icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
23. okt 2010

@mmmk ja sila popruhy i ten zbytek z te pevne bavlnene latky z ikei. strihala jsem na popruhy podel okraje, kde ten kraj je pevny. nosim em. v mei tai uz od unora a krasne to drzi. ja ale nevycpavala molitanem, a je to taky pohodlne. zatim.. 😅 em. ma neco pres 10kg. no a jestli to pak bude tlacit, bude duvot usit dalsi 😅
hihi se seznamem to mi povidej.. a jeste se ted v okoli mnozi miminka, takze siju jak o zivot skritkovske velikosti, bavi me, jak je to hned hotove.. a pak ale nestiham na em. a ta mi nejak rychle roste.. 😅

katka82
23. okt 2010

@mmmk jj taky mam dlouuuuhý seznam 😀 jen toho času kdyby bylo víc že? 😉

mmmk
23. okt 2010

@terezita Nas macik ma skoro 9 kg 🙄 Uz mi zacina byt tezky i v manduce i v satku 😅 Takze nevim, zda nas mei tai vytrhne. Na zada si ho netroufam dat, pac me skube vlasy 😅

@katka82 Jooo, to mi povidej. Mam rozesitych spoustu veci a dala jsem si zavazek, ze nezacnu nic dalsiho, dokud tyhle rozdelavky nedokoncim. A den by mel mit dle mych propoctu tak 36 hodin 😀

katka82
23. okt 2010

@mmmk Jo den 36 hodin a prcek z toho 24 hodin spát 😉 😀

terezita
23. okt 2010

@mmmk no ja musim byt vyvazena - bez batohu na zadech ji taky neutahnu.. 😅 taky si ji nezvladnu dat na zada.. jojo, vlasy mi taky cupuje a hlavne jak je drobisek, tak mi nevidi pres ramena a nelibi se ji tam.. ale snad si casem zvykne.. 🙂

terezita
23. okt 2010

@katka82 to by byla havaj!!! no mne by pro zacatek stacilo jedno odpoledne tydne.. ale i to je asi nesplnitelne prani.. 😀 takhle si musim vystacit jen s vecery a to uz ne na dlouho, bo se sousedum za chvili narodi mimco a mame tu papirovou zed, takze i se sitim po vecerech bude utrum.. ☹

katka82
23. okt 2010

@terezita teda tak to je blbý 😖 večír se toho nejvíc udělá 😉 teda pokud člověk sem tam nemá lenoru a nedřepí u PC 😅 😀 jako já teď 😉 Honzíno spí naštěstí přes poledne a někdy to dá i 3 hoďky 😵

terezita
23. okt 2010

@katka82 tak to mas paradni! mne em. ted zacina spat jen tak hodku.. ale nastesti uz treba muzu s jeji pritomnosti delat strihy nebo strihat pres den, em. si cmara kridou po linu, ja po latce a je spokojena.. .-N

katka82
23. okt 2010

Jj střihy taky dělám občas s prckem 🙂 ten si teda většinou vyhraje s metrem 😀 no občas vydrží i u šítí(dřív mi šel dycky po šlapce 😉 ) teď jen dělá brrr a krouží okolo 😵 ale moc dlouho mu to nevydrží 😉

mmmk
23. okt 2010

@terezita Ja teda kdyz siju, mam prcka v ohrade vedle sebe. On na me vidi, hraje se, ja na nej mluvim a i treba hodinu je takhle spokojenost 🙂 Pak zjisti, ze odtamtud nemuze zdrhnout, aby proklepnul odpadak pod stolem nebo snedl misku spendliku 😀

Chystam se na patchworkovou deku pristi tyden 🙂 Co planujete vy?

katka82
23. okt 2010

@mmmk fleecovou čepici,2 tréninkovky pro kamarádku,další čapku na zakázku,tepláčky a tepláčky s laclem 😉

katka82
23. okt 2010

a taky ještě spací pytel 😉 až dorazí zip 🙂

mmmk
23. okt 2010

@katka82 Mas nejaky spesl strih na cepku nebo proste klasicky tvar? Mne se libi takove ty skritkovske, mam na to koupeny i takovy trosicku chlupatoucky fleece. Ale je to az 5. na seznamu 😀

terezita
23. okt 2010

@mmmk patchworkovou deku jsem delala loni na vanoce. a povedla se 😅 jen je uz pomalu mala, takze se budu muset taky pustit do nove.. ale ted na to nemam nervy, trvala mi 2 tydny, uff.. 😅
ted tu mam strih na elfi botky a pak boticky pro novorozence. pro kamaradku mam rozesity adventni kalendar a em. chci usit nejaky fajny oblecek na vanoce. no a bojuju neustale s jednim strihem na spicatou cepici, em. ma hlavu jako vanocni banka a furt ji nejak nesedi.. 😅 no a pak tu mam rozesitou jednu mys a sloni polstar.. takze hromada prace.. 😅

tak mne teda em. pokoj neda.. ona kdyz se ji venuju, tak mou pozornost odmita, ale kdyz chci neco delat, tak me nenecha.. takze s ni sit skutecne nejde.. 😅

terezita
23. okt 2010

@mmmk ja se snazim vytunit tuhle cepku.. http://www.sckoon.com/a33c002.html meli jsme ji, ale nekdo nam ji pred par tydny ukrad.. 😠 zbyla mi tu jen ta ve velisti 0-6mesicu (ale prisla mi vetsi, em. ji nosila urco do roka). muzu kdyztak zkusit nejak obmalovat tvar, jestli ti to pomuze..

