Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak do dalšího Mtx se ráda přidám. Mě teda oslovil finerib, bych tentokrát vzala i jednobarevný, nejen proužky. A určitě by to teda nebyla malá objednávka. Klidně počkám na po Vánocích - bude víc peněz.
Holky, kdo nemáte mylly objednanou (ostatní dostaly mail🙂), jsou tam nějaké přebytky, resp. to, co chybí do minima, kdyby měl ještě někdo zájem (viz. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...)
Merino rib: tyrkys - chybí 1m, oliva - chybí 1m, oranžová - chybí 1m do minima
Úplety pirkko oranž i modrý chybí 0,5 m
PUL hvězdy chybí 1,5m
Patent petrol 1m, černá/musta 0,8m, oliva 0,8 m, zelená/ruohonvihrea 1,5m
Cotton velur apples/oranž. 0,75 m
Případní zájemci piště IP 🙂
ad MTX, mě se zase líbí ty bambus výplňky, když se tu tak chválí 🙂 a také nějaké patenty by se hodily
ještě k té švestce, myslíte, že foto je reálné? jak hodně odpovídá foto realitě nevíte?
Ahojte maminky. Obcas tu nakuknem a popozeram vase krasne vecicky. Teraz som tu zavitala kvoli prosbe o radu. Uvazujem nad usitim zavinovacieho fusaku alebo nejakeho podobneho, aby sa dal dat do nosica. Mate niektora navod? Sili ste ho niektora? Chcem to pre moju 15 mesacnu krasavicu, takze vecsi ako tie co sa predavaju do vajicka. Zatial som usila len zopar veci, ale celkom ma to bavi, tak by som chcela nieco nove vyskusat. Dakujem vam za odpovede.
@season jj, miniobjednavky🙂)) som myslela, že spravím mini (!) slovensku hromadku, ale kedže sa uz našla dobrá duša, nepridame sa v jednom?( ušetrime na postovnom... Tak by sme mohli všetky slovenky si to dat poslat na jednu adresu.... Ja som si inak kvôli hromadkam založila účet vo Fio banke :D
jojo, z te svestky by se mi tuuuza libila mikina pro me 😵
Baby, ja z Vas nemozem...ako stihate pisat aj sit???🙂))) ja nemam sancu ani vas docitat, a preto sa radsej spytam... vidim ze opat nejake objednvacoky... 🙂))
Neviete ci je niekde take frote ako uterak 100%bavlna? chcela by som zupan pre mojho starsieho...mame teraz ale dako sme vyrastli uz....
chvalim vsetky za krasne vecicky 🙂))
@daisyr ja ta poprosim ... o toto :Patent petrol 1m, cerna musta 1m, oliva 1m, pripadne len to minimum co treba doplnit ak sa da...
a zabudla som bundicka zo softu hotova...musim poprosit modela o fotenie...zatial mam foto len v mobile 🙂 tak snad ked sa vyspi...
Já se holky pos...u 😲 😀 Já potřebuju další látky a další a další...ale co náš společný účet? a vánoce? a ? a?...co mám dělat???? přestat jíst? ani to by mi asi nepokrylo výdaje :-/ 😀
@ivuska.h No, střihla jsem to tak, aby to primárně pružilo do šířky (což je doufám správně 😀 )...no, dnes učiním další pokud a uvidím, ale naštěstí to malýmu neproteklo - ráno byl suchej, takže to kolem těch nožek ení až tak hrozný - zase lepší než aby ho to škrtilo...🙂
a málem bych zapoměla SLONÍ PUL aj. je již v Praze na celnici 😀 Tak uvidíme, jak dlouho ho budou zadržovat 😉. Právě jim jdu mailovat podklady.
@anielik myslim, ze toto by mohlo zodpovedat 🙂 http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
Holky, nechcete některá Wendy flís v odstínu Jeans? Mě se moc nelíbí, čekala jsem ji trošku jinou, tak kdyby po ní někdo toužil.. 🙂 Mám 2m.
čau, jsem tu dneska celej den nebyla
@daisyr a kolik máme poslat zálohu na mylly? nebo to můžu poslat rovnou celý? to budu vkládat přímo na účet, aby manža neviděl v internetovym bankovnictví převod, to bych si vyslechla řečí 😝
kurňa, to je mor, totok... chlap mě asi zabije, neb nám zruinuju účet asi...
hlavně nic z toho nepotřebuju, že.... ale když to jsou tak krásný látky, ach jo..
včera jsem šila z toho nádhernýho fleesu z Wendy a myslela jsem, že můj úžasný nový Janome poletí z okna!!! Neustále mi trhal nit (šila jsem nejdřív elastickým, pak cikcakem), když mi nit přetrhnul a já znovu navlíkla, šil, jako bych měla horní nit povolenou, ačkoli jsem napětí nitě neměnila a předtím šil dobře... normální bavlněné látky šije v pohodě. Nemáte s tím někdo zkušenost? Zkoušela jsem měnit napětí nitě, ale bylo to k ničemu :(
@lukrecia Mě toto dělal COL, když jsem šila z mikroflízu z DOmu látek, furt trhal nitě, málem jsem ho rozdupala. Brother rovnosteh to dával úplně v pohodě. V napětí nitě to nebylo, prostě ten COL nedává silnější látky, takže je bohužel i možná, že tvůj stroj nedává silnější látky a šije jen ty tenčí.... Také by to mohlo být v jehle, nevím... Dneska mi trhal nit OL na levé jehle u softu a pak jsem přišla na to, že jak jsem tam dala jeansové jehly, tak je nějaká tlustší a nejde tam zasunout úplně nahoru a moc čouhá dole, takže jsem vyměnila za standart a hned to bylo dobrý, Tak ještě můžeš zkontrolovat, zda máš dobře namontovanou jehlu, ale toto asi bude jen záležitost toho OL, co mi to dělalo...
Lama mě zlomila ☹ ...a myslím, že to nezústane jen u toho... Teda...můžu tam něco přihodit? Nějaký rib? 😉
mám dotaz jaký je rozdíl mezi rotačním a cb chapačem? na jiné diskuzi jsem se dočetla, že prý cb chapač je hlučný, často se zasekává a prý je nestabilní 😕
@michamicha cb chapač mají všechny stroje staršího data výroby, taková ta "klasika" 🙂 , cívka s nití se dává na stojato pod stehovou desku. Můj starý stroj měl tento chapač a žádné problémy jsem s ním neměla. Pravda, trošku při šití cvakal (jak se kýval ze strany na stranu, byl tam styk kov na kov) a byl oproti nové Janomce hlučnější, ale že by se zasekával, to ne...

@kuna super body, povedlo se, já taky dělám lem jako ty, ale zatím jsem šila jen 1 body, musím ještě vychytat ten lem, as také zkusím 3cikcak, patentky také budu kupovat ty kovové, jsou na kupovaných body a přijdou mi fajn, ještě jsem ale nestačila zajít do galanterky a jsem zvědavá, zda mi ty 3-4 vrstvy fineribu poberou 😕