icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
2. dec 2011

@ucitelka70 mě apní ze slovenska posílala přes paypal nebo je možné FIO - to má platby mezi čr-sr zdarma. jinak poštovné na slovensko počítek pak od 200kč výš 😉

palosek
2. dec 2011

@caramilla chci se zeptat na ty zpevňovače otvorů...potřebuji k nim nějaké "nářadí"??? 😀 Když jsem šila malé softku, byla jsem naštvaná, že mi zas něco chybí 😠 Jak se s tím dělá?

Kdyby někdo chtěl, tak 100 jich ze stoklasy mít nemusím 😀 Potřebuji jen pro své a sestřiny holky. 🙂 😉

monr
2. dec 2011

@ucitelka70 presne ako písala @crawler , ešte je možnosť, že máš niekoho v čechách a on ti to zaplatí z jeho účtu. no a poslanie tiež viac možností, dať si poslať niekomu známemu do čiech, kto ti to dovezie, prípadne dať si poslať na nejakú poštu blízko hraníc, alebo normálne na sk (poštovné drahšie), ale zas ak by sa to aj na sk poslalo hromadne všetkým, tiež je to menšia suma

macin73
2. dec 2011

@ngvadi prosím, kde to najdu? díky

kalman
2. dec 2011

Ahojte som tu nová teraz so začala používať PUL kapsové plienky, viete mi poradiť ako ich najlepšie prať? Mám ich zatial 5 kusov a mám problém jedny mi pretekajú vo švoch ostatné sú ok , dá sa stým niečo urobiť? Za pomoc Ďakujem

ngvadi
2. dec 2011
crawler
2. dec 2011

@kalman já je peru normálně na 60...jinak protékat mohou, když je poškozená laminace - podívej se, zda nenajdeš dírku...jinak pokud je to kupovaná značka, tak by měly být ok, pokud jsou šité, tak mohla švadlenka udělat chybu - místo PES nitě dala bavlněnou nebo může být některé místo několikrát prošité-párané...atd. mě teda protékaly jen ty, co už jsem měla z bazárku koupené po 2 dětech a můj je dorazil - v takové kapsovce byl za pár minut durch, protože v PULu byla díra jak po granátu... 😝

kalman
2. dec 2011

@crawler Díky , no kupovala jsem na bazaru ale jako nové značka Baby Land , omrknu ty dírečky 😅

palosek
2. dec 2011

@kalman nebo zkus švy zafénovat 🙂 . Já jsem si pro malou taky šila a teda neprotékají mi nikde 🙂

maya84
2. dec 2011

@kalman značka baby land se prodává na ebay a jsou to plenky z číny: http://www.ebay.com/itm/New-Baby-Blue-Washable-... tam bych se tomu ani nedivila, že protékají...i když mě protékají fungl nové svrchňáky bummis taky a to po celé ploše, taky nechápu 😠

crawler
2. dec 2011

HOLKY, nemáte některá plastové cívky průměr 20mm a výška 10mm - mám Brother a nutně potřebuji aspoň 5 navíc a na stoklase je nevidím ☹
Taky potřebuju nutně bílé a černé Poly nitě a na stoklase je to drahé...nebo vidím jen MO ceny? nevím...nemáte někdo??? tak 2000m od obou barev 😅 já nemám v dosahu žádnou galanterku, tak jsem odkázána na hromadky 😀

palosek
2. dec 2011

@crawler používám stejný rozměr cívek, a taky by se mi jich tak 10 šiklo 😒 Ony prý do člunku můžou být i jiné, ale nevím, jestli větší nebo menší...spíš menší. Hodila jsem dotaz na odbornici ze stoklasy...ale bez odezvy 😖

crawler
2. dec 2011

@palosek já bych jich taky vzala klidně 10...mám jen 3 😅 - u stroje byly 4 a Fany mi už jednu ztratil...a normálně jsem ještě nenašla tu limetkovou zelenou nit - návin 1000m :-/nevím, kam ji zašantročil 🙄 😠

