Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka ty jo, já bych nějakej chtěla, ale nejsou už kačky navíc, tak bohužel ☹ něco mám doma nasysleno a musím tu mikču pro staršího seskládat z těch barviček co mám 😖
@michamicha no já mám taky něco doma ale jen pro malého a pro sebe nee 😠
@lillyzelvicka Ahoj, a jaký bys objednávala? Gramáž, barva?
Tak jsem se rozhodla, že taky zkusím spáchat tu tašku od Farbenmixu, ale raději se nepíšu do oficiálního seznamu, protože teď opravdu nevím, zda zvládnu udržet krok 😅
@ngvadi Jak jsi se ptala, zda je 6 měsíců dobrý věk na neštovice, tak brzy můžu podat zprávu, dneska jsem objevila první pupínky na Karu. Matesovi to ale už slejzá dolů, byli jsme dneska konečně venku, už není infekční.
@annaola Biolátky má v nabídce hlavně Šijeme dětem a pak i pár věci Moraviatex.
@lillyzelvicka 😀 Další hromada? 😀 😀 😀
@palosek Flízy z wendy si můžeš vybrat co chceš ty, protože tam se objednává po metrech 😉
@annaola vítej 😉
@monr to celo a telo se ma dat na okraj latky, takze ten svovy pridavek bude lezet pres svovy pridavek okraje te kapsy.. teda a mne sova vubec, ale vubec nepasuje na beruskovou kapsu! 😀 toz to budu muset hodit asi zevnitr.. 😅 se na ni holt budu koukat, kdyz budu vytahovat veci z kapes.. 😀 😀 😀
SOS: šiju manžovi kalhoty ze softu - jsou to moje první kalhoty a navíc první ze softu a úplně jsem mrzutá, protože když si je ted zkoušel, tak jsou to bokovky a ještě v pase volný ☹(( holky, poraďte, jak esteticky nastavit a zvýšit pas? to bude šílený párání ☹(( střih jsem kreslila rukou a během šití se mi to celý nějak posunulo a výsledek je ten, že z kalhot lezou manžovi půlky 😝 😔 Jo ale jinak reflexní paspulka se mi šila dobře - našpendlila jsem ji na líc, přišila a pak přišila druhý díl gatí...ale jeansovou jehlu jsem nakonec musela vyměnit za normoš 75 a šilo se mi s tím mnohem líp...nevím čím to, ale v pohodě mi to prošilo 4vrstvy softu+2vrstvy paspulky 😕 a fakt jako po másle...
Holky potřebuji offtopic pomoc 🤐 právě vybírám mímoušovi do postele peřinku (a polštář na pozdějí) a vůbec si nevím rady, na co mám koukat? Na matroš? Na to, jak je to teplý? Jaké rozměry? PES? Peří? Co máte v postýlkách vy? Já jsem se na tom totálně zasekla....
crawler, do pasu náplet z fineribu?
ahojte
tak prisla som si ku vam koneckovat saty,aj babiku pre moje krsniatko,ma v stredu napadlo,ze by som jej mohla k narodeninam usit babiku a jej saty ktore by mali s tou babikou rovnake,nooo,len som nepredpokladala,ze bude na tom tooolko roboty 😝 ,podotykam,babiku som sila prvy krat v zivote,nooo a dlho mozno znova nebudem 😅 ,obdivujem tie baby co to siju na zakazku,je to s tym fakt piplacka,
a teraz len pevne dufam,ze si ju oblubi,a nebude smarena v kute 😅
zajtra hodim foto,lebo babika je este bez tvare,stale neviem ci len namalujem,alebo vysijem 😅
@crawler Hoď tam z té tmavé látky klín v pase. Děláš nějaký poklopec? Já chci taky ušít větší gatě, ale na poklopec si netroufnu. Tak jestli to u dospěláka nevadí bez.
@lillyzelvicka Já bych se s fleesem přidala, ale prachy nějak nejsou. Vzala jsem z poslední objednávky jen trošičku a byla jsem mile překvapena kvalitou, tak chci spáchat mikinu pro sebe a pro tu starší taky. A ta mladší zase potřebuje nutně čepici na zimu.
Dneska jsem ušila pro Petulu první kukličku z mylly limetky. Taky jsem ji měla velkou jak caramilla a tak jsem párala, zúžovala pořád dokola až to vypadá, že je mu to malý. Ještě to musím zkusit zítra, zkoušela jsem těsně před tím než usnul, takže nechtěl zkoušet tak uvidíme co zítra. Fotku bohužel nemůžu hodit jsem byla nedávno šikovná a nainstalovala do počítače nějakej doplněk co blbě pracuje a on mi brání v vkládání fotek, posílání příloh atp. a i když ho odinstalujem, tak to stejně nejede. Asi budem muset úplně smazat počítač a dát tam novej operační systém.
@crawler Teda, kalhoty jsou super! Ty začínáš být fakt profík!
Na manžely se šije STRAŠNĚ!!! Je to fakt vyšší dívčí, já jsem se zařekla, že už nikdy nic...
Pas buď tím nápletem, ale nevím, zda by to nevypadalo na chlapovi moc "těhotensky". Nebo to zvětši jako já tu kapucu - našij tam pás ze softu a do toho gumu, jak psala @season . Neboj, bude to vypadat hezky a bude to fajn. A nebo udělej klasický pas s poutkama na knoflík a zip, tam ten náplet bude vysloveně šik, ale je to už o dost pracnější 😀
@crawler moje dítko má doma kalhoty ze softu a jsou právě tak dělený jako bys to měla ty když bys ten vrch dala taky soft..a vypadá to dobře..my to máme různé barvy (černé kalhoty - růžový pas ) ale myslím, že to mužeš udělat i zelené jako že si mužeš vybrat jaká kombinace se ti bude víc líbit..
Šití na manžela 😖 . Leda trenýrky 😀 😀 😀 Obdivuji všechny, kteří na ně šijí i něco jiného. 🙂
@crawler aj ja sa chystám pánske softky ušiť, aspon napíšeš, čoho sa mám vyvarovať
Díky holky 😀!!! prvně zkusím nastavit softem a pak druhá varianta bude patent...ale mě neba párání a zatím se mi dařilo šít bez něj, ale u těchle kalhot už jsem musela párat na několika místech a ještě je to na dlouhý lokte 😝 Car - díky za kompliment😀 mě to šití tááák baví - nechápu, že jsem to neobjevila dřív 😕 😲
teď jdu chrápat - manža do mě hučí už od 8, že je utahanej, tak teda jdu🙂
@palosek ja idem svojmu zaťovi šiť dokonca..... a potom ostatným... potrebuje súrne zateplené nohavice....
@boudova my máme tohle http://www.splavacek.cz/povleceni/vypln-do-povl... 😉

Ahojte, tak na zaklade tejto skupiny o siti latkovych plienok som vcera usila malemu prve vlniaciky. Len si nie som ista ci po nalanolinovani nebudu premokat. Ale aj tak sa z nich straaaasne tesim 🙂