icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
12. nov 2011

@caramilla jo, mtx 🙂 diky 🙂

mehlo
12. nov 2011

@aerin jééé to je krása. Petula to taky ocenil, kouká na tvýho malýho a cosi u toho brebentí. Před chvilkou dostal od táty na zadek, tak se ted lísal k mámě u počítače a koukal na fotky

season
12. nov 2011

@aerin ved aj je! Nádhera. Z akých je to matrošov, tie autička su mi povedomé...?

aerin
12. nov 2011

diky holky🙂 auticka jsou Hilco, ze sijemdetem, teplakovina a naplet z mtx a plys je umelina z kamennyho kseftu 😅

terezita
12. nov 2011

@kuna je to jen pruh latky dole. ony maji byt puvodne trictvrtaky, pod kolena, ale mala ma kratke nozky tak je ma jako dlouhe. ty kalhoty jsou hodne rozstrihane (teoreticky se tak rozstrihavat nemusi a da se to sit i z jednoho kusu, ale jde ta o ten efekt tech svu..), ale podle me tezke na usiti nejsou. mas k tomu i obrazkovy navod na netu, tam je to kdyztak vysvetlene.
@aerin souprava paradni! 😵 ja miluju na kalhotech ty vsadky na prdylce..

aerin
12. nov 2011

fuu, ale to kolecko na tu vnitrni stranu budu prismykovavat snad tyden 😝

@terezita jo, ja taky, siju tak skoro vsechno 😅

aerin
12. nov 2011

tak ne, slo to celkem rychle...ale o nejake pravidelnosti se neda moc mluvit😀 to vam pak musim jeste vyblejsknout, az se mi nabije fotak 😀

mooncaa
12. nov 2011

@aerin Pěkná soupravička, to je jaká barva Mtx?

caramilla
12. nov 2011

@terezita vidis, to zrovna ja ty vsadky na prdylce nechapu, me se to nelibi 😀 Asi mam potrebu spis Jasmince tu prdku v tech latkovkach opticky zmensovat, nez to jeste zvyraznit, ze tam ma zmuchlavou velkou (pocuranou 😀 ) plinku 😀

aerin
12. nov 2011

@caramilla no mne se to prave libi mnohem vic nez kdyz ma tu velkou prdel napresnutou v normalnich gatich ze skoro praskaji ve svech 😅

ale ja ti to neberu, to je to samy jak s tou gumou v nohavicich🙂 to zas uprednostnuju proto, ze kdybych mu udelala nohavice bez gumy/napletu tak dlouhy aby si na to neslapal, v satku by pak mel gate po kolena, takhle to ma delsi, ale zastavi se to na gume/napletu a kdyz ho nesu, nohavice stahnu😀

aerin
12. nov 2011

jo a taky to pak dyl vydrzi😀 i kdyz to ani moc neni nas problem, Z. roste tak zavratnou rychlosti, ze mi obleceni nosi klidne 3/4 roku to samy, takze si nemam na co stezovat 😅

lillyzelvicka
12. nov 2011

@aerin nádhera co je to za barvu?

aerin
12. nov 2011

uf uf, holky...myslim ze tahle http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
ale jiste to nevim

palosek
12. nov 2011

@aerin parádní soupravička...asi začnu D.šít taky auta 😀 Když nemáme toho syna :(

animal
12. nov 2011

@caramilla tak to jsem chtěla jednou v copycentru oscanovat ty archy střihů z Ottobre a 400,-kč za stránku v barvě nebo kdybych to chtěla černobílé tak 18,-kč za A4 nevím, kolik se tam vešlo A4 - byl to nestardardní formát. Takže jsem to zavrhla.

animal
12. nov 2011

teda člověk tady chvilku nejní vy krafete a krafete a stíháte šít 🙂 Aerin - krása

caramilla
12. nov 2011

@animal No, tak to je fakt slušná pálka, to už je levnější si to tričko nechat ušít než kopírovat střih. On, kdo má manžela, co takhle zneužívá služební zdroje, tak vůbec netuší. Ona vůbec netušila, že to je drahý:D

@aerin No, když už volné gatě, tak dávám takové ty aladinky, mám jedny od Lindex a zbožňuju je, ale nemůžu sehnat ve větším a šít to, to bych asi nedala, než bych vychytala střih a hlavně našla jemnou látku na ty sklady, tak to radši koupím🙂
Jasmínka už nosí takovou jen malou plínku, tak toto už nemusím řešit🙂
A s tou gumou, to já o funkčnosti vůbec vůbec nepochybuju, určitě je to super věc. Ale já měla pro sebe několik kalhot s gumičkama a prostě, když to stahneš, tak si po tom šlapeš a furt to je od bahna a když ta guma povolí, tak pak se ti z toho táhe taková ta zpuchřelá, na tyčky rozes... guma, ble. A to já zase nejsem schopná vyměnit, nesnáším vyměňování těhle věcí 😀
Ale teď jak budu šít Jasmínce druhé softshellky, tak jí tam možná něco takového udělám, chci jí dát na boky zipy, protože jsem zjistila, že proti svému domění jí vlastně softshellky dost často oblíkám přes botičky, takže to bude výhoda a aby to dole pak neodstávalo, tak tam možná gumu dám, ale asi klasickou jen do tunýlku, no ještě uvidím 😀

aerin
12. nov 2011

@caramilla Car, dorazil vlastne ten strih????

