icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
22. okt 2010

@katka82 krásne, aj my sme si obľúbili žirafky 😀 😀 😀 , šila som z červenej a zelenej verzie 🙂

@katka.carska, u nás ju majú, ale ak nemáš cestu cez Zvolen, skús: http://kremik.sk/oblieckovina-zirafkyzltocerven...
😉

maryol
22. okt 2010

ináč majú tam aj reflexné pásky-metráž

zuba
22. okt 2010

@maryol Ja som ho zdedila po švagrinej, ona si kúpila nový, lebo do tohto ak by chcela šiť niečo poriadne by už musela veľa povrážať, nejaké opravy na to moje šitie by ma višli draho.
No a tak chcem kúpiť ničo nové.

maryol
22. okt 2010

@zuba jasné, v tom prípade bude lepšie kúpiť nový 🙂

zuba
22. okt 2010

Tak aky kúpim Veronicu, ale len takú obyč. Optima 2OO na to moje šitie by to malo byť postačujúce - ešte raz ďakujem

eyya
23. okt 2010

a tu je nadhera moja 😀

zojec
23. okt 2010

@eyya kraaaaasa... 🙂 podla kt. strihu si nakoniec sila?

denisocka
23. okt 2010

@eyya jéééj, ja tu budem asi častejšie chodit 😅 😵

mmmk
23. okt 2010

@eyya z jake latky mas ty popruhy, prosim.

eyya
23. okt 2010

@zojec no nakoniec som si podla fotiek z netu urobila svoj 😅 a dufala ze bude pouzitelny , a bol 😀
@denisocka no jasne, ja som tu tiez len tak pokukovala a nakoniec som sa nastartovala a pustila sa do prace 😀
@mmmk je to taka trvdsia latka netusim ako sa vola ale hore na pleciach je spevnovana sitim + vypchata molitanom (nieco na sposob ruksaku 😅 ) aby netlacila

zojec
23. okt 2010

@eyya super... pospajam aj ja nejake dokopy 🙂 ake dlhe su tie popruhy cca?

denisocka
23. okt 2010

@eyya no tak sa k vam pridavam, nepremokava latka a deka na kapsu kupena,asi prekreslim vzor na paspier a potom latku,kedze omyl je nepripusny. len dumem či s kapucnu či bez

eyya
23. okt 2010

@zojec cca 160 cm aby boli aj pre mm 😅

denisocka
23. okt 2010

@zuba ja mam veroniku optim 200

eyya
23. okt 2010

@denisocka ides na plienocky?

denisocka
23. okt 2010

@eyya nie na to ma nik nenahovori 😀

eyya
23. okt 2010

@katka.carska zirafky maju v scokine som tam bola vo stvrtok a aj ine celkom pekne 😉

eyya
23. okt 2010

@denisocka a co ides sit z nepremokavej latky?

zojec
23. okt 2010

@denisocka ak to chces z nepremokavej latky tak bez kapucky by to asi velku sluzbu nespravilo... okrem toho ocenujem ju ked mala zaspi.. nefuka na nu..

denisocka
23. okt 2010

@eyya kapsu na nosenie a lá MAM kapsa 😀

denisocka
23. okt 2010

@zojec ked budem mat tu hrubu vetrovkovinu nepremokavu,tak kolko vrstiev flísu treba,aby nebolo malo ani vela? vatelin tam asi teda pchat nebudem,to by bolo moc. bo chcem 1 vrstvu tenulinkeho flisu a druhu tu hrubšiu z jysku a ta latka , to by asi aj mohlo stačiť,či nie? a idem asi fakt robit len 90cm široku,aby to nebolo moc nafuknute,

eyya
23. okt 2010

@denisocka aha tak uz chapem 🙂 drzim palec 😉

zojec
23. okt 2010

@denisocka ja mam len dve vrstvy, a zatial staci... ked bude -20 vonku nepojdeme 😀 treba kupit, alebo ustrikovat teplucke papucky, inak je babo v pohode, ved pol tela vyhrievas ty 😉 vatelin podla mna netreba davat... ale kebyze mam sustak, tak ho asi pouzijem... ja som nemala po ruke

denisocka
23. okt 2010

@zojec čo by si použial sustak? joj,dnes mi to nepali,sorry 😀

zojec
23. okt 2010

@denisocka ano sustiak... alebo nieco co neprefukne 😉

denisocka
23. okt 2010

už som pochopila...šak si uši dalšiu 😀
@zojec

denisocka
23. okt 2010

@zojec ako maš tie gumky na kapse? tak pri hlavičke, to amš dvoj-brzdičku?ja som dnes kupila 6 brzdičiek s jedny očkom a kukam,že ty maš asi dvojočkove brzdičky?

terezita
23. okt 2010

@eyya moc pekne! podarilo se! 😉
@mmmk jeste ses do mei tai nepustila?

katka82
23. okt 2010

@eyya 😲 😲 no tak to je fakt úžasný 😵 😵 šikulka 😉

mmmk
23. okt 2010

@terezita Jeste ne 😅 Mam uz ale lehatkovinu, molitan i tu dekoracni latku. Jen nemam latku na popruhy. A jeste mam nekonecny seznam veci, co jeste chci usit 😀