icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
6. dec 2011

kočky a kedy plánujete tú hromadku z mtx?

crawler
6. dec 2011

holky holky...vy valíte...aby se pak z toho mehlo neposr...kor ted před svátky, když jsou na práci jiný věci 😉 @mehlo jen mě napadá - po té mé zkušenosti - zda bys neměla omezit artikly s velkou šíří - kor jestli máš byt - já byla schopná roztočit role jen díky tomu, že ještě nemáme v baráku moc nábytku - bydlíme zde krátce a oni udělali fakt těžký role - na jednu namotali několik výplňků, takže to bys mohla mít docela problém - já na to měla 3x4metry čisté plochy...patenty byly paráda a i některé výplňky jsou v tubuláru, ale například ty fineriby teda do malého prostoru nedoporučuju.... 😝

@caramilla to bys pro mě udělala 😵 😵 😵 budu Ti nadosmrti zavázána🙂 prosím tedy o 10 cívek a písni mi , jaký přebytečky a čeho doma máš - že bysme to spláchly s jedním balíčkem 😀

caramilla
6. dec 2011

@evap19 Aha, vždyť jsi to už psala s tím bambusovým patentem... S tím zkušenost nemám, tak alespoň nebudu mít pokušení ho koupit 😀 Možná to napiš Terce Šámalové jako zpětnou vazbu, je to novinka, tak ať ví, co má za mouchy 😉
I když tuhle jsem tam psala nějakou zpětnou vazbu k patentkům a normálně mi to ten komentář nevložilo, že byl scenzurován nebo co 😕 😕 😕 Tak už tam radši nic nepíšu 😖
Ale napiš jí to mejlem, myslím, že bude ráda.
@ngvadi ; @palosek Tak teda jo, jestli to budou jen fineriby, tak to přežiju:D Ale fakt až v lednu, do Vánoc už fakt NIC! 😀

@lillyzelvicka Mám hodně té tyrkysové a červené. Pak mám lilkovou. Všechno nešes. Já měla taky nápadů hafo, ale myslela jsem, že to půjde na odbyt, ale mikiny vyjdou draho a nikdo to moc nechce, takže z toho šiju tak jako pro nás. Kamarádky preferujou flíz a švagrová velur. A Jasmíně 2 mikiny stačí 😀

caramilla
6. dec 2011

@crawler OK, do konce týdne půjdu určitě okolo. Teda určitě i dovnitř, jen nevím, co tak důležitého jsem tam potřebovala, úplně jsem to zapomněla 😀 😀 😀 😀 A cívky koupím, taky potřebuju:D

sufik1
6. dec 2011

ženský ukecaný, asi 30 stránek jsme prolítla zpátky.
tak vám to tu teď zaspamuju fotkama, bo jsem schválně asi 3 dny nezapla počítač, ať něco udělám.

adventní sovu vzdávám

pořídila jsem si nového mazlíka Brother NB27 a už jsem stihla ušít:

tepláčky s ještěrkama, tepláčkovou modrou soupravu, kamínkový medvídek - opět beranice a mikča se stojáčkem, něco pro MHD zamiloval se do ikeáckých hrošíků a taky do bambusového froté, tak má k vánocům osušku a konečně něco pro mě!!!!! zkušební triko z fineribu než střihnu do merina (příště menší výstřih) a taky oboustranná mikina pro zmrzlíky. Jo a ještě svrchňáky.

větší foto ve fotogalerii

sufik1
6. dec 2011

jo pokud byste měl někdo zájem o lilek výplněk z mTX, tak u mě, nějak mi nepasuje do konceptu, je ho metr

boudova
6. dec 2011

Tak jsem si našla PVC metráž na tu moji atyp přebalovací komodu. Už mám doma molitan a teď počkám až dojde tohle a pak to šoupnu do stroje. A začne sranda teprve 😀 Nejdřív jsem uvažovala o PULu na to, ale to by vyšlo na 700 😝 jedna a z toho PULu bych asi potřebovala aspoň 2 potahy na výměnu. Takhle ušiju z toho PVC ubrusu jednu na furt a pak někde splaším froté a ušiju 2 až 3 povlaky a vyjde mi to na míň. Doufám, záleží, jak moc budu přešívat a jeslti to nakonec nevyhodím. Nevím, jestli jsem si neukousla moc velkej kus 😝

dankakk
6. dec 2011

@crawler prosím ťa, ktory brother si si nakoniec kúpila?