terezita
12. nov 2011

@animal @caramilla barca ted kopirovala cernobile nekde za 70,-
a na ty lindexacke jsem koukala vcera na mmb, byly tam dvoje z druhe ruky.. ale nakonec jsem si rikala, proc to kupovat, ze ma em. nasitych kalhot habakuk 😅

caramilla
12. nov 2011

@aerin zatim nic:( Snad v pondělí...

aerin
12. nov 2011

@caramilla to je divny, vzdyt jsem to posilala v utery nebo kdy, ne?

caramilla
12. nov 2011

@aerin aha, no tak to je husty:( Minuly tyden jsem posilala neco obyc, odeslala jsem v 5 odpo a druhy den v 9 to mely holky doma. Nekdy jde obyc psani i tyden, tak uvidime:(

maryasela
12. nov 2011

ahoj , holky mate některa vychytavku na šití podložky ......

sufik1
12. nov 2011

@aerin hezké

@caramilla po střihu na kojotriko jsem taky toužila.... žádné nemám a docela by se teď v zimě hodilo. I když stejně už kojím jen doma.

Ptala ses na ty rukavičky:
Ottobre 6/2010, stejně tak i botičky do nosítka http://www.webareal.cz/pattistudio/eshop/2-1-Ca... (viz foto)

Ottobre si většinou fotím - teda půjčené obkreslím střih, napíšu odkud to je a ještě si to vyfotím do kompu ať pak vím. Ale dala jsem si předplatné, fakt to nemá smysl kopírovat. Za ten rok se věci otočí a pak už je to skoro pořád to samé.

Jinak soft zeleno-hnědá se sundavací kapucí a modro-modrá. Taky botičky a rukavičky a ještě vložka do bundy na nosítko (jen taková rychlovka, ale dokopat se k tomu). Obzvlášť ty botičky do nosítka a vložka do bundy už hořely, od pondělí nám mění výtah. Zlatý Beco!

sufik1
12. nov 2011

@maryasela podložku dávám pul, doprostřed flís a navrch bavlněný samet netahací (u mráze teď v akci asi 129,-/m). Taky rozměr jsem upravila 60x80, jak se prcek točí, tak menší nemá smysl. Je pěkně měkká a hlavně díky flísu ty vrstvy nekloužou po sobě.

A ještě jedna vychytávka. Dala jsem tam na patentky odepínací gumu a používám to i v autě jako kryt sedadla před autosedačkou. Potomek občas zvrací a tohle hodím do pračky a je to. A nebo takové špinavé botičky taky udělají své.... Taky máš pořád přebalovák po ruce.

na fotce to vypadá nějaké křivé, ale je rovná....

rebelie
12. nov 2011

@aerin Krásná soupravička!

maryasela
12. nov 2011

@sufik1 jo jo , také jsem ji malinko upravila, dle potřeb s flísu je to pohoda ale PUL se mi huř zpracovavá, takže bez lepidla ani radu .

caramilla
12. nov 2011

@sufik1 Softshellky super, hlavně ta kapuca, boží!🙂
A ta vychytávka s přebalovačkou je super, mě furt vadilo,že to je s aksamitem takový tenký a jak nic🙂

Jinak mám skoro přešito a přijde mi to nakonec lepší než ta původní verze, snad to bude i funkční🙂

medvi11
12. nov 2011

@mooncaa Kam chceš poslat balík s wendy? Do hromadného balíku do Prahy k @jam3 (jam) nebo domů?

lilly2711
12. nov 2011

@sufik1 nadherne vecicky a samozrejme krasne farebne kombinacie. Tie boticky su super. A podlozka super, ja chcem tiez davat nieco do vnutra, tak super typ.
@caramilla a ta tvoja vinohradova supravicka je supeeeeeer, len tie detaily......ja na ne tak nemam nervy a trpzelivost.
ostatna tvorba tiez uzasna, uz stracam prehlad, kto co pridal.
Ja dnes zase nieco z nasej vybavy : chlpaty flis + uplet s elastanom - kabatik a vesta, len farbu mi zle odfotilo, je inak krasne zelena, na foto je bleda. A svetrovy kabatik podsity upletom. Z tej pasikavej zeleno-ruzovej mame aj leginy a tricko ako suprava je to nadherne, len uz sa mi fotak zasekol a nefotil, tak inokedy.