crawler
2. dec 2011

@palosek jo a ptala ses na ty průchodky - já to zatím nepoužila, ale brala jsemminule z vtc a v blistru je na to nárychtuňk, takže už bys nic neměla potřebovat 😉 jo a ještě se omlouvám za to, že jsem nedodala fotky nových pulů - momentálně nám děsně hapruje net, tak jsem neměla nervy na nahrávání fotek 😀...ale už jsi druhá, kdo mi psal, že by ještě nějaký bral, tak až bude víc času (a peněz 😀), tak objednáme😉

zojec
2. dec 2011

@monr jeminenku, co som zas zmeskala?? o aky kalendar ide?? pisete ako sialene, nestiham vas vobec citat, zbezne pokukam akurat fotky :(

palosek
2. dec 2011

@crawler spíš po novém roce. Nám se ta rodina nějak rozrůstá a sestřenky jsou z kapsovek unešené, je to nakažlivé 😀 😀
K cívkám...ale které vzít???
Ty průchodky vyzkouším...no co, když to nepůjde, budou ležet.
Car. buttonky jsem objednala, tak jsem zvědavá, jestli se mi to konečně podaří. Aspoň do křtin sestřineho prcka (leden, únor 😝 )...chci D ušít šatičky, tak jsem k nim vzala 30vel. Uvidím, jestli to nebude moc big. 😅

crawler
2. dec 2011

@palosek no já bojim, aby pasovaly...ještě neodpověděli? oni by to mohli vědět....nebo některá z vás ženy?????????????

monr
2. dec 2011

@zojec http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2... každý deň dajú kúsok predlohy a postupu a na vianoce z toho bude taška 😉 pridaj sa 🙂

zojec
2. dec 2011

kompletizácia kalendára:
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @katkaela @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss @crawler @zojec
kto sa chce pridať, poprosím skopírovať a pridať sa

zojec
2. dec 2011

@monr staci takto? 🙂

palosek
2. dec 2011

@crawler neodpověděli, psala jsem včera nebo předevčírem. U nás stojí 1cívka 7kč, ale zato mi do člunku sedí 😀
Tak jsem do tab. dala jiné zpevňovače i s tím nýtovačem, nebo co to je 😝 Je tam bal. po 5 blistrech (v 1 blistru 20ks), tak kdyby si někdo chtěl vzít taky, 🙂 stačí mi 1 (popř.2). 😀 ...a je to nikl, staromosaz jsem nechtěla.

monr
2. dec 2011

@zojec supeeeeeeer 🙂

monr
2. dec 2011

@zojec som rada, že si sa pridala

macin73
2. dec 2011

@palosek jedno baleni si vezmu 🙂

palosek
2. dec 2011

@macin73 super.... 😀 Kdo další???

lenasss
2. dec 2011

tak já už nastříháno ale řeknu vám vybírat barvy aby nakonec k sobě šli je dost namáhavé tak jsem to nechala čistě na náhodě protože ani nevím jak vypadá ta sovička no dámy bude to zajímavé ale už ted se těším na zítra 😅 😅 😅 😅 😅

macin73
2. dec 2011

@crawler No já stroj ještě ani nemám, ale jak včera mhd nakupoval přímo v Ragosu, tak jsem ho zaúkolovala, že má navíc cívky koupit, tak jich 6 koupil... Takže hurá... škoda, kdyby to tu bylo včera, ještě jsem tam nějaké doobjednala, v noci jsem si tam objednala ten stroj 😎. Jen nevím, jak by se to posílalo... jsou to plastové potvůrky...

macin73
2. dec 2011

Holky, ještě dotaz. Na šití merina je prý lepší jehla s kulatou špičkou... nevíte, jak by mohla být označená? Koukám na nabídku u Stoklasy a fakt nevím...

terezita
2. dec 2011

@macin73 moje tam ma 130/750 H SUK (od Smetzu - Kugelspitze)
@palosek juju, diky! 😉

ngvadi
2. dec 2011

na šití jakýchkoliv úpletů je stretchová jehla 🙂