Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, mě picne!!!! Schyluje se k velký sově! To fakt už asi nepřežiju 😠 😠 😠 😝 😝 😝
Tak ona to ve finále bude máma sova a mimi sova??? Bože... 😀 😀 😀 😀
fíha ..vy jste se tu teda rozjeli 😀 😀 a jsem zvědavá co z té sovy vyleze 😀
@caramilla 😀 😀 😀
se pak muzes vylecit touhle taskou http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks... na te nikde zadna sova ani jiny ptak neni 😅 (pokud si ho tam nenasijes 😀)
@ucitelka70 konečne som sa dohodla s foťákom a na blogu mám slúbené fotky kráčajúcej patky, snád Ti pomôžu
@terezita Že neni? Na dvou zeš tří fotek, co jsou tam uvedeny jako příklady je buď sova nebo pták 😀 😀 😀 😀
Ale taška pěkná.
se sebezapřením jsem střihla úkol 14 a dodělala zanedbané úkoly z let minulých... Jediné co nechápu - v té 14tce byl zase nějaký popruh? Je tam něco, že 12 cm široké, ale jak dlouhé? To se mělo taky dělat dneska? Dneska 2 úkoly? 😕 😲
Jinak jsem teď šila z "Akcového" flízu od Mráze a teda hrůza, strašně se mi to vlní - na OL jsem točila diferenciálem jak magor a furt jsem ten okraj měla vlnitej:((( Vypadá to strašně. Šila jsem z toho švagrové sukni pod stromeček a oblečená vypadá krásně, ale na ramínku děs a hrůza 😖
jdu spáááát, střihla jsem ještě na triko-mikču a tepláky pro Vojtu, tepláčky budou super, limetkový 😵 možná udělám náplety z hnědýho patentu... triko bude z family na krému z wendy a lem z hnědýho patentu, no jsem zvědavá jak to bude v reálu vypadat 😅 zejtra jdu obhlídnout ty nůžky a koupim si i nějaký pořádný pravítko 😎
@season jasné, že pomohla, aspoň si viem predstaviť kráčajúcu patku a hneď sa idem poobzerať po nete, že kde majú najvýhodnejšie......
žienky, našla som dobrý link - http://dl.dropbox.com/u/43409663/Ordnertasche.pdf
@terezita veľmi dobrú stránku si dala.... našla som tam super nápad ako zo šanonu urobiť tašku.....
@caramilla jojo, nejdriv popruh.. sirka 12cm a dylka podle toho, jak dlouhy ho budes chtit. popruh budu delat dodatecne podle toho, jak to cele bude vypadat.. jestli ji budu nosit pres hlavu nebo jen na rameni.. 😝
jsem psala, ze pokud na to vlastniho ptaka nenasijes 😅
ten levny fliz od mraze mam taky, oranzovy. sila jsem z nej, ale u me v pohode.. tak ji rekni, ze to nesmi nikam veset, ale jenom nosit 😀 😀 😀
@ucitelka70 no vidis, tho jsem si ani nevsimla! 😅
@season čo poradiš? toto môže byť? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/matic-se...
síce mám doma nejaké patky, ale zdá sa mi, že by to mohlo byť
@ucitelka70 áno, to vyzerá dobre, myslím, že ked som si objednávala v lete, tak bola nejaká iná, lebo túto sadu by som brala aj ja. Tak som skoro polovicu kupovala po jednej a ostatné by som asi tiež mala rada doma 🙂
Baby so Slovenska, ma tie prúžky z MTX fakt mátajú 😀 😀 😀 . Spravila by som hromádku z MTX v polke januára, rátam, že na nejakých 4položkách sa zhodneme plus dáke patenty, tie sú len po kile. Kto sa pridá napíšte IP, pozisťujem, ako to je s dodaním na Slovensko.
@michamicha i ty brutte? 😀 😀 😀 (V 1:46 jsem byla dneska v noci v posteli i já 😀)
@terezita já jsem jenom na těch fotkách nečekala ptáky a když jsem tam viděla tu sovu, dostala jsem záchvat. Já sovy mám jinak ráda a i na oblečení bych ji našila, ale ta taška je asi už moc na mě 😀 S popruhem to udělám taky tak.
@season aj skôr môžeš, aby nám už v januári prišlo...... ja by som brala prúžky do kiwi, tyrkys a oranž....
@gucz však zober aj sebe na tričko..... budete ladiť, ani ja neviem, ešte som neobjednávala, ale vyzerá to veľmi dobre aj na nohavice pre drobca, na tričko tebe, a možno aj na čiapku, myslím si, že má široké využitie.... podľa mňa čím skôr, lebo čo ak bude veľký dopyt a minie sa? čo nás potom bude mátať?
@gucz pozerala som na gramáž, tak toto sú také hrubšie úplety, v porovnaní čo mám tyrkysovú teplákovinu nepočesanú, ta je taká tenká, tak je to zhruba rovnaké, len pružnejšie myslím. Pyžamko isto, ale ja sa teším na roláčiky, mikča by tiež šla. Kedže je to 170cm šírka tak si dovolím odhadnúť tak na 1m, možno aj kúsok menej.
@ucitelka70 skôr nemôžem, tak troška kvôli financiám (ked bude po rodičáku) a navyše majú prázdniny do 4.1.
@caramilla uklidnim te, jeste vcera psali, ze se ta sovi kapsa da nosit i uvnitr te velke tasky 😀 takze ji pak muzes schovat, az pojedes mezi lidi 😅 😀 😀 hehe, udelame sovi setkani v praze a do bohnic pojedeme vsechyn spolecne 😀
na tom fialovem puntiku hezky vynika! vidis, jdu si smiknout mou cervenou..
@season to hej, ale tabuľka by mohla byť pripravená - tak myslím...... že už naisto každá potvrdí, koľko chce a nanajvýš nejakú zálohu pošleme.... aby sme vedeli, koľko sa toho nazbiera
@caramilla prosím Tě...strašn mi hapruje wifi (to se teď fakt hodí, když potřebuju objednávat dárky 😝 ) a tak nevím, zda jsi ode mě dostala IP ohledně cívek? Jinak myslím, že nejlepší rodinná historka z postele byla od Reb 😀 A já můžu jen doufat, že nemáme doma celou várku vadné série prezervativů a nebo je mi souzeno plodit? První dítě počato při selhání metody plodných dnů, ?druhé? pánské ochrany...no nevím nevím...ale HA do sebe nikdy cpát nebudu - to ani za nic 😀
Jinak MTX novinky jsou dokonalé 😅 😎 !!!Co se doluvit na té bance? 😝 😎
@ucitelka70 to je jasné, to budeme už zbierať pomaly hneď 😉 tie tabulky ja neovádam, skúsim to zistiť alebo to budeme riešiť cez maily. Môžem poslať súbor v exceli, čo budem mať ja uložený a vy navrhovať, čo pridať a tak...
@season aj môj ocko skoro umrel.... mal 2 týždne pred 66, tak svadby vnučky sa nedožil

@ucitelka70 😀 horoskopy nemusím