Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ja tiez sijem hlavne po veceroch, kedysi bol hlavny cas obedny spanok, ale ten uz zrusil, teraz o osmej ide spat, to mozem vyberat strihy a strihat, niekedy pred deviatou uz tuho spi, tak mozem sit a o desiatej som uz zrela akurat sa umyt a ist spat. niekedy sa da aj cez den, hlavne take jednoduche veci, napr. teplaky - kym kreslim strih na latku, on mi kresli druhou kriedou tiez, potom striham, tak on si striha do nejakych zbytkov latky (jasne ze casto sa vrhne na tu latku co by fakt nemal nastrihnut), a zosit tych par dielov sa tiez da, krpec zatial srobuje sijaci stroj a ja len striehnem aby nedal ruku pod ihlu.
@quaxi ja som svoje prve vkladacky sila s malou v satke.. 😀 teraz uz je vacsia uz nedovidim poriadne na ihlu.. my denny spanok nemame, len 15min. predriemovacky... a prechadzku v satke .. aaaaach.. ale verim, ze aj ja usijem raz nieco aj na oblecenie.. zatial su to len take zosivacky
@quaxi jůůů super tepláčky a bunda 😵 😵
@maryol téééda klobouk dolů 😲 nádherné věcičky 😵
@terezita úžasná mikinka 😵 😵
Zuzi v šijem ti Terka určo střihne podle potřeby i třeba jen půl metru 😉 myslím že to tam měli i někde napsaný 😉 jen nevím kde 😅 zkus jí poslat dotaz 😉
já taky většinou šiju po nocích 😉 nebo přes polední spánek 😉 😀 tak taky přidám něco 😉 zateplené maskáče pro našeho prcka jen jsem udělal nějakej nízkej sed a tak jsem dodatečně přišívala náplet 😅 a zateplené gatě pro kamarádky malou 🙂
@terezita zavinovačku som odkreslila a mierne upravila, musím uznať, je do dobrý vynález - používame od narodenia a pravdepodobne poslúži ešte túto zimu, lebo nôžky sa dajú prestrčiť von, keď sú dlhé 😀 😀 😀
Ak chceš, odfotím a pošlem s mierami, je to veľmi jednoduché, mala som to ušité rýchlo. Pošli mail. adresu do IP.
tak tu je sľúbený strih na zavinovačku do autosedačky:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...
@maryol paradny navod! Ten keby som mala minuly rok...
ahojte,
chcem sa spytat ci okrem flisu sa da v metrazi kupit aj nejaka ina latka ktora sa da pouzit ako stay dry vrstva na home-made vkladacky. dakujem za info.
@lindauciatko podla mna na separacky by ti stacila deka z jysku.. taka biela stoji do 2€ , je tensia ak flis na separacku v pohode staci 😉
@zojec a co je to jysk? ta deka ale to je asi tiez flis, nie? ja som chcela nieco ine 😒
ahojte baby, takto sa vam sem votrem... 🙂
tiez mam positych par svojich plienok a vystali mi nejake materialy. konkretne ruzovy (taka syta) Pul, tak na cca 2 nohavicky a potom mam este ruzovy flis a suedecloth (neviem ako by som to prelozila) na vnutornu vrstvu plienky. ak by ste niektora mala zaujem, ozvite sa. ceny su v pohode, potrebujem sa toho uz zbavit🙂
@lindauciatko jysk je dansky obchod..http://www.jysk.sk/ vacsinou byva pri kauflande.. 😉 ano je to fleece, ale neviem o inom neumelinkovom matrosi, co ma sty dry vrstvu... 😖
@lindauciatko ja som davala do plienocky separacku od Imse, nie je to flis, je to tenucke, nechlpate. Velmi sme nevyuzili.
@katka82 super, super, latkovky pre mamcu som tu este nevidela! Uz sa chystam i ja, prave vcera som doladovala strihy, tak sa snad dam do toho.

@maryol nemam 😅 tam to nosi? 😀 je to velurova nazehlovacka. na tuhle latku bych si to barvou netroufla, by se to rozpilo..