icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
11. dec 2011

tu je sova jedna..jsem ji teda trošku vycpala vatelínem

mehlo
11. dec 2011

@macin73 jo přesně tak

caramilla
11. dec 2011

@alinn Fotky na zahradě jsou od Renči, ani nevím, zda tam je na fotce ta žlutá nebo jiná, ale asi ta žlutá. Zítra ti to na denním světle vyfotím klidně s tou fialovou, pro představu🙂

Jinak FIALOVÝ A VÍNOVÝ RIB je už fuč 😀 Děkuji za pomoc! Takže zbývá už jen ten žlutý. Je to fakt krásná barva, Jasmí z toho mám skoro střiženo už na body! (jako z té druhé, co mám z mylly 1🙂

caramilla
11. dec 2011

@alinn Hm, tak ta tvoje vypadá i hezky, líp než ta na FM 😀

macin73
11. dec 2011

@mehlo díky za opravu... já tedy pošlu taky penízky z obě hromadky najednou, jestli neva... a poštovné? to se pak bude posílat extra?

alinn
11. dec 2011

@caramilla dík 😀 jako si říkám na to že nevím co šiju..tak je to docela dobrý 😀 a taky myslím, že na FM to udělali naschvál takové divné..aby nám zvedli sebevědomí 😀 😀 i když..třeba až to bude komplet celé tak budem čučet 😎

mehlo
11. dec 2011

@macin73 já jsem úplně blbá jsem se asi utukla, už je to opravený. Jasně už jsem si to na papíře spárovala.

macin73
11. dec 2011

@mehlo v pohodě... já jsem poctivka, takže se vždycky ozvu 😉

mehlo
11. dec 2011

@macin73 píšu IP

macin73
11. dec 2011

@mehlo ok

michamicha
11. dec 2011

@mehlo já bych si vzala zbytek toho bílýho patentu, tzn. cca 80cm? a jestli se někdo nepřihlásil na ten petrol, tak toho bych brala 1m navíc (takže celkem 2m s tím co už tam mám) 😉

mehlo
11. dec 2011

@michamicha jasan jdu přepsat a přepočítat. patent 80 cm

lenasss
11. dec 2011

@alinn 😀 😀 😀

mehlo
11. dec 2011

@michamicha je to tam

mehlo
11. dec 2011

@alinn no to je nádhera!!! takhle bych to brala, kdyby to bylo už hotový, jenže ono zbývá ještě hodně dní, to nevím co tam ještě chtějí vymýšlet

michamicha
11. dec 2011

@mehlo super, můžu teda poslat vtc i mtx dohromady jak už psaly holky? a to vtc mám poslat vč. balného? jsem moc nedočítala, tak se radši zeptám znovu 😅

alinn
11. dec 2011

@mehlo no musí to být kabela na kterou tu sovu pověsíme...jen mi vrtá hlavou na co budem potřebovat ještě tři karabinky 😀 no a jak jsem na tu sovu koukala jak je takhle hotová..tak by se mohla nosit jako kabelka... samostatně bez kabely..jen k tomu dodělat popruh s kroužky a hotovo 😎

monr
12. dec 2011

@alinn vyzeráu super sova, vzadu ako by mala sukničku 😉

zojec
12. dec 2011

tak ja tiez cumim na tu sovu ako puk 😀 😀 jasne, ze som sa do nej este nepustila.. a teda asi sa rozhodnem, az ked bude uz hotova :D inak vy ste riadne spisovatelky 😕 😕

monr
12. dec 2011

@zojec tak sa do nej pusti, je to fakt sranda čakať každý deň, čo nové vymyslia 🙂

zojec
12. dec 2011

@monr ked mna nejak extra neuchvatila 😕 😕

ucitelka70
12. dec 2011

@zojec aj ja asi len medzi sviatkami ušijem....... dobre to vyzerá.....

ngvadi
12. dec 2011

ivusko, tak zbytky dorazily, ale teda, tos měla napsat, že to jsou fakt zbytečíčky:/ no to by nevadilo, ale mám u sebe tyrkys pro macin, a naopak někdo asi má moji červenou, nějak se ti to zpřeházelo :(

terezita
12. dec 2011

@zojec tak nedelej sovu 😀 ja budu sit jeste minimalne jednu tuhle kapsu bez sovy, aby byla i umirnenejsi verze. a budu je vymenovat podle nalady 😅
a uz se lepsi, dneska snad uz konecne prisiju zip! jeste ze to jde tak pomalu, jinak bych to uz asi ani nestihla dosit! 😀 😀

season
12. dec 2011

No čo maminy čakatelky? Pekný dátum, nejdete rodiť?? 😀 😀 😀

terezita
12. dec 2011

jee a na tuhle sovu jsem ted narazila, ta je paradni! 😵
http://www.farbenmix.de/galerie/details.php?ima...

season
12. dec 2011

@ngvadi Ešte nič s platbami za 100klasu?

lenasss
12. dec 2011

@terezita tak ta je dobrá 😀 😀 😀 😀 vipadá jak nějakej naštvanej pes 😀 😀 😀 😀

monr
12. dec 2011

@terezita nemá chybu, 😀

zojec
12. dec 2011

@terezita 😀 😀 😀 ta fakt vyzera ako pes a nie ako sova :D :D :D no ved uvidim ako to bude pokracovat u vas 🙂