icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
3. dec 2011

@boudova peri by mimina nemela mit kvuli alergiim.. my mame taky nejake protialergicke periny, neco podobneho co michamicha. ale pro mimco jeste nic nepotrebujes, ze zacatku ti stejne bude spat v zavinovacce nebo pytli, polstarek by prvni rok taky nemely mit..

season
3. dec 2011

@boudova my máme ovčie rúno... všetci aj podložky, alebo deky

medvi11
3. dec 2011

Kalendářnice, další den!
http://www.farbenmix.de/advent/4/4-en.htm

animal
3. dec 2011

@crawler já jsem pro to sedlo. Taky šiju manžovi soft kalhoty(už pěkně dlouho) - nechce mi to vždycky průběžně vyzkoušet a rovnou jsem tam to sedlo dělala, prostě střih jako rifle.

animal
3. dec 2011

@terezita teď jsem něco došila (dárek pro synovce) to bude něco pro tebe, nafotím co nejdříve. Dneska jsem chtěla vkládat nějaké fotky a nešlo mi to, tak někdy jindy

rebelie
3. dec 2011

@crawler Kalhoty super! Taky jsem jedny manželovi slíbila, ale vůbec nevím, jak na to, takže se obávám, že se jich dočká nejdřív na jaře....

season
3. dec 2011

Baby, nespravíme si strihobanku aj tu na MK? Ked sem tam vypadne slep

terezita
3. dec 2011

@animal jeee, no to jsem zvedava, co to bude!! 😵
mne vcera nesel net, tak jsem nastesti stihla usit 3 mikulasske botky a dosit 2 tricka.. ted tu mam jeste dalsi 3 a 3 saty na dodelani a hromadu veci na presiti a nutne bych potrebovala, aby mel den tak 40 hodin a k tomu jeste nekdo hlidal em., abych to zvladla vsechno zpacifikovat.. :-/
@medvi11 no ty jsi detektiiiv! 😀 a ja jsem uz 3 dny ve skluzu 😀 😀 😀

caramilla
3. dec 2011

Tak dnešní okénko kalendáře teda nic překvapivého. Ale celá ta taška vypadá na perfektní úlet 😀 😀 😀

alinn
3. dec 2011

@caramilla to jo..dnešní okýnko vlastně psali už včera (teda zítřejší dnes 😀 ) moje sova vypadá trošku zhuleně..a to jsem si myslela kdovíjak nebude roztomilá.....nechalas nakonec kytičky? nebo jsi měnila látku?

caramilla
4. dec 2011

@alinn Původně jsem místo sovy chtěla našít nějaké kytky nebo něco takového, ale s tím tvarem kapsy se bojím, že s tím asi ještě bude nějaký záměr, takže musím najít jiné látky a asi našít sovu, jsem z toho totál zmatená, zatím jsem nic nenašila, jsem bezradná 😖

alinn
4. dec 2011

@caramilla tak udělej kytkovanou sovu..našij na to jednobarevný břicho čelo zobák a oči..a třeba to bude dobrý 😀

alinn
4. dec 2011

@caramilla půjčila jsem si tvé foto..a zkusila tam dát ty soví komponenty..a tu látku ti závidím....neměnila bych..já mám modrý kostičky..to bych možná měnila...no..i když taky ne.. 😀 😀 😀
jo a jestli chceš vidět co mi vyšlo..tak řekni dám to sem....mi to je blbý bez povolení (a třeba to ani vidět nechceš 😀)

lenasss
4. dec 2011

prosím vás a to máte ty oči atd podlepené tím vliesofixem? ale řeknu vám je to slušná divočina
@caramilla nic bych neměnila vždyt jsi sama říkala že v tom je to kouzlo a navíc mám strach že příjde ještě něco horšího 😀 vám odpolko vyfotím co vyšlo mě za hrůzu z těch mích barev 😀 😀 😀 😀

animal
4. dec 2011

@terezita nemám na nic teda orioš střih, tak jsem to spáchala tak nějak po paměti 😀

lillyzelvicka
4. dec 2011

@crawler taky bych nastavila softem to sedlo jak už někdo psal.A větší bych to v pase klidně nechala a navlíkla tam pásek z popruhu-Dělám to tak a mám to vyzkoušené, je to i praktické 😉 jinak pěkné kalhoty 😉
@palosek já si budu brát gramáž 230g cena je za 1-4m 148kč 5-více 114kč barvy já asi amarant nebo afrikan violet a nějaký zelený a hnědý 😀
@caramilla no hele chybí mi flís a tenhle je super a dobrá cena

boudova
4. dec 2011

Co takhle hodit tu střihovou banku do fotoblogu?
A na hromádky by se mi to taky líbilo 🙂
Myslíte, že by to šlo? Blbý je, že by to vždycky mohla spravovat jen jedna osoba a ostatní by jí hlásili, jestli je už zavřená.

