Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@diocka ja mam skusenost, ze flis s konope vzdy lepsie saje, ako cisto bambusovy... - ked maju cca rovnaku gramaz. Jasne, ze konope viac tvrdne, ale ked je to schovane vnutri, len plienku po ususeni posucham medzi rukami a je to v pohode.
🙂 Tak neviem, ci sme Ta teraz nedomylili.... 😖 ked mehlo ma inu skusenost.
baby dakujem za radu. hned som mudrejsia 🙂
a este idem z vas tahat rozumy - ked som plienku z bavlneneho frote sila tak ze som ju neobracala ale obsila zvonka takym akoze overlockom ( na stroji mam na to speci patku, ale je to vlastne taky cikcak a zositie dokopy)) tak ked som to usila tak to vyzeralo celkom pekne ale ked som to oprala tak uplne otrasne - ako handra - sa mi to vsade pomedzi tie svy rozstrapkalo 😠 neviete, ked takto obsijem aksamit (pripadne aj uplet) neurobia mi tiez taku neplechu? 😕
diky 🙂
@diocka to obsitie ak nemas skutocny overlock musi byt riadne huste, lepsie je prebehnut to aj 2x hustym sirokym stehom. Ja som takto robila zo vsetkych moznych materialov, aj zo starych frote uterakov (BA), aj z BMB frote, veluru, nikdy sa to nerozstrapkalo, tak mozno kazdych 10cm mi trcala jedna cvernicka, co som obstrihala a viac netrcalo nic ani po stovkach prani.
@duzame koukala jsem, že máš plenky na více servrech- už přesně ani nevím kde všude. To já tedka krutě stagnuju. Nevím co bude s náma- dneska jsem chlapa odvezla do nemocnice na oční na pár dní a bůhví co z toho bude, protože při příjmu se ho doktorka ptala, zda neměl v blízké minulosti horečku aniž by byl nachlazený nebo něco tak, no a on měl 41 C, takže ho chce poslat na deset milion vyšetření, tak jsem zvědavá jak dlouho tam bude.
@mehlo Tak to budu držet palce, ať se manžel rychle uzdraví.
Plenky mám ještě na fleru, protože tady z bazaru mi je vymazali. Ale jen jednu kytičkovou, co jsem šila kámošce a ona si to pak rozmyslela. Mám doma ještě kopu látek, ale jednak není tolik času, a taky jsem měla rozbitý stroj, takže už mě "svrbí" ruce. 🙂
@diocka čau tak ted ti asi nerozumím. No volánky dělám tak, že na venkovní vrstvu látky zrubu našiju gumičku trojkrokým cikcakem zhruba 1,5 cm od kraje a potom tu venkovní látku přišiju k té vnitřní látce. Ted jsem to teda začala dělat, že tu plínku neobracím a neprošívám v okraji, ale normálně to začistím overlokovým stehem a je to hotovo.
@eyya tak ten vak na spinkanie je naozaj super nápad. Naše slniečko - podobne ako katkino - stále cestuje po postieľke a spinká väčšinou na perinke ako pod perinkou, ale toto sa mi páči 😉 Chcem sa opýtať, čo si dávala dovnútra (vatelín???) a po okrajoch je obyčajný zips alebo suchý zips??? Ďakujem za odpoveď a prajem veľa tvorivých nápadov 😉
@kloti vo vnutri je obyc. joko tensie lebo u nas je velmi teplo, po kraji zips lebo suchy zips ked otvaras robi vasci hluk a nasa Domka v noci este vstava na mimi tak aby sa moc nezlakla ked sa vak otvara 😉 povodne som chcela tak patentky ale toto bolo rychlejsie lebo kliestiky by som musela poziciavat a vak sme potrebovali hned 🙂

@katka82 čau jasně mám eshop-rychle.cz- za 180 Kč měsíčně, ale je k tomu ještě potřeba doména, abys tam mohla mít svůj název a ta stojí 240 Kč ročně u Forpsi.com