Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka Jo, tři části + náplet.
@caramilla No jo, vede to přes spodek boty, takže tím šlapou přímo do bahna, sněhu atd., ale celkem ničemu to nevadí, ono to uschne nebo to můžeš přeprat v ruce. Horší by bylo, kdyby s tím šlápli do psího ho... 😀
@sufik1 Asi prodloužím tu dlaňovou část, možná malinko rozšířím a prodloužím palec. Takový je plán, tak uvidím, jak to dopadne.
@medvi11 Neposouvají, resp. asi trochu jo, ale nemá to žádný vliv na funkci nebo estetiku. Je to vlastně chycené po obvodu obličeje a dole a to stačí.
Přikládám foto kabátu v akci, dáma šla dnes do divadla. Má na sobě ještě tu balónovou sukni, ale z té tam není nic vidět, tak nafotím pak zlášť.
tepláčková
flís z wendy je supr, hrozně měkký a hebký. Tak jsem se vyřádila s aplikacema. Jak to děláte, aby se vám bavlna netřepila? já to mám podžehlené vlizelínem a obšité cik-cakem, ale někde se to stejně trošku třepí.
Můj favorit jsou zelené s ještěrkama, ty jsem udělala rostoucí...
tepláčky zepředu a zezadu
@caramilla hele pěkné vychytané 😉
@sufik1 to mě je líto dát i ty okoukané...tak syslím...ale všeho dočasu 😀
Jinak k řezacím podložkám...kterou byste doporučily??? Tuhle http://www.sicistroje-shop.cz/oboustranna-rezac... nebo tuhle: http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-podlozka-9...
Nebo úplně jinou... ☹
@season 🙂 🙂 🙂 mas chut sa prestahovat???adoptujem, jasneeee. 😀 😀 😀
@kuna ano strih mam z Ottobre, ale oba su prerobene, nie povodne, lebo vesticka je z mikinoveho strihu a kabatiky su predlzene a upravene.
ostatnym zienkam vdaka, aspon nejaka pochvala. Dnes vynimocne dobre padne. Mam depku ako hrom a to by som mala byt spokojna, lebo Matej uz nereaguje na chemoterapeutika tak zle ako pred par dnami, takze je celkom stabilizovany ale asi ma to vycerpalo a meliem z posledneho.A to by som toho tolko posila ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ženy, vy jste tak nechutně šikovné, všechny věci krásné. 😵 😵 😵
A dovolím se vtírnout s dotazem - měla byste některá k prodeji oranžový soft o velikosti cca 20x20cm, prosím prosím?
Chystám se Kačce na gatě, říkala jsem si "udělám je úplně obyč", ale teď mě napadlo udělat jí tam kapsu a jaksi nemám matroš.. 😢
Předem díky.
Jo a ten Wendy flís opravdu nikdo nechce???
@sufik1 Jsi šila pro celou školku, ne? 😀
@medvi11 S tím ošklivým flízem nestraš 😀
@kuna Hele, u té softshellky jsem taky první plakala a chtěla to vyhodit, protože nesnáším přešívání! Taky všechno hážu z okna. Pak jsem se rozhodla, že paní napíšu upřímně, jak to je a během toho psaní mě tahle verze napadla, paní jsem dala vybrat několik řešení a ona si vybrala tuto. Dopadlo to celkem dobře, ale já spokojená nejsem. Soft je dost tuhý a ty chlopně, ač jsou zapnutý, na polovic, tak tam podle mě, překážej. Já obecně jsem teď zjistila, že zapínání u krku takhle malého dítěte je asi na houby, Jasmína to nesnáší, prostě jí to zapnout nemůžu, ječí a vadí jí to, prostě jí to překáží. Takže mě přijfde lepší svetřík ke krku nebo šálička🙂
Jinak celou bundu jsem šila asi 13 hodin a přešívání bylo asi 3 hodiny 😀 Ale bylo to fakt neskutečný - přešila jsem to, a pak jsem zjistila, že jsem dala spodní nitě jiné než před tím, tak jsem to znova párala a přešívala správnýma. Pak jsem rozžehlovala ty dirky v softu a omylem jsem se dotkla (fakt jen na minichviličku!) žehličkou toho jednoho druku a on udělal "tsss" a bylo po něm. Takže jsem utárala žehličku od druku a druk preparovala ze softshellky a myslela jsem, že mě odvezou 😀
Ale jinak teda toto je další důvod, proč v žádním případě už nebudu druky dávat na oblečení, co přijde vyžehlit 😀
@lillyzelvicka Jojo, dneska nebyly kapacity, 3 hodiny jsem se mordovala s vkládáním a focením nového zboží a pak už jsem počítač nechtěla ani vidět... Akorát z mobilu vždycky dočítám diskuzi 😀
@caramilla neboj, do pátku budeš mít bednu doufám doma...a uvidíš sama 🙂 já to hodnotím podle ostatních flísů a tento byl fakt nejhorší (ale na flís od Mráze teda neměl ani náhodou...ušiju si z Mrázího flísu asi dlouhou sukni k TV na pletení a vysedávání u PC, jsem vždycky vymrzlá z venku a zahřeju se až večer ve sprše, tak tu vysedávám zabalená v dece (momentálně rovnou ve dvou 😀 , tak to bude aspoň praktičtější (deka při jakémkoliv pohybu po bytě záludně padá na zem, já to furt opravuju, přemotávám 😀 a vypadám děsně ☹ )
@kuna Já mám pro Jasmí zatím jedny softky a ty jsou bez patentu v nohavici. A jinak to patří v zimě do sněhu patentem do sněhule a softem přes. Ten patent je všitý dost vysoko a je dost dlouhý a úzký, aby to drželo. A teď mě napadla teda ještě inovace - co dát tu gumu regulační dovnitř do boty? Aby nebyla v tom blátě? @ivuska.h , to by nešlo?
