Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla teda fakt nádhera, na zaprasení od bláta škoda ☹ se pak pochlub, jak jsi to přešila...
@sufik1 pěkné, funkční, podložka praktická a s nápadem 🙂 chválím!
Těším se na úterý, jak mi zmizí látky z pracovny...
Musí se předepírat climayarn? Jsem líná...a přituhlo a Jířa potřebuje teplejší kuklu, ...
@luciferkax vlňáčky jsou jako nepropustná prodyšná vrstva na látkové plence. Zadeček dýchá, nezapaří se a když se dobře nalanolinuje, tak ani počůraná plenka nezamokří třeba dupačky...a pletené doma jsou asi nejlevnější a dají se uplést krásně barevné 🙂
Rukavice z Ottobre jsem zrovna včera šila taky, do narozeninové sady pro kamarádčinu holčičku. Na kalhotách jsou dole ty gumy pod boty, jak tu o nich šla řeč, já si bez nich nedovedu zimní gatě představit, aby se to nevyhrnovalo, když si dítě ve sněhu dřepá atd. Mám to na dva knoflíky, dírkovou gumu, takže se dá utáhnout dle potřeby, špinavá samozřejmě je, ale to mi nějak nevadí, ono to do druhého dne zas uschne, za tu praktičnost to stojí. Kalhoty dávám v zimě výhradně přes boty, naopak do bot padá sníh a ani to nedrží uvnitř. Kukla je ten free střih Ottobre, dvojité Mylly merino, takže hezky schované švy a dobrá zimní tloušťka. Snad bude i foto na modelce.
Větší foto dávám do fotoblogu...
@ivuska.h a neposlala bys mi prosím naskenovany střih na ty rukavičky? Pěkná barva a to s tou dírkovou gumičkou dolů super věc okopčím neva? 😀
Teď koukám, že se neřešila guma pod botu, ale guma v dolním okraji nohavice... Tak to dělám napevno, ne utahovací, to podle mě není potřeba. A důvody stejné jako Aerin -- udělám nohavice delší, kalhoty dýl vydrží a přitom si po nich nešlapou a neleze jim noha, když si dřepnou.
@lillyzelvicka Zkusím nascanovat, snad se nějak zadaří, ale nevím, jak to pak budeš tisknout ve správném měřítku, leda obkreslit přímo z displeje, tam si tu velikost nastavíš snadno... Ale jsou jen do 12 měs., šila jsem ty největší a velikost odpovídá, našim děckám je budu zvětšovat, hlavně teda do délky, šířka jim seděla.
@lillyzelvicka Jo a dírkovou gumičku klidně okopči, to není můj nápad, bylo to tak na kombinéze z HM, co měla Klárka na loňskou a předloňskou zimu.
A jdu spát, dnešní oslava mě zmohla, úplně se mi rozoostřuje obraz (ne z alkoholu 😀 ). Kamarádi bydlí v jurtě, děcka se pořádně vyřádily u ohně venku i uvnitř, ale celkem mi to taky dalo zabrat, jak jsem zvyklá furt sedět doma u počítače nebo u stroje 😀
@ivuska.h teď jsem koukala na ty rukavičky u tebe v albu a asi už vím jak ten střih vypadá.Jsou to asi 3části + náplet?Ale jestli budeš mít někdy čas mi ho naskenuj 🙂 Předem děkuji
Jo a ještě k tomu kolečku řezacímu co hrubší materiály?riflovina, flauš?Už vybírám 🙂 Tady je to jako mor pořád je něco co nutně potřebujeme 🙂
Všechny výrobky opět nádherné. Já už několikátý den stávkuju, mám angínu, tak se snažím ležet.
