Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 Katko, kam Ty na tie napady chodis ? 😵 A aj na tie latky - u nas take pekne nie su.
@duzame jé děkuju 🙂
@katka.carska látky kupuju jen přes net bo u nás ve městě mají taky kulový 😖 😉 😀
ahojte nemate niekto strih na baby nosic?
@eyya ja sila mei tai podle tech americkych stranek, tady je to cesky.. http://www.mokosha.info/content/view/54/86/
@zojec kuk sem: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4512 😉
Dievčatá potrebovala by som poradiť, mám doma síce šijací stroj - starú stolovú veritasku, ale už neprešije ani tenké ani hrubé a tak, no a v spálnije drobec, takže sa k nemu vôbec nedostane.
Chcela by som kúpiť niečo kufríkové a lacné, lebo šiť budem tak akurát teraz vkladačky do plienok a potom tak možno raz za čas čosi podhnem a tak. Čo by ste mi prosím odporučili? Pozerala som nejakú Toyotu alebo AEG ale vôbec sa v tom nevyznám.
Takže každá rada dobrá.
@zuba toyota je hlavne docela poruchova.. ☹ ja kupovala stroj loni, odesla mi po dloooouhych letech veritaska a u me to vyhral brother. vybirala jsem jeste mezi janome, ale na ten jsem cetla docela rozporuplne recenze.. polovina lidi ho rada nema, druha polovina zboznuje.. za negativum brothera jsem pak zas nasla, ze pry neprosije dost silne vrstvy latky, ale ja uz sila emmine jeansy a problem jsem nemela. se spravnou jehlou..
@terezita Můj Brother IS 30 prošije všechno 😉 Janome jsem měla overlock, asi týden a šel zas z domu. Potřebovala jsem druhý stroj pro pomocnici, myslela jsem, jak ušetřím, ale prd z toho, vyměnila jsem ho za osvědčený Brother 3034 D, kterého už jeden exemplář vlastním celkem dlouho.

@katka82 už se nemůžu dočkat! prcek taky v noci cestuje po postýlce - sedne a lehne druhou stranu a tak to několikrát vystřídá takže spí na peřině a ne pod ní. No a když má být na spaní chladněji - navíc má často rýmu - tak tohle je pro nás nejlepší řešení. Děkuju Kači už se na něj třepu 😉