Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h kabátik krásny, ked som tú látku videla, myslela som, že vyzerá príšerne, ale teda si trieda, ked si niečo také vieš predstaviť len z malého obrázka.
@anielik krásne, obdivujem aplikácie a presnosť ako to dokážete pekne našiť. Nemám na ne odvahu, furt sa bojím, že to s nimi bude škaredé a pokazím celú robotu 😝 tak radšej len nažehlím reflexné lietadielko alebo lodku 😀 Ale ked budem veľká aj ja dokážem také lietadielko ako @ivuska.h 😉 😀
@caramilla Psalas, že máš opižlané ruky, jak krátíš ty dlouhé hroty leskláých patetek - u nás se to dělá tak, že vezmeš štípačky a cvakneš si ho o kousek... To jen kdybys chtěla změnu činnosti 🙂 Nevim, jestli je to rychlejší...
Asi je něco ve vzduchu... Taky mně blbne stroj... 😔 Špatné napětí nití, blbě se mi to provazuje (horní se málo utahuje)... Zítra ho ještě rozšroubuju a vysaju a jinak fakt nevim co s tím... 😒 A hlavě teď se mi porucha vááážně nehodí!
Nemáte tip, co s tím?
Převíkala jsem horní niť, znova namotávala novou spodní, měnila jehly, měnila napětí nitě, zkoušela jsem i různé látky, ale furt je to povolené...
@maly_prcek ja som tak mala prasknutú pružinu na tom koliečku, kde sa nastavuje horná niť, aj na maxime to bolo povolené. Ešte skús to koliečko úplne odskrutkovať a znova s tou pružinkou naskrutkovať. Snád nekecám... bolo to už dávno a na maminom stroji...
@maly_prcek aha, jo takhle, štípačky zkusím.
S tím strojem může opravdu pomoct vysání, mě to někdy hodně pomůže🙂 Teda mě ně, stroji...
@anielik No vida, a já myslela, že v softu už nic nového vymyslet nejde a každý den mě tady někdo překvapí:D
Já se piplám s jednim superpiplavym nápadem na aplikace na softu, baví mě to, ale už se těším, až bude hotovo. Myslela jsem si, že to dneska došiju, ale prdím na to, do 6 fakt nešiju....
😀
@lenasss pěkná...on ten vypasený zadek mimina a hubený tříleťácký vyjdou skoro nastejno, aspoň u nás jo,...plenka anavy v období asi 8 měsíců a 3 roky - průměrné děti obě - vyšly fakt nastejno...kluk starší a holka mladší, z našich tří dětí nejhubenější coby mimino kolem toho půlroku-roku.
Tady jsou vidět ty zadky, první řada červená bambuska 🙂
@medvi11 asi máš pravdu ten náš kluk je extremě hubený po tátovi ve svých třech letech a půl letech má 13kg tak uvidíme v únoru jak budou sedět 😀 ale šila jsem si i podle te šijem dětem jak tam nabízí ten střih a ty jsou malé tak ty určo budou novoškovi těch mám víc a potom budu došívat ted jsem slíbila masku anděla tatínkovi a adventák pro syna tak musím se vrhnout i do toho mikuláš se blíží 😅
No děvčata, to jste mně teda nepotěšila s tím fleesem, jato, že jsou ty stroje takový lemry? Ale vysát taky zkusim... po těch horách manšestru by to asi stálo za to ;)
@maly_prcek mě to dělalo minulý týden taky - všechno jsem vyvlíkla, vypla, kolečko dala na 0 a pak zapla, dala nitě a posunula na 3-4(u fineribu) a najednou ok - potřebovalo to dát na 0 a vypnout, protože jinak to nereagovalo ...
Ne...stojí za prd vkládat fotky do diskuze grr...- nic tam není vidět, takže pro zájemce - plenka je vidět normálně v mém albu zde :
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/crawler/albu...
@crawler Plínka se super. Vevnitř máš co? suedecloth nebo něco savého? K tomu stříhání, u nás to bylo podobné, né že by byl až tak neposedný, ale bojí se nových věcí a lidí, takže salón nepřicházel v úvahu, nakonec jsme ho rychle objeli strojkem, to se mu líbilo, jak to vrčelo, mohl se koukat do zrcadla a dobrý 😉
@daisyr jako dotykovou vrstvu mám bambusový flíz z mylly a udělala jsem si tam kapsu a do ní cpu naše staré vícevrstvé a čtvercové pleny🙂 když Fany má dost kulatý obličejík, tak nevím, zda když bysme ho vzali strojkem na ježka,tak zda by nevypadal jako meloun :-/manža se strojkem stříhá, tak by to bylo nejpohodlnější...no budeme tomuset zkusit, protože toto už je hrozný - ta blondýna naše 😀
hihi vy mate problemy.. ja u em. nemam co strihat, nic moc ji tam neroste 😀 😀 teda ma jeden cancour vzadu na temeni, ale jinak ma ty vlasky furt stejne dlouhe, jen ji rostou pekne do houstky. chude bude asi po mne.. 😅
@medvi11 no ja mam huste vlnite a teda cely zivot trpim.. nejde s tim nic udelat, rozpustene je mit nemuzu, vypadam furt jako tydyyyt.. ☹ a najit kadernici, ktera by se s nimi porvala je taky problem. driv me ani strihat nechtely (ze se jim to nevyplati, nez ostrihaji me, mohly by ostrihat 3 dalsi zenske.. 😅)
U nás to je zase tak, že od mala máme spoustu hustých vlasů a čím stárneme, tak to ubývá a slábně ... ☹

@anielik to je perfektný nápad! Som práve hutala, ako si to zosivala🙂