icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nika
27. okt 2010

@maly_prcek panenka je maňásek od jedné paní, nemá eschop ale pokud chceš pošlu kontakt. dělá různé (holky, kluky, skřítky, ....., ale pusinku mají všichni stejnou, s jazykem jde hýbat, malá ji miluje. na to bych si netroufla, sice tu mám knížku se střihy na látové hračky ale něják není čas a síla.

nika
27. okt 2010

@petrinka parádníííí 🙂

maryol
27. okt 2010

@petrinka jééj, teším sa, že to sadlo

allisia
27. okt 2010
katka82
27. okt 2010

@nika jé já už nějaký čas sháním knížku se střihy na látkové hračky 😵 mohla bys mi prosím napsat název a vydavatelství?děkuju moc 🙂

katka82
27. okt 2010

jinak přidávám naší zimní čapku podle svého střihu 😉 🙂

zojec
27. okt 2010

@katka82 krasna.. 🙂 ako z obchodu.. 😉 take nieco by som aj mm chcela usit.. 😉

denisocka
27. okt 2010

@katka82 je krásna a to je aky tvoj strih?

veselazu
27. okt 2010

@katka82 tak to je nádhera!! a vlastnoručně vyrobená potěší 2x že? šikulka 🙂 🙂
já se nemůžu dočkat až dostanu na Vánoce šicí stroj a začnu řádit! no začátky budou krušné.

mojalili
27. okt 2010

Kočky, super, ze sem davate navody, ako co robit. POdla jednej z vas som dcerke usila takyto spaci vak. SIce velmi sit neviem, ale posnazila som sa...

terezita
27. okt 2010

@mojalili je moc pekny! a je videt, ze se v nem dcerce libi 😵 😵 😵

katka82
27. okt 2010

@veselazu moje začátky taky bylii krušné 😉 😀 😀
@mojalili krásnej 😉 🙂
@denisocka ten střih jsem si dělala podle jedné jerní/podzimní čapky 😉
a děkuju za pochvalu 😉 🙂

denisocka
27. okt 2010

a tu su naše ozuzlavaky na manducu v akcii

maryol
27. okt 2010

@katka82 perfektné! Honzíkovi veľmi pristane 🙂
@mojalili na to, že vraj nevieš šiť, skvelý výkon 😉 a nádherná látka

maryol
27. okt 2010

...a ešte raz žirafky 😀
...opierka a 5-minútové vrecúško 😎

mmmk
27. okt 2010

@denisocka Ty mam taky, i manducu stejnou 🙂 Mas je fleecove?

@maryol Ta operka je povedena.

Damy, nemate tip, jak udelat protiskluzovou upravu na botickach nebo ponozkach, kdyz nemuzu sehnat 3D barvicky? Je neco treba prizehlovaciho nebo proste neco, co by sneslo i prani a neodlupovalo se?
Diky 😵

zojec
27. okt 2010

@maryol ta klucenka je paradna.. 🙂 kde si kupila tie zirafky? v REMPE?
@mojalili krasne si to zmakla.. 😉

ivuska.h
27. okt 2010

Včerejší plínka na modelovi, konečně se barvy dobře vyvedly. Upozorňuju, že ta plena je fakt mega, je to vel. L a má ji na sobě 8,5 kg dítě, je hodně nacpaná. Kolem nožek i v pase mu sedla (úplně nejvíc utažená), ale vzadu mu sahala skoro až pod lopatky 😀 Dnes ji má na noc Klárka, tak jsem zvědavá, jestli se počůrá, jak to dopadne,

luvie
27. okt 2010

@katka82 hele a nechceš sem ten střih nějak přihodit? ta čepice je úplně hezká 🙂

terezita
27. okt 2010

tak i ja prihazuju dnesni cepici, ale ta je jen podzimni. bohuzel nemam overlock a proto to nevypada nic moc, ale em. ji zboznuje 😅 😀

@ivuska.h teda vypada fakt krasne! ta latka je uzasna!

@mmmk v nemecku je nemuzes sehnat? nebo i tady?

terezita
27. okt 2010

tak tady teda jeste ta cepka 🙂 jmenuje se greta

zojec
27. okt 2010

@ivuska.h tak este raz.. naaaaadhera.. ta latka je na odpadnutie 😀 😀 😀
@terezita a ako taka ciapka funguje? neukazes na modelovi? 😉

terezita
27. okt 2010

@zojec modelka spi.. a na modelovi to vypada fakt uchylne.. 😅 😀

mmmk
27. okt 2010

@terezita Tady ji nemaji ve vytvarnych potrebach ani v kreativnim oddeleni v Obi a mne se nechce davat prachy za postovne z nejakeho e-shopu, kdyz bych za nej zaplatila stejne jako za barvicky 😝

ivuska.h
27. okt 2010

@terezita Uděluju ti první cenu za modela 😀 😀 Aneb dobrá inspirace, jak udělat Klárce náhradního "pána", tak říkala dýni, co jsme jí vyřezali, ovšem pán jaksi zplesnivěl a od té doby po něm touží 😀

monikajan
autor
27. okt 2010

@avila ahoj, co sa tyka vkladaciek, katka ti dobre poradila, tie flisy su velmi podobne tym originalom. Takze staci prepocitat, ci 2 vrstvy hrubeho flisu alebo 3 stredneho... Viem, ze tu niekto spominal, ze sil take prefoldy aj z fr. terry - tam treba ratat 3 vrstvy urcite.
@quaxi mam klasicke patentky na plienky a pod., neviem, ake konkretne myslis - napis do ip, daj link, ak nejaky mas.

zojec
27. okt 2010

babulky potrebujem poradit.. cim okrem zicherky a sponky navleciem okruhlu gumicku do asi cca 3m tunelika?? ide ma slak trafit, uz som znicila 3 zicherky.. problem je, ze je tam aj vatelin a do toho sa mi to vzdy zasekne 😠 uz hodinu sa s tym mordujem..
@terezita model je super.. 🙂 a ciapka tiez 😉
@avila, ja mam prefoldy aj z french terry... 2vrstvove aj 3 vrstvove.. zatial stacia 2 vrstvoe.. tie 3vrstvove su zbytocne hrube zatial..

denisocka
28. okt 2010

@mmmk ahojk,nie ,urobila som ich z uteraka z jysku

denisocka
28. okt 2010

@zojec počuj,mna to čaka dnes..... ččo keby si prepichla gumičku a zicherku oblepila priesvitnou paskou? sa ti neotvrori

zojec
28. okt 2010

@denisocka s flisom nie je problem, do toho to ide v pohode.. ta zicherka sa neotvara, ale zabara do toho vatelinu.. uz som vcera skusala aj pasku, ale ako napotvoru nemam klasicku, len papierovu a ta sa zas nesmyka.. 😠 este to dnes vyskusam, som si povedala vcera ze rano mudrejsie vecera.. 😀 a tiez by asi bola lepsia taka najvacsia zicherka, ktoru jasne ze nemam.. ☹