caramilla
6. dec 2011

@boudova a to PVC nevadí to miminku? Já teda nevím, zda ty podložky, co se prodávaj, jsou z toho samýho, ale určitě musí mít atest pro děti do 3 let. To ta metráž má taky? Já bych se asi PVC bez atestu bála, nevím:(

caramilla
6. dec 2011

@sufik1 spamerko 😀 😀 😀 Ty jedeš 😎

palosek
6. dec 2011

@caramilla se těším na leden 😀 Už mám v plánu i ŠD. ...a z těch látek budu holkám šít až do smrti 😀 😀 😀
Tyrkys a červená by se u nás taky uživily, ale letos už teda nic. Kdyby se ti to doma válelo i příští rok, tak se můžem domluvit 😎 . Holky budou mít mikin 😉 . Ale jsem ráda, že ty "Lamové" 😀, nosí do školy a mají úspěch (ale nikomu jinýmu bych to už nešila...ten bordel). Samy si dopasovaly patenty a vymyslely střih...naštěstí to bylo nenáročné 😀 Já bych jim to ušila na zip a hotovo. Z bílé Lamy chci segře něco pro mimiska, myslela jsem, že jí budu šít z beránka, ale lama bude lepší. 😀

boudova
6. dec 2011

@caramilla Právě na to chci ušít ještě z froté obaly. Na tom PVC ležet určitě nebude. Jen jsem potřebovala aby mi případné nehody nezničily ten molitan. Takže buď PUL a na to jen plenu (přes 700 kč) a nebo PVC a na to ušít další obaly a na to plenu (PVC 160) 🙂

ovecka111
6. dec 2011

@lillyzelvicka dakujem, tak uz som doplnila 🙂

mischako
6. dec 2011

Mohla bych se zeptat, kde bych sehnala střih na nějaký pěkný fusak??? Děkuji moc

crawler
6. dec 2011

@dankakk ahoj 😉 DS 120 - velice podobný inovisu 10, ale o tisícovku levnější - zatím mu dávám zabrat pořádně a vše zatím ustál, víc ukáže čas ...🙂 já jsem na něj našla refernce jen v nějakých diskuzích v usa a gb a měl 5 hvězdiček...tak uvidíme, ale jestli máš prašulí dost, tak bych neváhala nad NV 10 - já ho nevzala jen kvůli tomu, že byl přeci jen dražší ...

caramilla
6. dec 2011

@boudova a to nepromokavé prostěradlo ze ŠD, to by vyšlo taky tak draho?
Ještě je taky verze, že na molitan obalíš nějakou obyč látkou a na to budeš házet podložku z PUL a na to třeba ještě plínu. Takhle přebaluje švagrová. Já jsem měla potah na podložku takový vypolstrovaný jen s balvnou, a když jsem přebalovala, tak jsem si pod miminko dávala složenou bambusovou plínku, která nehody zachytila. Ale měla jsem holčičku, klučíci teda jsou náročnější, když přebaluju Šimona, tak vždycky trnu "kam to bude" 😀 😀 😀 (nejčastěji je to na tetičky tričko a ještě se smíchem 😀 )

boudova
6. dec 2011

@caramilla Ty jo, tak já už to PVC koupila...tak to bude muset nějak jít 😎

caramilla
6. dec 2011

@boudova jo aha, no jo, promiň, jsem mimo 😀 😀 😀

Já kráva se nechám vždycky ukecat, takže jak nepřijímám zakázky, tak to asi vypadá tak, že mě každý den někdo ukecá na nějakou "drobnost", já se sama ze sebe už fakt pos.... pomóc, dejte mi někdo facku!!!
Asi to brzo už udělá můj mhd 😝

