icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
13. dec 2011

@caramilla wau tie pruzky su neodolatelne 😵

caramilla
13. dec 2011

@papajka7 😀 😀 😀 alespoň nestraším sama. hů hů ... Na fotky se moooc těším!
Já ušila kompletek pro nenarozený mimi v naší rodině a upekla perníčky a marcipánky, pošmrdlám zuby a hají...

sinala
13. dec 2011

@michamicha @caramilla j jsem podložku a kolečko objednávala zde http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7... , raději na dobírku, protože eshop neznám ( v roce 2008 měl někdo neg. zkušenost), ceny nejlevnější jaké jsem našla. Ještě mi zboží nedorazilo, čekám tento týden, paní reagovala rychle.

ucitelka70
13. dec 2011

@caramilla krásne sú tie prúžky, xcccem..... pekne zladené farby.....

terezita
13. dec 2011

@caramilla mne teda ty navody prijdou srozumitelne - v nemcine.. a tuhle kapsu nemusis zpevnovat, ta muze byt tenka. zpevnovat se pak bude kdyztak ta velka (bude nejaka velka? 😀 😀 😀)
hmm a ty prouzky oboulicni, ty jsou! 😵 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... no jeste ze je nemeli minuly tyden! 😀

lenasss
13. dec 2011

tak mě napadlo šily jste kapesníky popřípadě z čeho? Máme jich nějak nedostatek a nenapadá mě z čeho by byli dobré 😖

mehlo
13. dec 2011

@zhrkz čau reflexní paspulka je na VTC právě jsem v sobotu uzavírala hromadku.

season
13. dec 2011

@caramilla kokso, tak toto nech mi nerobia!!! Sú nenormálne nádherné tie čoko-lime-tyrkysové prúžky, ja chcem zo všetkých, moje nervyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!
@papajka7 no tak to je dobre 😉 moja nažehlovačka je taká akoby dookola obrazka, kde bola ešte tá folia, taká ružovšia, aj mne to teda spálilo červený 😀 😀 😀 ale ja to robím hore na stehienku, tak to dlhšia bunda aj tak zakryla, no ved nafoť... Ty máš furt nejaké laskominy 😉

zhrkz
13. dec 2011

@mehlo Ahoj, vdaka za tip, nasla som nieco aj na SK, tak uvidim co to bude zac, lebo foto pri tom nemali. Malo by byt toho 100m, ktore urcite cele nespotrebujem, takze ak to bude dobre, ponuknem 🙂

Inak, nie len ja som fetisistka na latky. Moj krpec dnes takto lezkal na hromadke a kontroloval kvalitu ;)

caramilla
13. dec 2011

@zhrkz 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jasmína vždycky všechno akorát rozhází, zamotá si do toho nohy a pak hodí hubu, toto je teprva kvalitní práce!!!
@sinala tak pak s tím e-shopem dej taky vědět. Já jsem zvažovala ale ještě větší podložku než těch 60 na 90, ale asi skončím stejně u ní 😀
@terezita 😀 😀 😀 Já už snad radši ani větší tašku (= větší sovu) nechci! 😀 😀 😀

A s těma proužkama - přesně! Ještě, že to neměli minulý týden! A to já absolutně nejsem proužková!!! 😀 😀 😀

macin73
13. dec 2011

@michamicha já si kupovala malé, na drobné práce... tyto: http://www.ragos.cz/kai-serie-sx-kai-reg-nuzky-... jinak mám nůžky tyto http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/80199/nuzky-krejco... - koupila jsem si je u nás v galanterce ještě předtím, než jsem se rozhodla koupit šicí stroj, no zatím se mi zdají ok, tak snad budou dobrý...

katka82
13. dec 2011

@caramilla
@terezita holky díky 😉 no zkusila jsem to ještě teď ráno a řekla bych že když šiju pomalu tak je to v poho 😕to to vynechává jen tak 1-2 stehy 😕no zkusím ještě vyměnit ty jehly a uvidíme 😉 napětí mam na 4 🙂 jak máte naštelovanýho brothera vy na ten soft??????

palosek
13. dec 2011

@caramilla 😒 chjo...a kdy ušetřím??? 😠 taky nejsu proužková, ale ono to teď asi frčí. Byla jsem na akci z práce...a nejen vedení bylo nějaké "proužkované" 😀 že by účel??? 😝 A já v jednobarevném...fopa 😅

caramilla
13. dec 2011

@palosek Fakt, frčí? Já jsem teda puntíková, kytičková a ornamentová, ale když jsou hezký proužky 😀 😀 😀

ivuska.h
13. dec 2011

@caramilla Uááááá, tohle musím mít na plíny -- http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., z toho se ženské zblázní! 😀

Se soví taškou mám škodolibou radost 😀

Jinak včera večer jsem doufala, že už by se něco mohlo dít, ale houby z toho, nakonec jsem usnula... Tož někdy příště asi 😒

boudova
13. dec 2011

Já byla na proužek vždyky a teď koukám, můj šatník jde konečně 😀 😀 😀 do módy!

