icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
13. dec 2011

šmudlinka je plánovaná do té míry, že jsme si řekli - teď to začneme zkoušet, stejně to bude běh na dlouhou trať... kór v mém věku 😝... no a klaplo to hned první měsíc 😀

katchi
13. dec 2011

Zdravim vsechny sikovne maminky 😉 Hledam nekoho, kdo by upletl vlnene svrchnacky pro meho synka. Tak pokud by tu nekdo ochotny byl, kdo bude mit po Vanocich cas, tak budu moc rada 🙂

@terezita Zdravime s Jaromirkem do Prahy 😎

katka82
13. dec 2011

@terezita díky já mam ten samej Brother 😉 tvé seštelování jsem si zapsala 😉 😀 😀
@caramilla nó tak to by mě taky nenapadlo co taková malá potvůrka dovede 😉 já byla včera pěkně vzteklá 😅 a to my ještě rozčiloval manža bo mi stál za zadkem a furt s něčím šteloval 😀
tak večír se pokusím o druhý pokus o rukavice ze softu 😉

ivuska.h
13. dec 2011

@macin73 Tak přesně takhle vznikl Ondra, navíc to bylo ještě den před očekávanou MS...

terezita
13. dec 2011

@katchi ahooj kato! taky zdravime a prejeme uz dopredu krasne vanocni svatky!
nevim, ale myslim ze tu nikdo moc neplete.. ale na fleru a mmb urco pletarky najdes.

palosek
13. dec 2011

@macin73 jo, tak to jste měli dobrý, za nás se plánovalo jinde, a to 3x 😀 . Než bychom se totiž rozhoupali my, tak by se to taky nemuselo povést 😀 😀 😀 .

katkaela
13. dec 2011

Ahoj @katchi , ja tu mám dvoje upletené vlňáčky po Eliške, ktoré sú jej už malé. Sú teda jedny celé červené a druhé červené so žltým patentom a nápletmi na nožičky. Ak by sa ti farby nepáčili, možem prípadne upliesť iné.

katchi
13. dec 2011

@katkaela diky za nabidku, jak jsou velke? Syn ma 13 mesicu a 11kg. No pokud by se ti chtelo plest, tak kdyztak napis IP, potrebovala bych na zimu vlnaky s dlouhymi nohavicemi...

caramilla
13. dec 2011

@crawler 😀 😀 😀 Ty ses rozhodla nás trumfnout dnešní historkou z rodinné postele? 😀 😀 😀

caramilla
13. dec 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 Cože, fakt? Neuvěřitelné 😀

@macin73 Hm, takhle to měla švagrová se Šimonkem. Říká mi "já bych chtěla dítě na začátku září, abych do června ještě učila ve škole, léto se připravila a v září se to narodí", já dostala hysterický záchvat smíchu, že to si jen myslí, že si někdo může stanovit přesné datum... A šup, 11. září se Šimonek narodil. Já bych se z toho vztekla!!! 😀 😀 😀

terezita
13. dec 2011

@caramilla pokud sis mezitim nevypestovala nenavist k sovam, tak tady je freebook na pytlik na kolicky ve tvaru sovy 😀 😀 http://ladysibyll.blogspot.com/2011/12/freebook... .. klik v pravem sloupecku..

caramilla
13. dec 2011

@terezita ó, ó, ó, ta podobnost s hnusnou taškou je fakt veliká 😀 😀 😀

katkaela
13. dec 2011

Máme nové lama-gepard kalhoty 🙂

ucitelka70
13. dec 2011

@katkaela nádhernéééé

katkaela
13. dec 2011

Inak, holky čo už chcete porodiť, alebo sa nudíťe pred porodom a neviete sa dočkať, tak odporúčam, urobiť si výlet autom po dialnici Brno - Bratislava, ale treba sa otočiť na hraniciach a isť zase zpátky, lebo na slovenskej strane tá super vyvolávacia kodrcačka končí 😀 Mne to teda zabralo, porodila som 10 dní pred termínom 😀 Ale myslím, že dobre poslúži aj iná česká dialnica 😉

katkaela
13. dec 2011

@ucitelka70 ďakujem 🙂

ivuska.h
13. dec 2011

@terezita Já jsem četla pytlík na kočky, asi už bych měla porodit nebo aspoň jít spát...

ivuska.h
13. dec 2011

@katkaela Rebelské 😎 😀

ivuska.h
13. dec 2011

@katkaela Jo, taková super panelová dálnice je i směrem na Olomouc, tak možná vyjedem o víkendu ke tchánovcům 😀

terezita
13. dec 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 ty uz dneska nepij! 😅

katkaela
13. dec 2011

@ivuska.h to je ideálna kombinácia, výlet k tchánovcom a panelová dialnica 😀

ivuska.h
13. dec 2011

@katkaela No já nevím, zvýšená hladina adrenalinu porod naopak blokuje 😀 😀

season
13. dec 2011

@terezita 🙂)) ha, ja som neplánovala, ale 14.4. som porodila, ale páčil by sa mi aj 4.4. 😀

ucitelka70
13. dec 2011

@season aj ja so 4.4.

season
13. dec 2011

@ucitelka70 moj dedko bol 4.4. 🙂

sinala
13. dec 2011

@palosek tak to mě těší, že nejsme sami. Nám se děti rodí o 2 roky dřív než je plán 😀

ucitelka70
13. dec 2011

aj tá moja kamoška z vrútok je ten istý dátum..... aj dedko je pracant? lebo dve 4 v dátume znamenajú pracovistosť, viac ako treba

katkaela
13. dec 2011

@ivuska.h To je pravda, ale keď sa budete vracať, adrenalin už snáď nebude a prípadná zvýšená tepová a dychová frekvencia na škodu nebude 😀

season
13. dec 2011

@ucitelka70 Veru bol, tak bacha, nech si Ta vnúčence viac užijú ako ja jeho. 😉

ucitelka70
13. dec 2011

@season rozkaz! budem sa snažiť..... a k tomu som ešte podľa čínskeho horoskopu ohnivý kôň 😀