caramilla
4. dec 2011

@boudova Tak ony by šly dávat jen odkazy na tabulky a aktuální info o stavu a uzavření atp. by byly v tabulce nahoře. Ale do fotoblogu toto nepůjde, tam mažou všechno 😠
Já bych to dávala na ekozahradu, ale problém je, že by se to moc zveřejnilo a narostlo do obrovských rozměrů, což není k dobru věci, takže bych to nezveřejňovala 😝
Na hromadky tady měla super nápad Ivuška, tak třeba až odrodí a bude mít čas, tak se toho ujme nebo když poradí co a jak, třeba to zvládne někdo z nás 😀
@alinn No jasně, určitě to sem hoď! Jsem zvědavá!
@lenasss No, že jí něco říkala, co? To člověk až pak zjistí, že to je ještě větší haluz, než si myslel, že to může být 😀 😀 😀 😀 😀 Máš pravdu no. Jediný problém je - co pak s tou taškou budu dělat??? 😀 😀 😀

boudova
4. dec 2011

@caramilla Je fakt, že já mám jeden fotoblog zavřenej už několik týdnů a prdím na to už, nebudu furt všechno opravovat, jak deb...

caramilla
4. dec 2011

@boudova Hele, to nepomůže, já opravovala jako deb. a stejně to nepomohlo, nejlepší sem vůbec nic nedávat 😀

lenasss
4. dec 2011

@caramilla dáš jí malé na hraní 😀 😀 😀 😀 nebo to bude pecka a každý ti jí bude závidět 😀 😀 😀 😀 😀 😀

alinn
4. dec 2011

@caramilla ale je to maličkatý..tak nevím jestli na tom bude něco k poznání 😀

alinn
4. dec 2011

@caramilla jé..tak se to načetlo možná i větší než jak se mi to zobrazuje v počítači..tak to vidět je 😀 😀 a barvy si mužeš dát jaký ti k tomu pujdou..já jen že to není blbý..teda mě se to fakt líbí..je to takový veselá 😀 😎

caramilla
4. dec 2011

@alinn No hele, fakt to neni tak blbý 😀
Jak jsi to dělala??? To vypadá, jako bys ty látky měla normálně doma 😀
Problém u mě budou ty jednobarevný látky 😀 😀 😀 😀

macin73
4. dec 2011

@lillyzelvicka já bych možná do nějakého fleesu šla... kde mrknu na ty barvy?

alinn
4. dec 2011

@caramilla to je dělaný v illustrátoru...vzala jsem tvoji fotku..v ilustrátoru jsem si obkreslila z toho pdf soví dílky..vybarvila je a naskládala kam patří (zkoušela jsem i tmavou..ale to nebylo úplně dobrý..ale naživo, nebo na těch světlých by to mohlo být ok)
a k těm jednobarevným...mě napadá, že by to nemusely být uplně jednobarevný..třeba by šel i malý puntík a nebo tenký proužek nebo kostka..teda jestli se něco takového u tebe vyskytuje :D hele a ještě mě napadlo..nemáš fleece nebo welur? Že by měla sova semišový bříško a čelo 😀

macin73
4. dec 2011

@alinn Díky... na co se hodí ten 230g/m? ta africká violka se mi líbí 😎

ivuska.h
4. dec 2011

Babizny jedny, já vás vůbec nestíhám číst, měla jsem teď dost práce a na diskuze mi nezbyl čas... S tou taškou mě pěkně štvete, taky bych to zkusila, ale asi budu fakt rozumná a vykašlu se na to ☹ Dneska v noci mě celkem pobolívalo břicho, ale nic z toho, nicméně začínám pomalu věřit tomu, že asi jednou fakt porodím 😀

Musím se pochlubit poslední vlněnou sadou, co mi pletla jedna paní z USA (zdržte se laskavě komentářů na téma, kolik dětí čekám, že "potřebuju" tolik vlňáků 😝 )... Sada je vel. NB/S, sukýnka je M, ta bude na léto.

boudova
4. dec 2011

@terezita O polštářku vím, ale myslela jsem, že peřinkju potřebuji, tak nic...zatím na to prdím. Možná teda ale pořídím spací pytel, mám jen nánožník a jednu rycholozainku.