zojec
13. dec 2011

baby sa tu smejem na tej sove 😀 😀 😀 fakt som zvedava co z toho nakoniec bude.. asi sa tam mali tie aplikacie nasivat po jednej aby bolo co robit do vianoc 😉
@caramilla hromadka na pruzky?? ja pruzky milujem 😉
@papajka7 pridame sa?? 🙂 asi zbankrotujem 😕 😔
moje posledne kapsy toho roku 🙂 a pruzkove pyzamka pre moju a susedinu malu :D jedno merino triko, druhe organic bavlna.. ale ta sa tak natahuje 😕 uz sa tesim na prvy strih do noveho merina :D aj ho predpierate pred sitim? pusta farbu? ci ich mozem vsetky svahnut naraz do pracky? a konce sa tocia?

ivuska.h
13. dec 2011

@zojec Ty kapsy se sovama jsou super!

zojec
13. dec 2011

@ivuska.h dakujem :D asi sa toho roku uspokojim s tymito sovami a tu pofidernu tasku ci co to bude necham pre baby 😀

papajka7
13. dec 2011

@zojec tak ja sa pridam urcite,aj ked som uz davno zbankotovana 😀 ,ale nemozem si pomoct
krasne kapsy aj pyzamka 😵 ,takze heloo sova ide na odbyt 😀
tak tu su foto retro nocnej kosielky,a bombardakou,nekupila som gombiky,tak som si vyrobila s fima,vyzeraju autenticky 😀 ,inac sory za foto ,nic moc v skutocnosti to vypada lepsie

ivuska.h
13. dec 2011

@zojec No ono když člověk už ví, co z toho vyleze, tak by se to i dalo ušít tak, aby to nevypadalo jak kus zmačkaného hadru, jak ta jejich ukázková taška 😀 Jak to tu měla tuším @alinn s tím vatelínem, to vypadalo moc dobře. Že bych to ještě zkusila? 😀 Nějak mi došly projekty na šití, overálky na mimino jsou došité, ještě teda na dva musím namlátit patentky, na starší děcka už ani nevím o šít, mají toho nějak moc...

zojec
13. dec 2011

@papajka7 pyzamo je uplne super 🙂 to je pre teba? ja by som sice asi len tie bombardaky brala 😀 😀
@ivuska.h a nechces si len tak oddychnut bez sitia?? ja si uz 2hy den uzivam, ze konecne "nemusim" nic sit.. aj ked darceky este cakaju v kopach latok 🤐

monr
13. dec 2011

@season úprimnú sústrasť ☹
@caramilla so Šimim skvelé správy, už bude len a len dobre 😉
@zojec kapsy ako vždy super, aj pyžamká
@papajka7 retro nemá chybu 🙂

no a tie prúžky, sú nádherné, včera mi muž hovorí, že ste sa asi všetky dobre vydali, keď môžte stále látky objednávať, mne stále nie a nie vyjsť na nič poriadne 😠

no a taška farbenmix, asi tiež znárodní mladšia, uvidím, keď to bude komplet, či jej to nedám dobrovoľne 😀

ivuska.h
13. dec 2011

@zojec A co mám místo toho dělat? 😕 😕

zhrkz
13. dec 2011

@zojec To su tasky na nosene babo? ci ako? Akurat nieco take by som chcela usit pre kamosku, a neviem ako na to. Je to strihnuty len oval, resp. vajce, a hore zosite na vytvarovanie kapucky, dokola guma a pod kapuckou nariasena gumka? Aky asi velky rozmer potrebujem na rocne dieta?

palosek
13. dec 2011

@ivuska.h na plíny??? no já nevím, za mě bodovaly všechny kytkované 😀

caramilla
13. dec 2011

@zojec Tak toto jsou vkusné sovy!!! 😀 😀 😀 😀
Hromadu MTX v lednu (SNAD!) udělám, ale jen nějakou omezenou. Chtěla jsem jen fineriby a patenty, ale tomuto se nedá odolat, že. Ale musíme vybrat fakt jen pár proužků. Jsem časově tak strašně v presu, že na velkou hromadu fakt nemám čas! Stopla jsem všechny objednávky a jen to, co se na leden sešlo z kamarádek a příbuzných je práce do Velikonoc. Přemýšlím, že prodám stroje a to snad konečně už pochopí "neušiji, nemám na čem" 😀 😀 😀
@papajka7 Parádní 😀
@ivuska.h Přidej se, třeba se to narodí až 25. a sihneš to 😀
@zojec Jo, tak moje veškeré dárky jsou taky ještě ve stavu látek v pytli ☹

Kompletek pro "vánoční" dáreček, který očekává můj bratranec. Tímto končím do Vánoc objednávky a začítám šít (konečně!!!) vánoční dárky!

papajka7
13. dec 2011

@zojec nie je pre mna,ale pre taku 12 rocnu slecnu 😉
dnes mam premieru,idem sit prve PULky 😵 ,este mam prozbu,nema niekto vkladacky do flip organic?viem ze to je obdlznik,ale neviem presny rozmer,prosim zmeriate mi to niekto?

papajka7
13. dec 2011

@caramilla dakujem 😀
krasny kompletik 😵
tak ja sa pripajam do klubu tych ktorych maju este vianocne darceky v kominkach latok 😅

palosek
13. dec 2011

@caramilla není tohle podle tvého gusta??? 😀 http://laptitefrisee.canalblog.com/archives/200...