Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mmmk vůbec nespamujete, já si to všechno ukládám 😀
@katka.carska jdu vyměnit a zkoušet dál...
@terezita Jenze ja zas moc nestojim o inspirovani stylem "Hele a muzes mi prelozit/objedna/najit..." 😀
@chaarleene Jdes menit desticku nebo ruce? 😀
@mmmk ruce mi asi už zůstanou stejný, takže jsem vyměnila ten horní blbinec - a světe div se - udělala jsem 3 patentky a všechny jdou zapnout 😅 to se mi ještě nestalo 😀
takže teď můžu s klidem začít dělat ty věci, kvůli kterým jsem si kleště pořídila a které jsem pořád odkládala, protože jsem je nechtěla mrvit patentkama 😀
Ahojky chci se zeptat ty kleštičky na patentky kupujete kde?Dík moc Lenka
@animal děkuji
@mmmk na čepičky žádný spešl střih nemám 😉 většinou dělám něco takového jako tu na fotce-prostě čtverec a pak udělám ouška 😅 😀nebo když někde něco vydím co se mi líbí tak se to snažím napodobit 😉 ale teď chci dělat u fleecu a tak přemýšlím jak ji udělám 🙂
Teri ta skřtkovská je kouzelná 😵 😵
@chaarleene super že kleštičky už fungují jak mají 😉 😵
Ahoj všem,
objevila jsem tuhle diskuzi a jsem nadšená. Zrovna objevuju odkazy a dávám si dohromady možnosti a postupy - chtěla bych zkusit ušít si nějakou tu látkovku... Tak doufám, že ve vás najdu podporu a rady. Jsem švadlenka amatér a samouk 🙂
Kejtty, taky jsme sháněli materiál na kočárek - nechala jsem si boudičku znovu očalounit. Kde sehnat takové ty nové materiály, to neporadím, fakt nevím. Ale my to nakonec vyřešili materiálem, z čeho se šijí bundy. Je to vatelin prošívaný z jedné strany bavlna, z druhé plyš. A vypadá to aspoň podle mě skvěle. Kočárek je konstrukčně naprosto v pořádku, jen původní potah byl hodně vyšisovaný od sluníčka. Co by člověk chtěl po kočárku 11 let starém. 😉
Já jsem na ty klasické tvary a podoby kočárků, takže jsem spokojená. Boudička velká, na zimu super 😵 Jen ta barva na fotce není tak krásná jako v realu.
Co se týká promokavosti, tak asi to nebude stopro super, ale pláštěnka vypomůže 😉
joooj zlu stranku mi nahodilo... 😕
@mmmk no já mám nový stroj a tam to není problém ušít úplet,ale ta riflovina no co vím tak naše mamka ji šila dycky na staré šlapací Ladě 🙂
@jajkazno paráda udělali jste ze starého krásnej kočárek 😉 😵 spoustu odkazů,střihů,látek a rad najdeš tady: http://www.sijemdetem.cz/cs/catalog a nějaké střihy tady: http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny... 😉
K těm čepičkám -- dobré střihy jsou tyto dva -- http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2295 a http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1666&user=....

@mmmk dik! no treba tu pak nekoho inspirujem.. 😅 😀