crawler
6. dec 2011

@caramilla prosím Tě ještě o radu - koupila jsem si na šd aksamit - ještě jsem plínu z aksamitem nešila a ted řeším, jak našít lastin - dívala jsem se na ekozahradě, že je nezbednej a tak abych neměla problém z provlhání kolem nožek - jaká varianta je u aksamitu nejlepší? díky moc! jo a s těma cívkama si nedělej starosti,, prostě až tam půjdeš, tak na mě zkus myslet 😀 ale já toještě nějakou dobu vydržím i bez nich😉

crawler
6. dec 2011

@caramilla ted čtu poslední příspěvek 😅 😅 😅 to jsem fakt nechtěla šmankote - kašli na to - já to objednám někde v e-shopu a ukceám obyč poštovný ;.-)máš problém říkat ne?

ngvadi
6. dec 2011

malá švadlenka (nebo spíš záškodníček) https://picasaweb.google.com/118346767814854371... 😀

caramilla
6. dec 2011

@crawler Ježiš, to se tě vůbec netýká!!! Já myslela, že slibuju kamarádkám, že jim něco ušiju, ne, že ti koupím cívky, prosím tě!!! 😀 😀 😀 To je samozřejmost, to neřeš, koupím! Jelito, kopyto, platí to!

Lastin ta varianta, jak si střihneš kratší aksamit, větší PUL, našiješ z rubu na PUL a pak z lícu NEPROŠÍVEJ!!! To provlhá. Je to zřejmý, co myslím? Snažím se šetřit slova, zadělávám na plněný perník (http://ekozahrada.blog.cz/0912/pernik-plneny-su...). Zítra mi dopo přijde opravář na troubu, tak doufám, že zítra odpo peču! 😀 😀 😀

crawler
6. dec 2011

@caramilla super díky za radu!!!jsem zvědavá na ten hokus pokus - nesnáším špendlení ani stehování, tak to bude s aksamitem jobovka 😀 a za ty cívky velký dík! 😵 jinak já sama mám problém říkat ne a pak se někdy dostanu do úzkých 😒 začínám se ale učit...jinak k pečení - já upekla v sobotu první várku cukroví a bohužel už je v dozičce na dně ☹ a můžu za to jen já ☹ a pak si ještě budu nadávat do tlustých nenažraných prasat 😔 🙄 🤐

dankakk
6. dec 2011

@crawler vďaka🙂 kamos kupuje pre manželku pod stromček... Myslím že by nemal mat problém sa plesnut po vrecku a mohol by jej kúpiť aj inovis50 :D takze dávam odporúčanie 🙂

alinn
6. dec 2011
lillyzelvicka
6. dec 2011

@caramilla červená jaká?hoď mi tu link a kolik toho máš??

season
6. dec 2011

@zojec 😀 😀 ja mám tých sád 5, a nitami šijem v poho, hlavne ked chcem niečo len tak preštepovať navrchu a nemusím hladať

lillyzelvicka
6. dec 2011

@alinn tam dali jen špendlíky ne ??

caramilla
6. dec 2011

@lillyzelvicka Já myslím, že to je tento, ale fakt nevím na 100% jetli ten samý, je z července.
Je z toho toto: http://www.fler.cz/zbozi/cervena-karkulka-kompl...
Mám toho více m, ale nevím, jestli 2 nebo 3

@alinn Já to taky ale VŮBEC nechápu!! To už je fakt moc na mě!!! 😀 😀 😀

@crawler Já taky se učím říkat ne... Ale můžu být hrdá, že jsem asi 100x řekla ne a 10x řekla ano. No, nebo to bylo 50 a 50? 😀 😀 😀

lillyzelvicka
6. dec 2011

@caramilla aha no musím kouknout jestli k tomu najdu ty moje důležité části, ale dnesk auž nee jdu spinkat 😀