@caramilla no pokud tam nemáš tu vnitřní vložku z patentu, musela bys to našít hodně vysoko (tu gumu), aby se to vlezlo přes vyšší boty a bude to tlačit do nožiček...já ty gumy mám našité na všech zimních oteplovákách, kombinézách a nikdy se mi nestalo, že by ta guma nepřežila zimu - neprodře se to (většinou ta guma zajede pod "podpatek" a neprodírá se to). Ivča tam má dírkovou gumu - to je ještě lepší na vyprání 🙂 já ji tam mám napevno...
A jdu do sprchy, odhodím deky...
@caramilla Šlo, kdyby se to dalo před obouváním... ale to by musela být upnutá až nahoře nad botou a nejsem si jistá, jestli by to dítě nedřelo zespodu do nohy. Nevím, no, jak píše @medvi11, většinou je to vlastně ve vzduchu před podpatkem, mokré to sice je, ale to prostě odepneš při sundávání bot... Stejně ty kalhoty bývají celé různě mokré a špinavé, takže nějakou gumu prostě neřeším.
Krásné výrobky tu zase máte!
Ta guma na nohavicích se mi také líbí, také jsem ji viděla na kombinézce, ale moje ji nemá, tak musím přidělat, a na ty soft kalhoty to vlastně bude také super 😉 Ale jak píšou holky, dám asi ven, myslela jsem si do boty, ale je pravda, že by mu to tam mohlo vadit a musela bych to dát někam vysoko atd., takto to bude držet pěkně kalhoty dole a snad to chvíli vydrží.
@ivuska.h
@medvi11
S tou gumou máte pravdu, dovnitř to není dobrý nápad, i by se to blbě oblékalo, ten knoflíček, to už by musela být guma na pevno a asi by to fakt tlačilo. A je pravda, že teda ty gatě budou celé od bahna, tak o gumku už nejde, to je pravda. Holt zkušené matky, Jasmína dnes v podstatě poprvé ušla víc jak kilometr a šla i močálem, takže pro mě novinka 😀
Díky za tipy!
A ZDE STŘIH NA TU KUKLIČKU OD AERIN (DÍKY!!!)
http://www.katecheze.wz.cz/blog/kuklicka.pdf
Zapomněla jsem tam měřítko udělat, ale vzhledem k tomu, že stejně nevíme, co je to za velikost, je to asi šumák🙂
@lilly2711 😀 😀 ale nieeee, lebo by si mala skoro dvojičky 😝 máš termín deň pred mojimi okruhlinami. Matejkovi a aj Tebe vyprosujem veľa sily (+) musí to byť ťažké a v tehu ani nehovorím... presne pred 4 rokmi som prežívala niečo podobné, ale nie až také kruté, len vtedy mi pripadalo, že je koniec sveta
ahojte chcem sa opýtať, chcem si spraviť vlniaky, kúpila som sveter ktorý by som rozpárala a uštrikovala si vlniaky, len neviem či je to vhodný material, lebo obsahuje 70% ovčej vlny, 20% angory, 10%polyamid
Čo myslíte?

@kuna a pozeram, že aj celkom ľudskejšie ceny nahodili, tých 450kč/m je fakt dosť.