Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek pouzila som tento strih http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2295
Včerejší plínka na modelovi, konečně se barvy dobře vyvedly. Upozorňuju, že ta plena je fakt mega, je to vel. L a má ji na sobě 8,5 kg dítě, je hodně nacpaná. Kolem nožek i v pase mu sedla (úplně nejvíc utažená), ale vzadu mu sahala skoro až pod lopatky 😀 Dnes ji má na noc Klárka, tak jsem zvědavá, jestli se počůrá, jak to dopadne,
@avila ahoj, co sa tyka vkladaciek, katka ti dobre poradila, tie flisy su velmi podobne tym originalom. Takze staci prepocitat, ci 2 vrstvy hrubeho flisu alebo 3 stredneho... Viem, ze tu niekto spominal, ze sil take prefoldy aj z fr. terry - tam treba ratat 3 vrstvy urcite.
@quaxi mam klasicke patentky na plienky a pod., neviem, ake konkretne myslis - napis do ip, daj link, ak nejaky mas.
babulky potrebujem poradit.. cim okrem zicherky a sponky navleciem okruhlu gumicku do asi cca 3m tunelika?? ide ma slak trafit, uz som znicila 3 zicherky.. problem je, ze je tam aj vatelin a do toho sa mi to vzdy zasekne 😠 uz hodinu sa s tym mordujem..
@terezita model je super.. 🙂 a ciapka tiez 😉
@avila, ja mam prefoldy aj z french terry... 2vrstvove aj 3 vrstvove.. zatial stacia 2 vrstvoe.. tie 3vrstvove su zbytocne hrube zatial..
@denisocka s flisom nie je problem, do toho to ide v pohode.. ta zicherka sa neotvara, ale zabara do toho vatelinu.. uz som vcera skusala aj pasku, ale ako napotvoru nemam klasicku, len papierovu a ta sa zas nesmyka.. 😠 este to dnes vyskusam, som si povedala vcera ze rano mudrejsie vecera.. 😀 a tiez by asi bola lepsia taka najvacsia zicherka, ktoru jasne ze nemam.. ☹

@maly_prcek panenka je maňásek od jedné paní, nemá eschop ale pokud chceš pošlu kontakt. dělá různé (holky, kluky, skřítky, ....., ale pusinku mají všichni stejnou, s jazykem jde hýbat, malá ji miluje. na to bych si netroufla, sice tu mám knížku se střihy na látové hračky ale něják není čas a síla.