40 jako obvykle a místy je vidět, že se laminace odlepila od červené látky, jsou na tom jakoby puchýře. Kdyžtak nafotím. Ondrovy kalhoty ze stejné látky prané zároveň jsou v pořádku. Stalo se někomu něco podobného?
@terezita Taky mám (resp. D. má) ten tyrkysový soft jak čuně... 😠
Aha, soft se pere na 30st... 😝
@ivuska.h no to by u nás asi neprošlo 😖 Váša ublinkává furt a to i třeba 2 hoďky po koju 😒 v leže mi pil jen v porodce a doma už nee 😝 ale máme pohodlná křesla 😉 dobře se v nich spí 😀 😀
@crawler díky 🙂 no taky se na ni chystám až bude trochu času 😉 😀 😀
jinak tafy jsou ty gaťky 🙂 mam z nich docela radost 😵 i Honzíkovi se mooc líbili 😀 a pak ještě fleecová čapka 😉
@volpaia Ano, tento -- http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/1-1....

Mám doma málo látek? Došel velký balík MTX od somika pro mně a @jarakr, má to přes 14 kilo 😀 😀 😀