Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Kalendářnice, další den!
http://www.farbenmix.de/advent/4/4-en.htm
Baby, nespravíme si strihobanku aj tu na MK? Ked sem tam vypadne slep
@animal jeee, no to jsem zvedava, co to bude!! 😵
mne vcera nesel net, tak jsem nastesti stihla usit 3 mikulasske botky a dosit 2 tricka.. ted tu mam jeste dalsi 3 a 3 saty na dodelani a hromadu veci na presiti a nutne bych potrebovala, aby mel den tak 40 hodin a k tomu jeste nekdo hlidal em., abych to zvladla vsechno zpacifikovat.. :-/
@medvi11 no ty jsi detektiiiv! 😀 a ja jsem uz 3 dny ve skluzu 😀 😀 😀
Tak dnešní okénko kalendáře teda nic překvapivého. Ale celá ta taška vypadá na perfektní úlet 😀 😀 😀
@caramilla půjčila jsem si tvé foto..a zkusila tam dát ty soví komponenty..a tu látku ti závidím....neměnila bych..já mám modrý kostičky..to bych možná měnila...no..i když taky ne.. 😀 😀 😀
jo a jestli chceš vidět co mi vyšlo..tak řekni dám to sem....mi to je blbý bez povolení (a třeba to ani vidět nechceš 😀)
prosím vás a to máte ty oči atd podlepené tím vliesofixem? ale řeknu vám je to slušná divočina
@caramilla nic bych neměnila vždyt jsi sama říkala že v tom je to kouzlo a navíc mám strach že příjde ještě něco horšího 😀 vám odpolko vyfotím co vyšlo mě za hrůzu z těch mích barev 😀 😀 😀 😀
@crawler taky bych nastavila softem to sedlo jak už někdo psal.A větší bych to v pase klidně nechala a navlíkla tam pásek z popruhu-Dělám to tak a mám to vyzkoušené, je to i praktické 😉 jinak pěkné kalhoty 😉
@palosek já si budu brát gramáž 230g cena je za 1-4m 148kč 5-více 114kč barvy já asi amarant nebo afrikan violet a nějaký zelený a hnědý 😀
@caramilla no hele chybí mi flís a tenhle je super a dobrá cena
Co takhle hodit tu střihovou banku do fotoblogu?
A na hromádky by se mi to taky líbilo 🙂
Myslíte, že by to šlo? Blbý je, že by to vždycky mohla spravovat jen jedna osoba a ostatní by jí hlásili, jestli je už zavřená.
@boudova Tak ony by šly dávat jen odkazy na tabulky a aktuální info o stavu a uzavření atp. by byly v tabulce nahoře. Ale do fotoblogu toto nepůjde, tam mažou všechno 😠
Já bych to dávala na ekozahradu, ale problém je, že by se to moc zveřejnilo a narostlo do obrovských rozměrů, což není k dobru věci, takže bych to nezveřejňovala 😝
Na hromadky tady měla super nápad Ivuška, tak třeba až odrodí a bude mít čas, tak se toho ujme nebo když poradí co a jak, třeba to zvládne někdo z nás 😀
@alinn No jasně, určitě to sem hoď! Jsem zvědavá!
@lenasss No, že jí něco říkala, co? To člověk až pak zjistí, že to je ještě větší haluz, než si myslel, že to může být 😀 😀 😀 😀 😀 Máš pravdu no. Jediný problém je - co pak s tou taškou budu dělat??? 😀 😀 😀
@lillyzelvicka já bych možná do nějakého fleesu šla... kde mrknu na ty barvy?
@caramilla to je dělaný v illustrátoru...vzala jsem tvoji fotku..v ilustrátoru jsem si obkreslila z toho pdf soví dílky..vybarvila je a naskládala kam patří (zkoušela jsem i tmavou..ale to nebylo úplně dobrý..ale naživo, nebo na těch světlých by to mohlo být ok)
a k těm jednobarevným...mě napadá, že by to nemusely být uplně jednobarevný..třeba by šel i malý puntík a nebo tenký proužek nebo kostka..teda jestli se něco takového u tebe vyskytuje :D hele a ještě mě napadlo..nemáš fleece nebo welur? Že by měla sova semišový bříško a čelo 😀
Babizny jedny, já vás vůbec nestíhám číst, měla jsem teď dost práce a na diskuze mi nezbyl čas... S tou taškou mě pěkně štvete, taky bych to zkusila, ale asi budu fakt rozumná a vykašlu se na to ☹ Dneska v noci mě celkem pobolívalo břicho, ale nic z toho, nicméně začínám pomalu věřit tomu, že asi jednou fakt porodím 😀
Musím se pochlubit poslední vlněnou sadou, co mi pletla jedna paní z USA (zdržte se laskavě komentářů na téma, kolik dětí čekám, že "potřebuju" tolik vlňáků 😝 )... Sada je vel. NB/S, sukýnka je M, ta bude na léto.

@boudova peri by mimina nemela mit kvuli alergiim.. my mame taky nejake protialergicke periny, neco podobneho co michamicha. ale pro mimco jeste nic nepotrebujes, ze zacatku ti stejne bude spat v zavinovacce nebo pytli, polstarek by prvni rok taky nemely mit..