Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Já mám všechny tyto potřeby asi ve 3 komodách v šuplákách. To jenejlepší systém, nízké šuplíky a hodně jich 😀 😀 😀 Je to přehledné a roztřízené. Teda bylo by, kdyby Jasmínka v tom nedělala "pořádek", ale já jsem ráda, že je klid a můžu šít.
Včerejší a předvčerejší šití - 4 kojotrika. Tři pro moje kamarádky (jsou to sestry🙂 k Ježíšku a petrol je MOJE! Je úža úža úža, REKLAMA NA PETROL FINERIB! 😀 Ještě si ušiju z limetovýho finu, ten jsem zkoušela, že mi hrozně sluší 😀 Ale asi nějaké jednodušší triko 😀
Fotky jsou příšerný, jen rychlé výcvaky v lijo-sněho-vánici, na schodech. Obyčejně vybíráma z mnoha fotek nějakou dobrou a toto byl od každé jen jeden "výcvak" a je to vidět:((((
ahojte prosim vas o radu
chcem si kupit stroj s overlockom ale neni som si ista ci ked pisu overlockovi steh to neni len obycajny cik cak ale u jedneho stroja pisu jednostranne uzavrety tak neviem vobec co tym myslia viete mi poradit?
jo, to je nevýhoda žížal, jen trochu povolej břicho, už vypadaj těhotně 😝 na otesáncích to nikdo neřeší 😀
@season 😀 😀 😀
@medvi11 😲 A to jsem si myslela, že po roce od porodu to břicho už je dobrý. Skoro jsem se už vrátila na míry a váhy před těhu. Oblečení mi je všechno už stejně a to břicho už taky neni tak hrozný, už si těhotně nepřipadám 😀 Ale mě i před těhu občas někdo gratuloval k těhu 😖 Nejsem anorektička, no, ráda jím 😀 😀 😀 A jím stejně jako mhd, takže žeru. 😀 😀 😀
Ale ze 4. měsíce jsem to snad zatáhla alespoň na 3.? 😀 😀 😀
Já se břichem nezabývám, stejně chci další mimi, tak co... 😀 😀
Jen ctu na mobilu, furt nekde litam a nemam na nic cas 🙂. Ale zaujala me inkontinentni diskuse 🙂. Ja jsem poporodu problemy nemela a pak jsem byla po 10 mesicich na trampoline a musela z ni slezt, uplneme to prekvapilo. A to jsem lakala mamku, at jde taky a ona mi rikala, ze prave z tohoto duvodu nemuze...no a za pet minut mi to bylo jasny. Gymnastky asi po porodu meni disciplinu 🙂.
@wewe22 je pravda, ze klasicky overlock ti to nenahradi. Ja teda OL nemam a pouzivam tento steh na stroji. Jakz takz to ten okraj zacisti, ale nikdy to nebude vypadat profi, jako u OL. Je to dobry pro sesivani pruznych materialu, protoze je to pruzny steh a netrha se to pak. Ale nemuzes si treba obsit kraj a nechat ho volne, to by nevypadalo hezky. Je to takovy kompromis - funkcnost dejme tomu (spolu s kracejici patkou je to ok), estetika uz pokulhava.
@caramilla ja mam podobné rozmery 🙂172 a teraz asi 64kg, ale to je tým, že ešte stále kojím, inak mám okolo 67-68kg a pripadám si vpoho. Podstatné je, čo si myslíš ty. Musíš sa dobre cítiť v svojej koži, to je doležité 😉 A kojotriká ako obvykle krása 🙂 🙂 Prosím ťaako robíš tie aplikácie?Páčia sa mi? Urobíš šnúrku z látky a prišiješ?Nedokážem to na obr. rozlúštiť.
Na hniezdočko okolo postieľky som dávala dovnútra tenký molitan a je to docela fajn, pekne to drží.(neviem už, kto sa pýtal....)
@pupies000 😀
Aplikace na mikinu jsem dělala rovným proužkem přeskládaným a prošitým, na tričko jsem podžehlila oboustr. vlizelinem (nemám vliesofix, zatím...) a namalovala jsem si ty spirálky, pak je vystřihla, nažehlila na triko a našila. Ale je to dost piplačka, našívat spirálky, člověk furt dokola jak blbec točí tím trikem 😀
@season aha, no tak už táto patka je na moderné stroje, ja mám starú mašinu, 30 ročnú.... zato som sa s týmto pojmom ešte nestretla..... ale toto nie ja OL stroj však? pýtam sa blbé otázky, ale fakt v tom nemám prehľad.....
@ucitelka70 ale čoby, sedí to na hocijaký, ja mám 15rokov starý stroj. Na OL sedia úplne iné patky sú väčšie a hodne drahšie. Na OL som ešte neskúšala... len @caramilla spomínala, že patka na slepý steh je fajn.
@boudova ja som dala tenký paplon z ikei...... z vonkajšej strany je vyradená plachta - ale funkčná a zvnútra detský motív, a mnoho stužiek som našila, aby sa dalo poriadne vyviazať.....
@macin73 ja som použila na takéto kufrík od písacieho stroja..... v tom mám v menších krabiciach zipsy, gumy, gombíky a nite...... ale plánujem ušiť z patchworku také pekné tašky-držiaky - na zips - aspon recyklujem toľko zvyškov.......
Dnes som konečne došila spací vak - ako paplon, aj s rukávmi, hned som aj vyprala, po oschnutí nafotím. Bože, to bola makačka na 30 ročnej mašine...... hrubé vrstvy prešívať...... použila som ikea paplon, ikea deku zvonka a vnútro recyklovanú obliečku z paplona..... 😵
@season tak si myslíš, že na starú veritasku to viem namontovať? mohla by si odfotiť priamo na stroji a podložiť látkou, aby bolo vidno..... ak si nájdeš trochu času... :D
@ucitelka70 tak, a je to, odfotila som na sušiaku...
@ucitelka70 mám stažené diskuze z Mariny ohledně kráčející patky, pokud bys to chtěla, písni IP

Ahoj, je tu někdo, kdo si objednával u mylly ribb? Ten můj hrozně elektrizuje, tak jsem překvapená, to asi není 100% vlna, ne?