icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
2. dec 2011

@caramilla to udělátko na zpevňovače, by se dalo použít i od velkých druků?

michamicha
2. dec 2011

aha, tak jsem se podívala znovu pořádně a už jsem to pochopila 😅 😀

terezita
2. dec 2011

@animal jo byla, ale teda to ted ovsem nenajdu.. ja ho davam normalne do hrnicku a pak ho navlecu jako normalni nit. tak se da bez problemu taky sit. na tom obrazku byla jeste z dratku k tomu hrnku pridelana jakoby tycka s ockem, kudy se ta nit vedla..

caramilla
2. dec 2011

@mehlo Lepidlo uz nechci, koupim si Kores 😉
@michamicha U druku se pisou ty karticky - tzn. cca tech 15 ks druku 😉 Udelatko na zpevnovace potrebujes specialni na konkretni typ, na druky je udelatko uplne jine, musis mit ke vsemu to konkretni udelatko 😉

pupies000
2. dec 2011

@mehlo prosím ťa, kde tam nájdem ceny? Nezobrazujú sa mi. Dík

michamicha
2. dec 2011

@caramilla tak to bych si asi měla vzít to menší balení, když u toho velkýho neni to udělátko 😅

palosek
2. dec 2011

@michamicha ...prosím tě, kukla jsem do tab...ty zpevnovače otvorů...je tam 5 blistrů po 20ks v 1 balení. Mě stačí 1 blistr...tak nevím, jestli budeš chtít 3...???jestli se budou brát 2 balení???

daisyr
2. dec 2011

Holky, nemáte někdo adresu na Papayu? Chci zítra odvézt balíky na poštu, tak ať mi tu nezbývá... Kdyžtak do IP.

daisyr
2. dec 2011

@mehlo Myslíš tabulku na hromadky v googlu? Co přesně nevíš?

palosek
2. dec 2011

@michamicha už jsem si to v tab.opravila ...2 mi stačí. 😀

medvi11
2. dec 2011

@daisyr IP s adresou Papayi

mehlo
2. dec 2011

tak tabulka tady snad bude fungovat dobře https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

mehlo
2. dec 2011

hurá nejsem tak blbá jak jsem si myslela

mehlo
2. dec 2011

@caramilla jasan, když ivuska říkala kores tak si taky koupím kores

mehlo
2. dec 2011

@daisyr jo myslela jsem tuto tabulku a už jsem asi skoro na všechno přišla, ale na součty ještě ne. Jak se tam dává ten vzoreček aby to sčítalo?

medvi11
2. dec 2011

@mehlo Prosím odemkni tabulku pro editaci všem, díky!

daisyr
2. dec 2011

@mehlo tak tabulku máš asi uzavřenou pro přístup 😉
vzorec jako v excelu: =sum(od jakého pole : po jaké)

mehlo
2. dec 2011

když budete chtít něco jiného než je v tabli napište odkaz přidám, nebo možná by to mohlo jít přidat i vám a já bych tam potom akorát doplnila ceny.

mehlo
2. dec 2011

@medvi11 jak to mám udělat? dát edit a co potom?

mehlo
2. dec 2011

já ty angličtině vůůbec nerozumííím achjo

medvi11
2. dec 2011

@mehlo vpravo nahoře ti svítí modře obdélník "sdílet " - tam to povolíš vše, prvně změníš, kdo to uvidí a dole někde je i kdo může editovat.

medvi11
2. dec 2011

@mehlo aha, ty to máš anglicky,...no pak tam bude asi modře "share" a tam první odkaz a poslední odkaz musíš změnit...teda možná by asi stačilo ten poslední...

mehlo
2. dec 2011

tak nevím zkuste to

medvi11
2. dec 2011

@mehlo takže: klikneš na share, otevře se ti okno...klikneš na první modré slovo (možná change) - pod ikonkou osoby s takovým oválkem pod ní, rozklikne se ti další okno a tam zaškrtneš vlevo dole čtvereček asi 3.řádek vlevo dole nad zeleným "save"

medvi11
2. dec 2011

@mehlo Šikovná!

mehlo
2. dec 2011

@daisyr do háje když já excel neumím. Tak jako pro blba označím si co chci sečíst a dám =sum nebo naopak?

medvi11
2. dec 2011

@mehlo formulka: =sum(a to, co chceš sečíst)
třeba =sum(a1:h1)

co chceš sečíst?

medvi11
2. dec 2011

@mehlo dáš =sum( a teď táhneš myší přes to, co chceš sečíst a odklepneš závorku ukončovací a dáš enter

daisyr
2. dec 2011

@mehlo viz medvi 🙂 jojo, do závorky označíš, co chceš sečíst

caramilla
2. dec 2011

@pupies000 Ceny na VTC se zobrazují až po registraci, který trvá min. 1 prac. den - je to pouze na ŽL a tamní právník to prý prozkoumá a když je to OK, pošle údaje k přihlášení. Takže musíš čekat, až dobrotivec cenu doplní:D

@michamicha Já si nejsem jistá s tím udělátkem, ale myslím, že to tu někdo psal. Jinak já mám udělátek dost z těch blistrů, tak kdybys chtěla těch 100 bez udělátka, tak na 5x5,5 ti jedno můžu poslat za poštovný v obálce. 😀