@ivuska.h Ta dirkatá guma, to je teda zajímavý výmysl, to je jako přes botičku, takže to jde přímo do bahna? 😕
Jinak guma na pevno mi přijde lepší než ta stahovací, co pak lezou "dráty". Já šiju kalhoty hodně úžký, nesnáším na Jasmínce takové ty "čekám velkou vodu", takže ty jí zatím drží přetažený přes botičku fets i bez gumy, nevyhrnují se nic. Tak uvidím letošní první zimní testování. Zatím jsem samořejmě nezkušená matka a hodně věcí se učím, vychytávám a přehodnocuju, to je jasné, takže za rok budeme mít kalhoty ala Ivuška 😀
Jo a pokud budeš scanovat rukavičky, prosím taky poslat 😉
@lilly2711 No, EPESNÍ!!! Ta chlupatka s tou kombinací proužků a růžové, paráda. Letos jsem se taky dala na kombinaci této zelené a růžové, hrozně se mi to líbí! 😀
A fotky přešití bundy, jako nejhezčí by to bylo ty chlopně tam vůbec nedávat a dítěti dát šálu 😀
Jo a ještě jsem chtěla napsat dodatek s mhdově softshellce, co jsem šila, tak přišel, že je prý suprová a že když odpářu "ty fleky", bude ji nosit 😀 Takže fleky s těžkým srdcem jsou dole a on ji nosí každý den a rád. Ale mě to stejně bylo jasný, že ty kuličky budu jednou párat, to byl jen takový pokus, jestli mi to sežere 😀
@ivuska.h rukavičky - jak je budeš zvětšovat? já šila taky největší velikost a přijde mi i krátký palec. Teď potřebuju ještě jedny pro 3 leťáka a nevím, jak odhadnout velikost...
@medvi11 dneska jsem střihla flís z wendy. Je úúúža. Hrozně příjemný a moc hezké barvy. Jen teda fotkám to neodpovídá ani omylem.
@caramilla dobře ses poprala s úzkým krkem
@season 😀 Po odpárání prý "a tohle je moje bunda?" a já "a čí by asi byla?" on: " ty šiješ bundy jak fretka, tak může být číkoliv" "to si nepoznáš svoji bundu?" "no, nevidím, ty fleky" "se asi vyprali, no".... "jé, díky! konečně jsou v pr... " 😀 😀 😀
A neblbni, prosím tě, já sem ten krk dala, aby bylo vidět, jak je vidět, ze to tam je takový vycapený, vyčnělý, mě se to teda nelíbí, ale paní je spokojená a to je důležitý 😀
A jakýkoliv tepláčky nás tady bavěj! Však já jsem byla nadšená z úplně obyčejných podvlíkaček z merina pro Jasmínu a chtěla jsem je ukazovat celýmu světu 😀
Holky, neměla byste některá přebytek nějakého holčičího softshellu 0,5m, který nevyužijete a chtěla byste odprodat? Ideálně nějaká růžová barva, atd. Já jsem si neobjednala, ale ty rukavice a botičky by se mi taky hodily. Nebo, nevíte, kde koupit v takle malém množství? Vím, že mají na ŠD, ale omezené barvy.
aha, tak koupit se dá i na MMB, Fler...já jsem myslela, že to jde jen přes ty velké dovozce...tak nic, já možná spíchnu i kaťata, tak to už bych chtěla metr a to asi žádná nepustíte 😀
@sufik1 zklamal mě jen jeden flís, naštěstí ho bylo jen metr (půlku má @caramilla a půlku @viki...zelinkavá 🙂 jednak ho nepřišel metr, ale asi 99 cm (to vem čert), ale kvalita trošku horší...jinak je chválím, kde můžu...bohužel jsem flísem zásobená a děcka mají flísových věcí relativně dost, tak až to doničí a vyrostou, jdu do wendy flísů taky 🙂
@caramilla fakt super spravené! Vůbec není poznat, že to není úmysl. Já bych to asi vyřešila jinak, nejdřív bych plakala, pak to vyhodila celé z okna a pak plakala znovu, pak to šla dolů sebrat, začla párat a nějak patlat znovu a pak bych opět plakala nad výsledkem 😀 😀 . Tahle vychytávka je fakt super!
Jo a ty softí kalhoty, jak píšeš, že drží přes botičku, páč jsou úzký - ty je máš ale dole s patentem, ne? To jako natáhneš přes botičku i ten patent?

baby. ja len jednu možno hlúpu otázku, ale načo slúžia tie vlniačiky? také štrikované kraťasky,? 🙂