mmmk
23. okt 2010

@terezita Tak ja doufam, ze tolik mi ta patchworkova deka nezabere. Vcera prisly dva charm packs z Ameru a ja uz se na to uplne klepu. Siju to podle casaku Marina, kde je to vysvetlene i pro levky jako jem ja 🙂 Se sitim totiz nemam krom stroje nic spolecnyho, jsem proste laika 😀

terezita
23. okt 2010

@mmmk ja ji mela nejak moc rozstrihanou.. 😅 priste budu delat jednodussi.. 😀 to uz sesiju jen ctverecky a bude.. a taky jsem udelala tu blbost, ze jsem ty ctverecky poctive stehovala. na to se taky priste vyprdnu a spichnu to od oka..
jaaaj, laik jsem taky.. hlavne ze te to bavi!

na ten casopis jsem koukala na fleru, jaky je?

mmmk
23. okt 2010

@terezita Tu cepicku bych se ozvala kdyztak pozdeji. Diky. Ja uz fakt nemuzu planovat dalsi veci, abych nebyla treba v depresi, ze toho mam hodne. Kdybych treba zehlila a uklizela s takovou vervou, jak siju a vyrabim kdeco, byla bych neco jako hospodyne roku 😀

Marina se mi strasne libi. Mrkni na to v nejake trafice. Prave mne prijde idealni, jak je to tam vsecko pekne polopate a detailne posany. Ne jak v jinych casakach "Tu mate strih a takhle to ma vypadat." 🙄

terezita
23. okt 2010

@mmmk 😀 😀 😀 to ja jsem strasne naladova, takze toho mam rozdelaneho hromady a podle momentalniho rozpolozeni dodelavam.. 😅 aha, no ja kolem trafiky nechodim, tak netusim, ze ji maji i tam. koukala jsem prave u bellet na fleru, ma tam vyfocene i 4 stranky z toho casopisu a deku jsem tam videla. jojo, to je presne to, co budu delat priste..
ja tu moji mam trosilililinku videt tady..

no a jinak ja zboznuju na strihy ottobre.. sice je docela drahe, ale ve srovnani treba s burdou ty strihy nadherne padnou.

mmmk
23. okt 2010

@terezita Ottobre jsem nezkousela. Je se zameruju fakt jen na ty doplnky nez na obleceni. Hodlam teda sit neco jako soft booties a tu cepici.
Prave jak tam ma vyfocenou tu deku, to je ta kolekce od Moda Fabric, co mi vcera prisla 🙂 A ted mam rozesitou tasku, ale nejde mi to dle mych predstav, nas*al me popruh, co jde blbe otocit, takze so davam pauzu tady 🙂

A ta tvoje deka je krasna 😵 Takhle slozite bych to nedala 😅

terezita
23. okt 2010

@mmmk hihi botky mam ted prave nachystane tyto http://mayamade.blogspot.com/2009/01/elf-slippe... a tyto http://www.heatherbaileydesign.com/BittyBooties... . tak jsem zvedava, co z toho vyleze.
ty latky se mi mooc libily! ja si akorat netroufnu objednavat z takove dalky 😅 zvladnu zatim jen nemecko.. 😀

mmmk
23. okt 2010

@terezita Ty latky nejsou problem. Fakt ne. To uz je jedno, jestli Nemecko nebo USA 😀 Staci mit paypal a objednat do limitu, kdy neplatis clo.

terezita
23. okt 2010

@mmmk ja se k tomu jednou dostanu.. 😅 ale fakt mi vzdycky vsechno trva, nez se odhodlam.. 😀 paypal mam.

mmmk
23. okt 2010

@terezita Tak latky jsem objednavala z Ameru poprve. Videla jsem je druhy den na to tady v latkach a tloukla se do hlavy. Samozrejme tam meli jen ty nejproflaknutejsi vzory. Pak sem si nastesti vsimla, ze vysly asi 2x tak draz nez ty z USA i s postovnym 😅 Az budes chtit objednavat, ozvi se, hodim ti do Ip par tipu, kde maji pekne a se snesitelnym postovnym 🙂

terezita
23. okt 2010

@mmmk oki, diky moc! urcite se ozvu! ja ted prave brala na dawande nejake latky a nektere byly taky z emeriky, hlavne ale teda obrazkove jersey.

mmmk
23. okt 2010

@terezita Jo, na dawande objednavam taky. Supr je tam prodejce z Jizni Koreje, ten ma levnejsi postovny nez tady v ramci Nemecka 😀 A latky ma bozi, miluju kawaii 😵

chaarleene
23. okt 2010

holky, já asi budu muset reklamovat ruce 😔 pořád se peru s těma patentkovacíma kleštěma, prostě nejsem schopná ten patentek přidělat rovně 😒
už jsem na základě zdejších rad vyměnila tu spodní černou destičku, první patentek se povedl, tak jsem slavila, jenže ty další už jsou zase křivě... teď jsem to zkoumala hodně podrobně a chci se zeptat - vám ten patentek do té spodní destičky zapadne nebo ne? protože mně ne - patentek je o fousíček větší než ta destička, takže tam rovně nezapadne, ale jakmile se na něj trošku zatlačí, tak tam zajede šikmo 😒 je to normální nebo ne?

jinak patentky jsem kupovala zároveň s kleštěma, takže teoreticky by to mělo jít...

terezita
23. okt 2010

@mmmk tak to juknu! jak se jmenuje ten prodejce?

mmmk
23. okt 2010

@terezita Hodim ti to do Ip, at tu uz nespamujem furt o latkach 🙂

katka.carska
23. okt 2010

@chaarleene ja som musela menit ten roztlacaci kolik - ten, co tam bol od vyrobcu, bol o fus vacsi nez je treba. Po vymene nahradneho, vsetko ok.